Beraria Siegfried din Grozavesti: mult zgomot pentru nimic

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Siegfried este unul dintre eroii poemului epic german "Cantecul Nibelungilor" (Nibelungenlied). A iesit invingator in lupta impotriva saxonilor si danezilor, primind astfel mana printesei burgunde Crimhilda. Numele de Siegfried dateaza din 1045 si apare frecvent in cultura nemteasca prin personaje si personalitati.

Cu asa un context legendar, ne-am indreptat catre Beraria Siegfried din Grozavesti, despre care auzisem lucruri controversate. Cum parerile erau impartite, am mers la fata locului pentru a va povesti mai multe.

Inca de la intrare, ne-a intampinat un panou mare la care, probabil, iti poti face poze tip VIP de eveniment. Cu gandul la bere si la carnaciori, am intrat inauntru.

Era destul de tarziu in timpul saptamanii, caci nu erau multi clienti, iar muzica nu mergea. Am aflat apoi ca de obicei este muzica bavareza pe fundal, insa au o problema cu internetul din cauza careia trebuie sa stam in liniste. (Nu se stie cand se va remedia situatia)

Plasmele erau date pe fotbal, iar in spatele nostru o gasca de vreo 11 baieti sarbatoreau o zi de nastere, ciocnind zgomotos halbele.

Cat despre decor, locul (spatios, cu multe mese) arata ca o cabana de munte gigant. Mese si scaune de lemn, piatra pe arcade, mileuri, perdele in carouri si niste felinare care ne-au atras atentia. E genul de loc in care poti sa vii cu "marea gasca", fara sa fie vreo problema de spatiu.

Ce gasesti in meniu

Berea casei (Siegfried) costa 9 lei (400 ml) si exista sub mai multe forme: pils, weizen, naturtrub. Exista si varianta de 1L la 20 de lei sau 10 beri + 3 gratis (90 lei).

Cat despre mancare, exista salata de cartofi germana (10 lei), snitel de pui (22 lei), carnati picanti 16 lei, supa gulas (15 lei) sau strudele de mere (15 lei). Puteti consulta intregul meniu aici.

Bonus: exista meniuri de copii si 50% reducere pentru proaspatii tatici.

Ce am comandat & cum a fost

Ne-am luat 2 beri: una nefiltrata si una normala, o portie de carnati cu cascaval rulati in bacom (18 lei) si o portie de branza picanta (10 lei). Mustarul semi-iute a fost 3 lei, iar painea am comandat-o separat: 1.5 lei bagheta cu chimen si sare.

Cum a fost?...cel mai mult ne-a placut bagheta infasurata care a sosit incalzita. Chimenul i-a dat o aroma placuta. Cele 2 portii de branza picanta au fost niste gustarele (in aceleasi recipiente ca mustarul). Cea cu gogosari ne-a placut mai mult decat cea cu boia care a fost, intr-adevar, extrem de picanta.

Cat despre carnati...au fost, mai degraba niste crenvursti, cu ceva urma de cascaval inauntru. Portie mica pentru cei 18 lei pe care i-am dat si nici macar nu au fost gustosi. Nimic impresionant pana acum.

Servire

In sfarsit ceva memorabil: o bila alba pentru domnisoara care a fost extrem de amabila, ne-a raspuns la toate intrebarile, ne-a adus mancarea repede si a fost o prezenta placuta.

De la ea si de la colegul ei am aflat ca "de obicei atmosfera e mult mai animata, pe vineri - sambata nici nu prea gasesti mese, e plin."

Nu stim altii cum sunt, dar pentru noi beraria Siegfried ramane un loc cu multe mese in care poti sa vii cu prietenii sa bei bere cu 9 lei sau sa beneficiezi de ofertele/reducerile de gasca. Numele eroului legendar nu se transfera si asupra berariei, fapt pentru care povestea se opreste aici.

Cum ziceam in titlu: mult zgomot pentru nimic.

Sau poate am nimerit noi intr-o seara proasta. Voi ati mers la beraria Siegfried? Cum vi s-a parut?

Vezi mai multe poze aici.





3 comentarii

Beraria Siegfried din Grozavesti: mult zgomot pentru nimic
Marius
#1 -

aceeasi experienta

Da, am avut parte de aceeasi experienta. Beraria este, in general, goala (poate si din cauza amplasamentului si a concurentei acerbe cu celelalte localuri din Regie).
Am vrut sa comandam ciolan si nu aveau. Am comandat coaste cu garnitura de sparanghel, au venit insa cu cartofi in loc de sparanghel. Ni s-a spus ca nu mai au sparanghel. Ne-a deranjat ca nu am fost intrebati inainte, pur si simplu au inlocuit un ingredient principal cu altul.

Berea e scumpa daca ne comparam cu preturile zonei (Regie-Grozavesti).

Plusuri:
- mancarea e buna, exista loc foarte mult pentru petreceri in grupuri mari.

Beraria Siegfried din Grozavesti: mult zgomot pentru nimic
Dan
#2 -

Si ciolanul ?

Din pacate nu ati mancat ciolanul specific lor. Am mai mancat asa ceva bun doar in Austria. Pacat ca va pronuntati cand nu ati incercat toate mancarurile...

Beraria Siegfried din Grozavesti: mult zgomot pentru nimic
@Dan
#3 -

Chiar asa?

Trebuiau sa se pronunte doar dupa ce ar fi gustat toate mancarurile din meniu?

La naiba, pai daca ar fi mancat ciolan, pana si localul ar fi fost plin,nu? :)))

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera