Bazaar - locul din Centrul Vechi cu antichitati, lumini colorate si mancare delicioasa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe Covaci la numarul 10 se afla Bazaar. Si, auzind ca au mancare buna la preturi rezonabile, am dat o fuga intr-o duminica tarzie pentru un brunch.

Atmosfera

De cum deschizi usa, parca ai trecut printr-un portal care a sters atmosfera din Centrul Vechi. Si-ajungi intr-un film cu antichitati, cu o casa de marcat de pe vremuri, un espressor de prin 1900, lampi colorate, proiectoare vechi de teatru.

Un Bazaar pe jumatate luminos - daca te asezi la geam si pe jumatate intunecat - daca alegi sa stai pe canapele.

Ne-a amintit putin de atmosfera raposatului Thomas Antiques, inchis anul trecut, in care mergeam pentru decorul de poveste.

Muzica ambientala, groovy, la un volum mediu, cat sa poti purta o discutie linistita la masa.

Merge sa vii cu laptopul sa lucrezi de aici, e aerisit.

Ce gasesti in meniu

Meniul este extrem de stufos - gasesti o varietate mare de la preparate pentru micul dejun pana la retete cu fructe de mare.

Un mic-dejun te costa 14 lei: omleta, ochiuri sau preferatul nostru - Mc Egg (un fel de burger cu ou ochi si cartofi prajiti).

Iti mai poti alege sandwichuri 18-30 lei, burgeri 26-38 lei, placinta de vita 23 lei, tapas 10-24 lei, salate 21-33 lei, paste 23-33 lei, preparate din peste 24-33 lei, pui 18-20 lei.

Supele-s sanatoase si in combinatii inedite: crema de sfecla, crema verde cu broccoli si mazare, de parmezan sau bors Caesar cu sfecla, carne de vira, mini galuste (12-17 lei).

La capitolul desert (13-17 lei) aveti in repertoroiu clatite, mousse au chocolat, cheescake, panna cotta. In rest, suc/apa 8 lei, bere 8-12 lei, vin 12 lei/paharul sau 70-150 lei/sticla.

Ce am comandat & cum a fost:

Mc Egg - 14 lei

Cu ou ochi, cascaval, bacon, salata verde, rosii, ceapa, castravete murat, cartofi prajiti (de casa, super gustosi) salata asortata. Bun si satios. Gustos, inchegat, cu o combinatie interesanta de ingrediente. Il mai comandam si data viitoare.

Bruschete asortate

Cu somon, mozarella si pesto, pasta de masline, creveti, rosii. Cate 2 felii per ingrediente. Bune de tot.

Supa de sfecla - 12 lei

Un lucru e cert: portiile sunt mari. Supa de sfecla a avut ghimbir, ulei de trufe, crutoane. Mare si sanatoasa.

Burger New Orleans - 28 lei

Carne de vita, bacon, ou-ochi, salata verde, rosii, castraveti murati, sos o mie de insule, cartofi prajiti, salata coleslaw.

Cea mai placuta surpriza, pe langa portiile generoase, au fost cartofii prajiti. Gustosi, in crusta aurie cu gustul acela de “facuti in casa”.

Avand in vedere "bombardamentul" de cartofi congelati peste care am tot dat (mai ales in Centrul Vechi) - chapeau bas.

Mancarea vine repede, oamenii-s amabili si deloc intruzivi.

Singura problema e cu wi-fi-ul care se deconecteaza din cand in cand sau nu se conecteaza deloc.

Bazaar n-are aer de Centru Vechi, are poveste cu multe detalii pe care abia le descoperi la prima vedere. Cum ar fi vitrina din capatul scarilor care duc spre toaleta cu gravuri de metal, argintarie veche si tot felul de alte relicve. Legenda spune ca in acest spatiu a fost pe vremuri o consignatie cu obiecte care au fost gasite aici, restaurate si folosite in decorul actual.

Ce trebuie sa mai stiti? Ca la etaj e deschis pana de la ora 17:00, iar bucataria e deschisa pana la 23:00 in timpul saptamanii si 24:00 in weekend.

Mai multe poze aici.

Pe aceeasi tema:




Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera