Casa Dragonului: Declinul restaurantelor cu specific chinezesc din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In ultimul timp ne-am cam lasat dusi de val cu poftele culinare. Toate festivalurile, Burger Fest, Festivalul Turcesc, Gourmet Festival, ne-au bagat intr-un frenzy bizar al poftelor neobisnuite.

Asa ca am pornit in cautarea chinezescului iubit, dar nu cu buget de 5 elemente.

Am cautat amintirea Harbin la Zen, dar n-a mai fost la fel, am fost si la Chinese Garden pe care l-am pune acum chiar intr-o lista de restaurante chinezesti in care sa nu mai mergi, tot asa, pana am zis, tot manati de o oarecare nostalgie, sa mai pasim si pe la Casa Dragonului, restaurantul de pe Calea Dudesti 198, care ne-a obisnuit cu portii mari si feel autentic.

Spatiul e neschimbat, aceleasi decoratiuni potrivito-kitsch, pe care le apreciem pentru caracterul pe care-l dau si aceleasi fete de masa, din aceeasi poveste cu o atmosfera pe care ne place sa o avem intr-un restaurant cu specific chinezesc.

Pe site-ul lor oficial e o mare confuzie in legatura cu meniul. Exista meniul de livrari si o sectiune de preparate pe categorii care par a fi meniul complet al restaurantului, dar preturile din restaurant sunt complet diferite.

Preturile din restaurant il duc in categoria preturi medii si medii spre mari pentru unele preparate.

Atmosfera e apasatoare, ar putea fi schimbata pentru un grup mare de oameni, dar pentru o masa in doi sau singur nu e cel mai confortabil loc.

Servirea e rapida, dar nu e completa. Am vrut sa aflam cateva informatii despre anumite preparate si nu am reusit.

Ne-am comandat doua supe. In general supele sunt intre 8-10 lei. Portiile sunt mari.

Supa de ou cu urechi de lemn si pui a fost buna pentru ca avea un gust placut de pui dar (tagline-ul mesei), banala si asta e ultimul lucru pe care il poti spune, mai ales cand gusti mancare dintr-o bucatarie atat de specific si atent condimentata, cum e cea chinezeasca.

Supa picanta a fost interesanta, dar bizara, ca o alternativa nu tocmai complet pregatita a unei supe iute-acrisoare.

Pachetelele de primavara 15 lei au fost printre cele mai slabe pe care le-am incercat vreodata. Nu aveau aproape nicio umplutura si erau uscate. Lasa impresia ca ar fi cumparate congelate si doar prajite acolo.

Ca fel principal am luat vita si pui pe plita incinsa 26 lei, care nu a avut aproape deloc vita. Carnea a fost moale, dar farfuria nu a fost echilibrat condimentata si potrivita.

Casa Dragonului ramane o varianta pentru pofta de mancare chinezeasca, atunci cand te prinde pe Calea Dudesti intre 12 si 17, cand au happy hour 20%, altfel este unul (din multele restaurante), care si-a  pierdut farmecul si determinarea de a gati condimentat si cu un echilibru al aromelor care sa puna in lumina potrivita bucataria chinezeasca.

Album Foto





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera