Casa Doina, restaurantul fancy cu terasa superba de pe Kiseleff

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In una dintre cele mai frumoase zone din Bucuresti se afla Casa Doina, un loc fancy, elegant si plin de verdeata. De mai multe ori am admirat terasa care se zareste de pe Bulevardul Kiseleff, drept urmare ne-am rezervat o seara speciala ca sa o testam.

Odata ajunsi ne-am simtit putin incomod, pentru ca tinuta noastra era casual si covorul rosu de la intrare iti da de inteles ca e un loc cu pretentii.

Dar ne-am revenit repede, pentru ca am fost intampinati de o domnisoara draguta si zambitoare, care ne-a condus spre o masa din foisor, pentru ca exista posibilitatea sa ploua si nu era o idee buna sa stam in zona de umbrele.

La scurt timp a venit un chelner sa ne aduca meniul si sa ne intrebe ce bem, dupa care a durat cam vreo 10 minute pana ne-a adus comanda. Ne-a placut ca spatiul era aerisit si nu era zgomot, desi mai multe mese din jurul nostru erau ocupate. Am putut sa discutam in liniste, fara sa fie nevoie sa ridicam tonul.

Ce gasiti in meniu...

Ne-am prins dintr-o scurta privire ca nu e un loc tocmai ieftin. Puteti incerca gustarea casei cu piept de pui si piept de rata afumat, vaca si ierburi aromate, jambon de porc,telemea si legume proaspete (62 lei), platou rece pentru 2 persoane (89 lei), platou vegetarian cu salata de vinete, ardei copti, zacusca si ciuperci marinate (39 lei), biftec tartar (87 lei), roast beef cu sos Remoulade (76 lei), salata de telina cu mere (32 lei), salata mixta estival (32 lei), salata de somon cu rucola si parmezan (58 lei).

Mai puteti incerca si tartar din somon proaspat (87 lei), cozi de creveti cu parmezan, ghimbir si sos chili (79 lei), ciorba de perisoare cu rosii (28 lei), bors de legume cu pipotele de rata (32 lei), bors de peste cu leustean (32 lei), supa de gaine (26 lei), peste - lup de mare (72 lei), dorada file la gratar (69 lei), somon cu rosii confiate (68 lei), ciolan de porc cu varza calita (46 lei), piept de pui la gratar umplut cu Roquefort (52 lei), muschi de vita la tigaie cu ardei iute (109 lei) sau cotlete de berbecut (109 lei).

In ceea ce priveste desertul oferta este tentanta: izvor cald de ciocolata in crusta pufoasa cu inghetata de vanilie (32 lei), tiramisu cu fructe de padure (28 lei) sau tort de visine cu mascarpone si sos de zabaione (28 lei).

La bauturi exista meniu separat doar pentru vinuri, dar gasiti si bere - Carlsberg (14 lei), Peroni (14 lei), Paulaner (24 lei), cocktail-uri (20 lei) bauturi racoritoare (9 lei), gin tonic (22 lei), un pahar de vin (13 lei), vin (o sticla poate incepe de la 120 lei) sau sampanie (110 lei).

Ce ne-am comandat...

Am optat pentru o salata de cartofi cu sardina marinata (32 lei), piept de pui umplut cu mozarella cu orez salbatic (42 lei) "asezonat" cu un pahar de vin alb demi - sec. Inainte sa primim mancarea chelnerul ne-a adus servetul de panza ca sa il punem pe genunchi.

Dupa care la gustare am fost serviti cu unt si paine proaspata si delicioasa.

Mancarea a fost buna, dar nu ne-a impresionat cu nimic. Preparata corect, cuminte i-am spune noi, fara niciun ingredient secret care sa ii dea o nota aparte.

In concluzie...

Casa Doina este un loc scump, dar foarte frumos, aerisit si perfect daca aveti o intalnire importanta in care vreti sa impresionati o fata/baiat sau un partener de afaceri.





Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera