Bucharest Fashion Film Festival isi anunta editia pilot

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bucharest Fashion Film Festival, primul festival din Romania plasat la intersectia dintre film, moda si branding isi anunta editia pilot, care va avea loc intre 12 si 14 mai, la Cinemateca Eforie si The Institute.

Festivalul isi propune sa devina un forum de discutie despre relatia dintre moda si film prin proiectii de film, dezbateri si evenimente speciale.

Combinand cele mai bune filme de moda contemporane cu o selectie de filme cult cu o pronuntata latura estetica, festivalul pune in legatura creativi de top din industria filmului si a modei, agentii de branding si studiouri de design, creand o relatie simbiotica intre aceste domenii si construind noi puncte de referinta.

Three-Women-Arrive.jpg

Cele doua serii de scurtmetraje se vor constitui dintr-un melanj de filme de moda experimentale si narative, realizate de regizori arthouse consacrati, dar si de tineri regizori, premiate la festivaluri internationale prestigioase precum cele din Milano, Berlin sau Miami.  

Festivalul va include si o sectiune de lungmetraje, documentare si filme de arta, care prezinta momente cheie sau personaje marcante din istoria modei. The First Monday in May ofera o perspectiva in culisele a doua dintre evenimentele culturale de top ale New Yorkului.

The_First_Monday_in_May.jpg

China: Through The Looking Glass, cea mai vizitata expozitie din istoria The Costume Institute din cadrul The Metropolitan Museum of Art si gala Met, evenimentul de strangere de fonduri din deschiderea expozitiei, care atrage in fiecare an spuma celebritatilor.

Filmul dezbate rolul modei intr-un muzeu si posibilitatea ca aceasta sa fie considerata o arta, discutand cu nume sonore din cinematografie, printre care Wong Kar-Wai, directorul artistic al expozitiei, Baz Luhrmann, sau designeri precum Karl Lagerfeld, Jean Paul Gaultier, Guo Pei si John Galliano. Pe masura ce conceptul expozitiei este definitivat, echipa proiectului ofera publicului o introducere inedita in relatia dintre arta, mestesug si aspectele comerciale.

Selectia festivalului va include si un film cult, psihodrama The Bitter Tears of Petra von Kant. Rainer Werner Fassbinder, care s-a autointitulat un anarhist romantic, creeaza o metafora a claustrofobiei, concentrandu-se pe mediul ermetic in care se desfasoara relatia dezechilibrata dintre o creatoare excentrica de haute couture si o tanara ingenua care isi doreste sa fie model.

The_Bitter_Tears_of_Petra_von_Kant.jpg

In saptamanile urmatoare vom dezvalui si alte noutati pregatite pentru aceasta editie, alaturi de programul complet al festivalului.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera