Cafeneaua de lactate sau Oha Brew Bar
Sunt anumite asocieri de cuvinte care ne entuziasmeaza instant - un exemplu perfect este "cafenea de lactate". Si ca si cum n-ar fi fost destul, treaba asta vine cu un logo - Oha Brew Bar. Adica metode de obtinere (altele decat plictisitorul espressor) a cafelei de familie buna, basca "garantate" de oamenii misto care administreaza plaja Oha dintre Mamaia si Navodari. Cool!
Unde in Bucuresti si-a deschis deci sediu Oha? Pe C.A. Rosetti, chiar inainte de Pitar Mos, unde inainte ocupa degeaba spatiul magazinul Guy Laroche. Studentii la limbi straine din zona au si ei acum unde sa bea tihniti o cafea si sa mai citeasca o carte:
Si nu numai ei, cum puteti vedea in ultima fotografie. Cand am fost noi, era un domn in varsta, foarte simpatic si complet absorbit de o carticica neidentificata*, care se trata cu un Irish Coffee de dupa-amiaza. Pentru ca si batranetea e cum ti-o faci.
*nu ne-am chiorat sa vedem exact ce citea, dupa ce ca i-am facut poze din toate unghiurile bietului om, ca sa-l dam in online.
Spatiul nu este foarte mare, dar e aerisit si destul de cozy. Ne-au placut in special norisorii furtunosi din vata si "camera din spate", care adaposteste vreo 6-7 insi la o cafea mai retrasa. Overall, atmosfera e chill si prietenoasa, cam ca pe plaja Oha.
Ce se poate bea la ei? Cand am fost noi, aveau 3 feluri de cafea de origine (Kenya, Columbia si Nicaragua), urmand a mai primi inca 2 tipuri, undisclosed. Prajitoria din Bucuresti care le asigura cafeaua a ramas si ea un mister, nefiind inca lansata oficial pe piata. Ca metode de obtinere, espressorul este inexistent, in schimb aveau V60 si aeropress, urmand frenchpress si ibric :)
Ca preturi, un aeropress la 200ml costa 12 lei, un V60 la 250ml 13 lei, milkshake-urile 15 lei (oreo cookies/nutella/chocolate banana/chocolate peanut) si cocktail-urile 22. Un cappuccino e 11 lei, un ice tea de casa 10 si 100ml de vin alb/rosu 12 lei.
Mancare nu prea aveau cand am fost noi (decat vreo doua feluri de sandvisuri la 17 lei si nimic pentru vegetarieni), dar am vazut intre timp pe Facebok ca mai primesc ocazional diverse briose sarate si dulciuri facute de Cristine de casa. Arata bine.
Am vrut sa le-ncercam o Kenya la Aeropress (12 lei). Mr Barista oficial, Cosmin Mihailov, nu era prin zona pentru ca tocmai participa in ziua respectiva la Barmaniada, motiv pentru care ne-a preparat cafeaua o "ucenica". Am fost un pic contrariati de culoarea, textura si mai ales gustul extractiei, asa ca am luat-o imediat to go si am mers sa cerem o parere (mai) avizata.
Cei mai apropiati ca distanta erau baristii de la Black Eye Coffee, despre care v-am mai vorbit. Baietii ne-au confirmat ca nu suntem nebuni si ca ce-am primit nu se poate bea sau comercializa sub denumirea de cafea. Poate mai degraba ca ceai, aducea ce-i drept un pic a cascara, ceaiul din cirese uscate de cafea, insa doar si poate trecut prin blender cu tot cu ciresele infuzate, pentru a obtine textura aceea oribila. Da, era atat de rea, nu stim daca va puteti da seama cat de cat din poze, dar pfff!
Am tot incercat sa stabilim daca vinovata era prajitoria sau extractia (sau poate ambele?). Pana la urma ni s-a facut rau si "cafeaua" a ajuns in chiuveta. Concluzia e una singura: aveti grija, nu tot ce este obtinut din cafea se poate bea si numi brew.
Verdictul nostru vizavi de Cafeneaua de lactate este insa cu circumstante atenuante si suspendare. Le-am facut vizita la cateva zile de la inaugurare, cand nu era nici "maestrul" acasa, iar domnisoara poate era si ea la inceput si in plin proces de invatare.
Locul este simpatic si promite, mai ales ca deja au inceput sa organizeze tot felul de concerte si expozitii (check out FBK). Asa ca le vom mai da o sansa. Daca nu, ramane mereu cafeaua de 2 lei de la bufetul facultatii de limbi straine. La subsol, prima pe stanga dupa xerox, ca sa stiti daca sunteti prin zona. C-acolo macar stim o treaba si n-avem pretentii de cine stie ce Origo.
SImtiti-va insa, ca de-obicei, incurajati sa ne impartasiti diferitele voastre experiente din locul cu pricina. Albumul foto e aici
clar
Am fost la cafeneaua de lactate. Sincer sa fiu am avut o experienta foarte placuta. Staff e foarte friendly si bine informat. Ni s-au prezentat metodele si originile folosite. Cafeaua foarte delicioasa. Nu am avut nevoie da pun zahar. Chiar folosesc metropotam destul de des si ma dezamageste sa vad ub articol menit sa murdareasca imaginea unei cafenele care incearca o alta abordare fata de cafeaua clasic. Rusinica, metropotam.
@alex
it's not about trying, baby, it's about making it. foloseste google translate ca sa intelegi ce am zis.
@Oana
Wow Oana...esti capabila de sarcasm si vrei sa arati neaparat, gratuit si public complexele tale intime de superioritate. Aplauze. That makes your point so much clearer. Da. Pentru ca suntem mai interesanti in engleza. Suna mai sofi. Chapeau. N.B.: incearca sa vezi mesajul asta pe principiul britanic: "cand le spun oamenilor <<with all due respect>> nu isi dau seama ca e o insulta". Alex: subscriu.
Spalatura de vase
Am fost la Cafeneaua de lactate. Arata dragut inauntru, stafful e friendly, cafeaua e CEA MAI NASPA CAFEA PE CARE AM BAUT-O VREODATA.
Daca iti iei o cafea de la automat de 1 RON e mult mai buna.
Si am baut cafea din Paris, NYC, Amsterdam +++ stiu ce inseamna o cafea buna.
Exista destui snobi sa dea 12-14 RON pe spalatura aia :). Si sa zica si ca e buna.
Comentariu nou
Am fost acolo dupa ce am citit articolul scris de domnita Oana. Eram curioasa sa vad daca este chiar asa, cand eu auzisem doar lucruri bune despre gasca oha. Impresia lasata a fost total opusa de cea prezentata in articol. Nu ma consider o cunascatoare, desi ii vizitez pe cei de la Origo de ceva vreme iar cafeaua servita la oha brew bar a fost la inaltimea prezentarii facute de tanarul barista. Pasiunea lui se simtea in felul in care ne povestea despre o cafea din etiopia,care ne-a fost descrisa ca ar fi precum un vin de afine. A fost incredibila, dulce natural si simteai un aftertaste placut de afine cu o aciditate medie. Eu va recomand sa mergeti singuri sa va convingeti. E pacat ca domnita Oana a lasat un review asa de urat si malicios. Nu stiu ce pregatirea sau cunostinte are in domeniu, dar e greu de crezut ca se pricepe mai bine ca tanarul care ne-a servit. Daca il trageti de limba o sa va povesteasca multe despre cafea, de la felul in care e procesata pana la date tehnice si povesti frumoase. Eu recomand 100%. Bravo Oha.
Cafeaua ok - nu extraordinar
Servire faina si muzica ok, putin overpriced pentru zona ...
De remarcat ca nu dau bon fiscal ci "nota de plata" pe acelasi format ca bonul.
Un caffe latte 13 lei - multicel
intrebare pentru autor
ati incercat un aeropress si in alta parte?
pff
Lucian..ce te.a oprit sa ceri bonul fiscal???:))):)))mai bine taceai :))) Scump la 13 lei?? ...ptr o cafea de origine...proaspat prajita... hai sa fim seriosi! nu e mult!!!