Black Eye Coffee sau despre oameni si cafele

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Inspre Brezoianu e Origo, inspre Kogalniceanu avem Magazinul de Cafea. Intre ele, pe Regina Elisabeta si vizavi de liceul Lazar, a rasarit in decembrie Black Eye Coffee. Pe scurt, baristi priceputi, cafea de calitate, ceaiuri bio, ciocolata calda buna.

 
Ca sa le luam pe rand, ne-am bucurat sa-l gasim la Black Eye Coffee pe baristul care ne-a povestit acum un an de zile despre Coftale si pe care l-am intalnit apoi si la Bucharest School of Coffee. Suntem deci pe maini bune si-avem incredere, brew it on.
 
Cafeaua disponibila la BEC este arabica de origine controlata (Indonezia Sumatra, Ethiopia Sidamo si Jamaica Blue Mountain), mereu proaspat prajita la Coffee Map Roastery, de la care se aprovizioneaza si cu ceaiurile organice despre care-am mai vorbit.
 
Apropo, ati baut vreodata ceai obtinut la AeroPress? Nici noi, am fost de fiecare data mai interesati de cafea. Dar suna bine.
 
 
Revenind la coffee brewing & latte art, i-am rugat pe baieti sa ne faca portretul cu si in crema de lapte. Suntem simpatici, da.
 
 
Insa si bautori seriosi, care nu se multumesc cu un cappuccino si niste laptic spumos. Asa ca am cerut artileria grea din meniu!
 
Pentru ca de la ce vine numele cafenelei, Black Eye Coffee? Cunoscatorii stiu ca-i vorba de-un preparat sud-american care implica 2 shot-uri de espresso si cafea la dripper (merge si V60, noi am primit AeroPress). Vreo 250 de ml, destul de strong:
 
 
Ce-ar mai fi de baut prin meniu? N-o sa stam sa insiram toate preturile care variaza in functie de produs si originea cafelei folosite; puteti consulta meniul de cafele aici, ceaiurile aici si alte bauturi aici. Totusi va recomandam sa-ncercati the specials, printre care si Spring in Black Eye Coffee (2 espresso, 15 ml cognac, 10 ml sirop hibiscus, 60 ml suc de rodii), servit rece.
 
De-asemenea, daca nu sunteti bautori de cafea sau ceai, exista cremoasa ciocolata calda alba/neagra cu marshmallows (13 lei):
 
 
In rest, atentie! In Black Eye Coffee, ca-n toate cafenelele care isi respecta cafeaua, nu se fumeaza. Dar va exista o terasa, la vara. Pana atunci, meniul se va tot imbogati cu mancare, dulciuri, (bauturi pe baza de) inghetata si multe altele. De urmarit.
 
PS: organizeaza, la cerere, degustari private si nici nu se supara daca le faceti o vizita doar ca sa luati cafeaua to go. Impresii?
 
Sursa fotografiilor fara watermark Metropotam - © Victor Arsene 2013 http://www.facebook.com/VictorArsenePhotography
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera