Bloom Specialty Coffee - un concept inedit, spatiu cam mic si preturi usor piperate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe strada George Vraca numarul 7, foarte aproape de Parcul Cismigiu, se afla Bloom Specialty Coffee o cafenea deschisa la sfarsitul anului trecut care a prins destul de bine in randul tinerilor aflati in cautarea unui spatiu de lucru sau care vor sa isi bea cafeaua intr-un loc cu un design usor hipsteresc.

Atmosfera ne-a adus aminte de M60, asta pentru ca intalnim la tot pasul mobila in genul Ikea sau diverse elemente specifice designului urban contemporan. Combinat cu muzica, vibe-ul este unul placut, amplasarea fiind una fericita - aproape de centru, de blocurile vechi ale Micului Paris, dar si de o multime de locuri faine (Teatrul Mic, Palatul Universul, si lista poate continua).


Sursa foto

Revenind la design, dezavantajul ar fi numarul prea mic de mese (trei la numar), restul locurilor fiind asigurate de o tejghea, cu niste scaune putin cam incomode.

Barul este amplasat foarte aproape de clienti, asa ca spatiul este destul de aerisit. Pentru ca tot vorbeam despre spatiu de lucru, trebuie sa stiti ca la Bloom nu puteti veni cu laptopul in timpul weekendului.


Sursa foto

Cei de la Bloom Specialty Coffee merg pe ideea de promovare a cafelei de specialitate, provenita din ferme cu cafea proaspat prajita. Conceptul lor suna cam asa: se iau trei origini diferite ale cafelei (care se modifica odata la cateva zile), cei care calca pragul localului putand citi la bar ingredientele fiecareia in parte. Un lucru fain, mai ales ca multi merg pe ideea asta a cafelei cool, insa mai nimeni nu explica exact si ce inseamna asta.

In ceea ce priveste preturile, acestea sunt medii spre mari, asta daca stam sa judecam si dupa gramajul cafelei.

Un espresso la 25 ml e 7 lei, un cappuccino la 150 ml e 11 lei, un latte la 200 ml e 13 lei. Fritz Kola si John Lemon se pare ca deja au devenit un must al localurilor, caci le-am vazut  de multe ori in ultima vreme.


Sursa foto

Noi am incercat espresso, flat white si latte. Fiind o cafea speciala, celor obisnuiti cu preparatele mai comune s-ar putea sa li se para prea tari. Noua ni s-a parut ca e un gust nou, interesant, poate usor prea concentrat.

Am incercat si un croissant cu unt la 7 lei. Bun, insa la un pret destul de mare (sa fim seriosi, gasim unul identic la maximum 4 lei in multe alte locuri).

Servirea a lasat putin de dorit, mai ales ca am cerut ca ceea ce am comandat sa fie pus la pachet. Cand am cerut ceva in care sa punem croissantul, barista l-a infasurat pur si simplu intr-un prosop de hartie, din acela care se gaseste in mai orice bucatarie. Oare si cu cel de 10 lei ar fi facut la fel?

 

Concluzionand, putem spune ca Bloom Specialty Coffee e un loc cool din centrul Bucurestiului, insa aveti grija ca portofelul vostru sa nu fie prea gol si sa nu fiti prea multi. Nu de alta, dar nu prea aveti unde sa stati.

Ne-a placut faptul ca designul exterior nu e in discordanta cu zona (poate char ar merge un semn ceva mai mare. Daca nu stiam la ce numar e, il gaseam foarte greu), ca muzica se potriveste cu conceptul, si ca (totusi) au venit cu ceva nou fata de alte coffee shopuri din Bucuresti.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera