BurgerBar Dorobanti - burgeri buni si nimic mai mult

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Mai nou, burgerii au devenit un pranz la moda in Bucuresti, insa nu este vorba despre cei din "plastic" si cheap serviti in restaurantele fast food. Este vorba de burgerii "sanatosi" (ma rog, atat cat pot ei sa fie sanatosi), cu tot felul de ingrediente premium, preparati rare, medium, medium-rare sau well done si cu preturi pe masura pretentilor.    

Nu putem spune ca nu intelegem trendul, si noi i-am picat in plasa si am inceput sa cautam locuri care sa serveasca burgeri buni si facuti ca la carte, pentru a ne satisface poftele.

Astfel am dat peste BurgerBar Dorobanti, fratele celui din Centrul Vechi.

BurgerBar, Dorobanti BurgerBar, Dorobanti

Locul este mic si inghesuit, iar mobilierul aduce un pic a restaurant pentru americanul cu guler albastru. Nu este prea aratos, chiar daca s-a incercat un pic de decorare cu trimiteri "smart": niste tablouri funny despre burgeri, niste tablouri kitsch in stilul pop art, iar in colturi niste lanturi si masini vechi de tocat carne. In fine, nu am venit la BurgerBar ca sa fim dati pe spate de design.

Am consultat rapid meniul si am ales un cheesburger (21 lei) si un burger balkan (24 lei), ambele medium spre well done, si cu doua beri care sa ne mai racoreasca asteptarea (8 lei berea la draft) - berea cam scumpa, burgerii ok la pret.

Ni s-a luat comanda cu zambetul pe buze si cu niste schimburi de glumite simpatice si care ne-au facut sa ne simtim mai "de-ai casei".

BurgerBar, Dorobanti BurgerBar, Dorobanti

Cat timp am asteptat burgerul, al carui sfarait il puteam auzi pe gratarul de la etaj (sala de mese se afla la subsol), n-am putut sa nu remarcam ca masa noastra era plina de firimituri. Nu foarte placut... Dar, am trecut si asta cu vederea.

Burgerii au sosit cam intr-un sfert de ora de la comanda si au venit insotiti de sosuri de toate felurile, la discretie.

Probabil ca pozele nu le fac mare cinste, dar burgerii s-au dovedit foarte buni, gustosi, satiosi, exact asa cum ni-i doream. Cheesburgerul a fost bun, dar ceva mai sec decat Balkan Burgerul care a venit servit cu ardei capia copti (am vazut de la intrare cum acestia erau rumeniti pe gratar). De asemenea, si carnea a diferit de la un burger la altul, cea de la balkan fiind un pic mai grasa, mai suculenta si mai condimentata.

Intre cele doua, il recomandam clar pe Balkan Burger, dar nici cheesburgerul nu-i de ici de colo.

BurgerBar, Dorobanti BurgerBar, Dorobanti
Preturile la burgeri incep de la 17 lei si urca pana pe la 27 de lei, cartofii prajiti sunt 5 lei.

Am plecat de la BurgerBar-ul din Dorobanti cu burtile pline si satisfacuti de burgerii de aici, chiar daca locul in sine nu a fost prea placut (la capitolul design si curatenie).

Ne-am luat biclele si am dat o tura prin parcul Floreasca, aflat in imediata apropiere si ne-am dat seama ca mai bine ii luam la pachet si am fi facut aici un mic picnic. Nu-i nimic, data viitoare.

Vezi mai multe poze de la BurgerBar Dorobanti





2 comentarii vrei sa comentezi?

BurgerBar Dorobanti - burgeri buni si nimic mai mult
Alexa Ioana
#1 -

.

"genul" acela de chifla ma lasa rece. :) Dar as merge sa-i incerc anywayz.

BurgerBar Dorobanti - burgeri buni si nimic mai mult
dragos
#2 -

haha

pai haplea, tu mananci burgerul pentru chifla? :-))

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera