Botanique bouquet de café - gradina botanica urbana cu aroma de cafea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In aceasta dimineata ne-am trezit cu pofta de o cafea buna si de un local boem si linistit. Am avut de ales intre The Coffee Shop, unde am fost si ne-a placut, Origo sau 5 to go, insa mergand spre birou pe strada Doamnei, am dat de un local micut de care nu mai auzisem pana acum.

Se numeste Botanique bouquet de café, e pe Strada Doamnei numarul 3 si ne-au atras atentia doua lucruri la el: aranjamentele florale de la intrare si placuta pe care scria: coffee to go. Am intrat numaidecat la Botanique sau mai bine spus, intr-o gradina botanica urbana in care mirosul de cafea se imbina cu cel al freziilor.

Localul arata ca o gradina botanica urbana: mese din lemn, aranjamente florale, orhidee agatatoare, frezii, trandafiri, mult alb si un aer foarte curat. La Botanique nu se fumeaza, se merge pentru un brunch intim si se pleaca fericit.

Spatiul nu este foarte mare, motiv pentru care sunt doar 3 mese tip bar pentru doua persoane, o masa de patru persoane si una de opt persoane. Scaunele sunt confortabile si se muleaza perfect pe vibe-ul locului.

Pe fiecare masa vei gasi un meniu cochet, un aranjament floral si un card pe care sunt notate datele de logare pentru wifi, care merge foarte bine. Dupa ce ne-am facut comozi, am comandat un Caffé latte care costa 10 lei si un suc de mere natural Bran, care costa 8 lei. Am fi vrut un fresh de portocale, insa nu aveau. Un minus pentru acest lucru, avand in vedere ca e un local orientat spre alimente naturale si au freshurile trecute in meniu.

Am acceptat recomandarea stuffului si am incercat sucul Bran, care s-a dovedit a fi o alegere buna. Cafe Latte-ul a fost si el bun si a venit insotit de un biscuite si zahar brun.

In meniu la Botanique bouquet de café mai gasiti sucuri racoritoare la 8 lei, freshuri de portocale , de mere sau limonade la 10-12 lei, bere Zaganu 13 lei, Grolsch 10 lei, Efes 10 lei, deci nu mai scump decat orice alt local din Centrul Vechi.

Vinurile (rose si rosu) au preturi decente: un Chardonnay e 80 de lei, rose-urile sunt intre 70-80 de lei sticla, iar un pahar de vin costa 15 lei.

Alaturi de o cafea sau un ceai (12 lei) puteti servi un croissant: cu unt sau ciocolata (5 lei), un cheesecake 15 lei (200 gr) sau inghetata (15 lei/100 ml).

Meniul nu este extrem de variat, insa transforma locul intr-un local perfect pentru un brunch sau o intalnire romantica in doi.

Surpriza mare am avut la final, cand am cerut nota de plata, care vine insotita de o frezie pe care o poti lua acasa. Un gest marunt, insa semnificativ pentru clienti. Bila alba pentru asta.

La Botanique se aude tropical house, suficient de incet incat sa nu te deranjeze. Am recunoscut remixurile lui Kygo, putin Matoma si un remix fain pentru piesa "Say my name" (Destiny's Child).

Per total, ne-a placut conceptul micului butic urban care aduce putina liniste in haosul Bucurestiului.

Servirea este buna, preturile sunt cele cu care ne-am obisnuit, iar elementul pentru care merita sa beti o cafea la Botanique Boutique de Cafe este clar aranjamentul floral care il transforma intr-o gradina botanica urbana.

Sursa imagini - Facebook

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera