Bistro Atelier - restaurantul mediteranean de pe Calea Victoriei cu cele mai bune fructe de mare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bistro Atelier este un restaurant bun incercat de noi in ultima vreme, aflat pe Calea Victoriei, specializat in mancaruri mediteraneene si deserturi delicioase.

Ne place la Bistro Atelier in special pentru ca suntem fani fructe de mare si in general diete mediteraneene si, in plus, pentru ca este un loc amenajat cu bun gust si un design chic si primitor.

Cum spuneam, Bistro Atelier se afla pe Calea Victoriei, la numarul 208, vizavi de Starbucksul de langa Muzeul Enescu. Vremea a tinut cu noi, asa ca am stat pe terasa unde ai parte de o priveliste minunata, si poti casca in voie gura la trecatori sau la cladirile istorice din jur.

Cu toate ca este destul de micut, localul e perfect pentru o seara de weekend alaturi de prieteni. Interiorul e decorat cu bun gust, pe tema marina, cu stelele de mare, ancorele si pestii decorativi amintindu-ne de restaurantele cu specific din Grecia.

In plus, scaunele colorate in portocaliu si albastru, te fac sa te simti "de acolo" si dau un aer tare jucaus restaurantului. Mai ca nu ne-a facut sa ne gandim ca singurul lucru care lipseste este sunetul valurilor. 

Cum era de asteptat, meniul e variat, avand atat gustari pentru micul dejun cat si specialitati pentru pranz sau cina.

Nu lipsesc salatele grecesti, cu ton sau cu fructe de mare (intre 19 si 29 de lei), dar nici  crevetii in in sos de vin alb (37 lei) sau somonul la gratar (33 lei).

Nici la capitolul deserturi nu stau rau, specialitatea casei - prajitura Vulcano cu ciocolata neagra cu sos cald si inghetata - costand 15 lei.

Preturile sunt aliniate cu zona, peste medie, insa mancarea isi face toti banii.

Serviciul foarte bun, cu un chelner amabil si prompt.

Am incercat platoul cu fructe de mare (39 lei), cu tentacule de calamar, creveti, calamari, midii, ulei de masline si usturoi). Trebuie sa recunoastem, ne-a placut atat prezentarea platoului, cat si mancarea in sine. Proaspata si aromata, delicioasa.

Cu toate ca am fi vrut sa incercam desertul casei, am mers pe mana chelnerului si am incercat o prajitura cu mere si inghetata (12 lei). 

Nu ne-a parut rau, a fost gustoasa si satioasa.

Surprinzator pentru un restaurant cu fructe de mare, nu am avut vazut niciun meniu de vinuri. E adevarat ca nici noi nu am cerut unul, speram doar ca ospatarul a uitat sa ni-l aduca.

Oferta din meniul principal a fost destul de subtire, cu doar doua vinuri rosii: Budureasca Standard (54 lei sticla) sau Vinul Cavalerului (45 lei sticla). 

Calea Victoriei incepe sa aiba din ce in ce mai multe restaurante cochete si linistite unde mergi cu drag si incepe sa devina foarte ofertanta la ceas de seara, odata cu venirea caldurii.

Bistro Atelier e o optiune, cu siguranta, mai ales pentru serile lenese de vara, alaturi de Ad-Hoc, Venchi si Omnivore, aflate toate intr-o proximitate de 50-100 de metri, plus Acuarele Bufet, care e dupa colt.

Noua ne-a placut la Bistro Atelier si ne bucuram ca am gasit un loc unde se mananca bine intr-o atmosfera care te duce cu gandul la vacanta.

Voi ati ajuns? Asteptam impresii in sectiunea comentarii de mai jos.

Pe aceeasi tema:




1 comentariu

Bistro Atelier - restaurantul mediteranean de pe Calea Victoriei cu cele mai bune fructe de mare
dragosh_r0ck
#1 -

?

rapane, midii au? daca da, cat costa o portie?

 

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera