Bistro Transilvania - restaurantul din Centrul Vechi unde mananci cea mai buna mancare ardeleneasca

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bistro Transilvania este printre cele mai recent deschise de pe lista restaurantelor cu specific romanesc din Centrul Vechi al Bucurestiului.

Tentati sa vedem daca se califica in lista cu cele mai bune restaurante romanesti din Centrul Vechi, am descoperit ca Bistro Transilvania este un local cu pretentii, elegant, unde gasesti  mancare gatita ca la bunica acasa. Daca bunica este din Transilvania, evident.

Mai exact, Bistro Transilvania se afla pe strada Nicolae Tonitza, la numarul 13, langa Abel's Wine Bar.

Micut, dar foarte bine aerisit, bistro-ul ne-a adus aminte de restaurantele primitoare din Cluj, cu o multime de elemente traditionale: stergare, traistute, farfurii din lut cu tot felul de motive, si, nu in ultimul rand, drapelul Romaniei arborat la intrare. Cochet si primitor, ne-a placut.

Totusi, minusul restaurantului e muzica. Ne-am fi asteptat ca intr-un local elegant, cu staif sa auzim muzica de ambianta sau care sa se potriveasca atmosferei, nu un post TV comercial dat la maximum. Dar asta e o meteahna generala a localurilor din Romania

Cum era de asteptat, meniul de la Bistro Transilvania cuprinde cam toate mancarurile din zona Ardealului: varza a la Cluj (23 ron), bulz ciobanesc (24 ron), cartofiori de Covasna (11 ron) si nelipsita pomana a porcului (17 ron).

La desert puteti sa incercati placinta ardeleneasca cu mere (11 ron), facuta in casa si foarte gustoasa, dar si gomboti de casa (15 ron), sau galuste ardelenesti cu prune.

Preturile sunt ridicate, peste medie insa trebuie retinut ca suntem in centrul vechi din Bucuresti, ca mancarea e facuta a la carte si nu tocmai usor de preparat.

All in all, noi spunem ca merita.

Serviciul a fost foarte bun chelnerita a fost foarte amabila si atenta cu noi.

Dupa lungi discutii (pentru ca pur si simplu nu te poti hotara ce sa iti comanzi, ai foarte multe variante in meniu), ne-am hotarat sa ne luam un gulas de rata cu cartofiori din Covasna (29 ron) si un piept de pui cu taietei unguresti si cascaval (21 ron).

Ambele au fost servite in platouri din lut si in cantitati satioase. Gulasul a fost foarte aromat, iar taiteii unguresti (putin mai grosi si mai consistenti decat ai nostri), s-au potrivit foarte bine cu pieptul de pui.

Si, daca vreti ca meniul sa fie complet, va recomandam sa incercati palinca de prune Bran (16 ron), care poate fi comandata si la metru (10 pahare - 90 ron).

Avand in vedere ca Centrul Vechi are tot felul de cluburi si baruri zgomotoase, Bistro Transilvania se ridica la inaltimea numelui, fiind locul perfect unde poti sta linistit cu prietenii ca sa servesti mancare tipic ardeleneasca. Noua ne-a placut si de abia asteptat sa auzim si parerile voastre, in sectiunea de comentarii de mai jos.

Pe aceeasi tema:




Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera