Casa Oprescu, oaza de liniste si mancare gustoasa la poalele parcului Tineretului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa ceva timp de flirtat cu ideea, am ajuns la Casa Oprescu, restaurantul cu specific romanesc de la poalele parcului Tineretului, strada Secerei numarul 10.

Am fost descurajati sa-i calcam pragul pana acum, pentru ca restaurantul nu are cele mai flatante review-uri, dar dupa o plimbare prin parc am coborat infometati mini-dealurile din Tineretului si am nimerit la acest restaurant cu o terasa cocheta si pernute colorate atragator, asa ca ne-am asezat.

Am fost intampinati repede de staff, nu neparat zambitori, dar eficienti si politicosi.

Casa Oprescu ne promite un ospat boieresc cu un mesaj pe prima pagina a meniului, care ne face imediat sa ne simtim bine primiti.

Meniul este foarte bogat, cu entry-uri bizare precum creier pane, 12 lei, fudulii de porc 14 lei, rinichi de porc, inima de porc 12 lei. Antreuri de la 10 lei cu vinete pane, dovlecei pane, MBS 11 lei, gratar de la 18 lei, peste- crap, pastrav, somn, 21 de lei, mancare gatita de la 16 lei, ciorbe de la 8 lei si deserturi intre 8 si 15 lei.

Ce ne-a atras atentia de la inceput, a fost calitatea tututor celor de pe masa, ulei si otet de la De Prado si un amestec de piper foarte aromat. 

Tearasa are o atmosfera foarte placuta, cu vedere catre parc, multa verdeata si pernute cochete cu motiv romanesc. Totul este ales cu mare grija, lasand impresia de local intretinut cu drag.

Ne-am comandat o ciorba de de fasole cu ciolan si afumatura 9 lei, care a fost una din cele mai gustoase pe care le-am mancat in ultimul timp, cremoasa cu rosii proaspete si bine condimentata.

Ca paine, poti alege intre chifle, 3 lei 3 chifle si paine taraneasca, 4 lei. Am ales chiflele si nu am fost dezamagiti, proaspete si cu gust de facut in casa.

Apoi am mers pe o alegere clasica, ceafa de porc la gratar 18 lei, cartofi prajiti 6 lei, mujdei 2 lei si pentru ca nu poti avea suficienti cartofi, ne-am luat si cartofi taranesti. 

Cartofii cu gust de 'acasa la mama', (nu congelati) taiati subtire si dulci si ceafa a fost foarte gustoasa, calitate de macelarie buna.

Cartofii taranesti 7 lei, au fost cam putini, dar foarte buni, pareau trasi putin si in vin, ceapa calita bine, moi si aromati.

Ca sa incheiem masa, am comandat si o bere nefiltrata, extrem de rece si proaspata, Paulaner, 15 lei, dar au si bere la draft la 6-7 lei.

La finalul mesei, am avut parte si de niste entertainment local.

Casa Oprescu a fost o experienta foarte placuta, cu o terasa racoroasa, pasari, copaci si degajare. Mancarea a fost foarte buna si e cu siguranta un loc in care o sa vrem sa revenim cand suntem pe langa parc si cautam un ospat boieresc.
3 comentarii vrei sa comentezi?

Casa Oprescu, oaza de liniste si mancare gustoasa la poalele parcului Tineretului
Philip
#1 -

neconcordanțe

Chiflele sunt chiar din comerț și par chiar de calitate proastă.
Cartofii ăia prăjiți sunt tăiați industrial, deci probabil sunt congelați.
Paulaner nu are cum să fie proaspătă, fiind produsă în Germania. Și turnată în pahar de Grolsch. Classy și atenție la detalii.
Clar review care nu a fost plătit de restaurant și care nu-i tras de păr.

Casa Oprescu, oaza de liniste si mancare gustoasa la poalele parcului Tineretului
Constantin Alexandra
#2 -

Cel mai bun restaurant !

Va contrzic domnule chiftele chiar sunt facute de ei, cartofi sunt proaspeți ,cu berea aveti dreptate dar cu restul daca nu credeti sunteți invitat sa va convingeti singur ca 99% din descriere este adevarata si fata de multe restaurante ,cu mâncarea stricată si cu servirea ce lasa de dorit, va garantez ca restaurantul Casa Oprescu este 1 in top la acest capitol pe langa oaza de liniste si relaxare ce o ofera locația restaurantului care este amplasat in mijlocul naturii ! o seara buna

Casa Oprescu, oaza de liniste si mancare gustoasa la poalele parcului Tineretului
Constantin Alexandra
#3 -

:)

*contrazic
*chiflele
*cartofii
Scuze pentru micile greseli de ortografie ,tastatura a fost de vina !

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera