Beijing, restaurantul chinezesc cu 2 lei si 2 pisici

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Luna asta s-au implinit fix 6 ani de cand am fost prima data la restaurantul chinezesc Beijing de pe strada Verdetei, zona Nerva Traian. Iar pentru ca atunci, in 2009, mancarea lor ni s-a parut scumpa si dezamagitoare, n-am revenit la ei.

Auzind ca inca functioneaza si chiar la aceeasi adresa, am decis sa le mai facem o vizita, poate, cine stie, descoperim vreo reteta de succes pe piata romaneasca, care-n ultima vreme inchide carciumi deschise si de-abia de-o luna.

Mai tineti minte cei 2 lei de la intrare? Sunt inca acolo, doar ca intre timp li s-au adaugat 2 lei mai mici, vii si ceva mai prietenosi cu clientii. In rest, pe Verdetei e mereu verdeata, indiferent de anotimp, dupa cum observati in poze :)

Beijing Beijing

Interiorul l-am gasit mai trist decat ni-l aminteam. E drept si ca ospatarita n-a mai avut generozitatea sa ne invite la etaj, ca prima data, ci am fost pedepsiti sa ne asezam in micul salon de la parter. De-nteles, ca pana la urma, cine-ar urca cu drag pe scari de minim 5 ori, probabil si cu farfurii cu mancare si plite incinse? Cam uratel totusi salonasul asta..

Beijing Beijing

Atmosfera de cantina de la Politehnica "tunata" cu bar, insemne chinezesti, firme luminoase Coca-Cola si care organizeaza nunti. Departe de singurul lucru care ne incantase la ei in 2009, si-anume amenajarea cu un oarecare gust:

"Downshifting-ul" este confirmat si de pozele din galeria foto de pe site-ul lor. Poate sa fi imbunatatit macar mancarea?

Meniul complet il gasiti aici, este destul de mare si frumos prezentat, cu poze si sectiune speciala pentru vegetarieni.

Preturile variaza intre 9-28 lei pentru aperitive reci, 8-10 lei supele, 25-68 pentru preparate din carne de pasare, 22-28 porcul, 28-36 vita si 28-68 lei fructele de mare. Deserturile costa 15-18 lei, iar bauturile (bere, sucuri, ceai, limonada, fresh) intre 6-15 lei. Ca o paranteza, puiul cu bambus mancat in 2009 cu 19 lei s-a scumpit pana in 2015 cu 7 lei.

Daca prima data cand i-am vizitat le-am incercat supele, a doua oara ne-am pus pe aperitive - pachetele crocante cu cartofi (18 lei) si pachetele de primavara (13 lei). Atentie, sosul dulce-acrisor sau de soia se plateste separat (5 lei).

Pachetele crocante cu cartofi Pachetele de primavara

Pachetelele cu cartofi au fost o alegere cel putin interesanta, pentru ca nu se gasesc in multe restaurante chinezesti. Desi destul de pufoase ele in sine, la 3 bucati devin greu de mestecat si te cam ia durerea de maxilar. De impartit in 2!

Pachetelele de primavara au fost bune, nimic de reprosat, dar nici nimic de laudat.

La felul principal am vrut ce luam in fiecare restaurant chinezesc la care mergem, si-anume vita in sos de stridii, nimic prea exotic, ci simplu si la obiect. Ei bine, la Beijing nu mai aveau ingredientele pentru reteta asta elementara.

Am cerut pui cu 3 arome (28 lei), cat sa nu zicem ca nu gustam si ceva carne, cu dou fu (adica tofu) pe plita incinsa (18 lei) si orez cu legume (8 lei). Atat puiul cat si toful au venit fiecare in portii prea mari pentru o singura persoana:

Pui cu 3 arome Dou fu pe plita incinsa

Iar daca vrei sa iei resturile la pachet pentru acasa, 1 leu costa caserola de plastic (si 1 leu betisoarele chinezesti)..

Puiul nu ne-a placut deloc si a ramas in mare parte in farfurie, cele 3 arome combinandu-se intr-o aroma generala nu prea grozava. Toful a fost bunicel si i-am apreciat atat prezenta pe hartie in meniu cat si cea fizica in bucatarie, dar nu l-am recomanda si altora sau incerca din nou, din cauza sosului destul de gras. Orezul cu legume a fost banal.

Ca o concluzie usor de prezis, Beijing nu e chiar restaurantul chinezesc pentru care ai face un ocol. Nu ofera nici cine stie ce atmosfera inauntru, nu e nici ieftin si nici mancarea nu te da pe spate. Probabil e o alternativa decenta pentru cei care locuiesc cat de cat in zona si au invatat in atatia ani care-s felurile care le ies cel mai bine.

Din ce rezista oamenii astia? Ne e greu sa credem ca din livrari sau evenimente private, iar in ambele dati cand am fost la ei, era gol restaurantul. Probabil din afaceri mai profitabile decat asta care implica vita si sos de stridii in fiecare zi.

Asteptam impresii, albumul foto aici





Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera