Care Cafe - cauza si istorie intr-o casa cu multa personalitate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Inca de pe prima pagina a meniului Care exista un disclaimer poate ca nu te vom servi ca la Hilton, pentru ca angajatii fac parte din grupuri sociale defavorizate si sunt la inceput de drum in acest domeniu.

Nu lasati acest lucru sa va descurajeze, oamenii care lucreaza la Care sunt foarte prietenosi si acorda atentie fiecarui client in parte, poate mai mult decat in locuri considerate pretentioase. E spatiul de la fosta "Plastilina", o casa cu istorie si multa personalitate.

Cei care au scris meniul sunt foarte buni povestitori, in prima pagina au creat contextul social si te-au facut sa simti ca faci parte din ceva mai mare, in timp ce stai la bere si in pagina a doua te duc din social intr-o istorie impanzita cu romantic, nostalgie si mult caracter.

Asa aflam ca spatiul in care suntem exista inca din 1893.

In anii 1930,cladirea este cunoscuta drept Casa Dr.Pavelescu, faimos doctor obstetrician al vremii si mai pastreaza instrumente medicale, o masa ginecologica si placutele originale.  Intre 1949-1980, pentru a evita nationalizarea casei, proprietarii s-au mutat in 2 camere, ca sa primeasca 7 familii de chiriasi (dati afara din propriile locuinte numai cu imbracaminte, carti si cateva mici obiecte de mobilier), printre care prof. univ. Donat, istoric, si actrita Tatiana Iekel.

Pana la urma, o treime din casa a fost demolata pentru a face loc bisericii Olari.

11401091_861425307270167_1069786682348841748_n.jpg
Sursa foto

Ce mai aflam si ne amuza e ca barul si una din incaperile unde se poate sta, sunt intr-un fost grajd.

Care a gay friendly, e deschis la propuneri pentru diverse activitati sociale si culturale si adaposteste chiar si o librarie, Hecate.

Oamenii care vin la Care sunt fara pretentii, multi straini si par foarte relaxati, ceea ce ne duce instantaneu in zona de confort in acest spatiu plin de amintiri si o arhitectura impresionanta.

Preturile sunt foarte bune (cele de pe site nu sunt actualizate), o bere la jumatate de litru e 6 lei, espresso 4 lei, cappuccino 5 lei, limonada 8 lei, vin la pahar 7 lei, un long drink 13 lei.

Fel principal intre 10-15 lei, gustari 5-8 lei, supe 8 lei.

11049583_878026538943377_335117872905952300_n.jpg
Sursa foto

Ce ne-am luat:

Limonada cu ghimbir si menta 8 lei, foarte buna si aromata. Quesadilla 13 lei, a fost plina de cascaval si lipia e foarte buna, dar, pentru un fel mexican, nu e condimentata mai deloc.

 

Aripioare teriaki cu orez basmati 15 lei, orezul gatit foarte bine, aripioare bune, dar ne asteptam la mai mult din cauza fotografiei de pe facebook, in orice caz, portia a fost suficienta.

Cartofi prajiti cu branza 7 lei, facuti in casa, o portie foarte mare, buna pentru 2 persoane. Sosul casei 1 leu, foarte bun si aromat.

Ce am observat ca se comanda cel mai mult erau aripioarele crocante cu cartofi noi si sos, inelele de ceapa cu wedges si quesadilla.

Care e o alternativa la terasele din centru, cu mancare potrivita pentru un bar, preturi mici, portii suficiente, in care te simti intotdeuna binevenit.

E combinatia prefecta de ca acasa, fara sa fie intruziv si in oras, fara sa fie impersonal.

Album foto

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera