Basarabia Plus, un alt restaurant cu placinte moldovenesti de la Chisinau

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cautand alternative "monopolului" de pe piata placintelor moldovenesti din Bucuresti, ne-am amintit ca prin august-septembrie anul trecut s-a deschis un restaurant basarabean la care am tot amanat sa ajungem.

Basarabia Plus a luat locul restaurantului grecesc Discret, de pe strada Mihai Eminescu (chiar langa Garlic Pub).

S-ar spune ca n-a preluat numai spatiul, ci si felul "discret" de a face afaceri. Inaugurarea localului nu a produs valva, iar "desfasurarea actiunii" de atunci incoace cu atat mai putin. Oamenii isi vad linistiti de placintele lor, anuntandu-si meniul zilei doar pe Facebook. Deci daca nu treceti prin zona sau va spune cineva de ei, slabe sanse sa-i descoperiti.

Basarabia Plus Basarabia Plus

Interiorul se vrea traditional, dar intr-un mod simplut, cu indicii pe ici pe colo, nu convingator pana la saturatie. Dupa cum puteti vedea, nu e nici genul de loc cool sau urban in care mergi ca sa mai pui niste poze pe Instagram.

Basarabia Plus Basarabia Plus

De aceea ne-a surprins aparitia unui grup de 4 tineri, la scurt timp dupa noi. Cumva ne asteptam la o alta categorie de varsta pentru clientela, dar cu atat mai bine pentru toata lumea. Inseamna ca nu mai cautam atat forma, cat fondul.

In rest, muzica este moldoveneasca si in mare parte populara, insa nu deranjeaza, din contra. Iar serviciul, reprezentat de o moldoveanca blonda, inalta si trasa prin inel, de o zen-itate adorabila, ne-a binedispus si mai tare :)

Basarabia Plus Basarabia Plus

Meniul e bogat, cu siguranta veti vrea sa incercati cel putin 3 feluri diferite in acelasi timp. In mare parte il gasiti aici.

Vom sublinia asadar doar cateva dintre chestiile mai interesante:
- placinta la cuptor cu cartofi natur si ceapa (15 lei) sau cartofi natur si carne (18 lei);
- placinta la tigaie cu pui si ciuperci/cascaval/branza de vaci si verdeata/dovleac si halva (12-18 lei);
- invartita la cuptor cu branza de vaci si oi (6 lei);
- invartita dulce la cuptor cu mere/visine/branza de vaci si stafide (6 lei);
- fripturica de nutrie (49 lei);
- salata "Chisinaul de seara" cu fasole, porumb, kiwi, ardei gras si ceapa (16 lei);
- platou basarabean (vanata prajita, vanata coapta, bostanei, rosii, ardei gras) sau gustare la vodka (castraveti murati, scrumbie afumata, ceapa rosie), fiecare la 39 lei;
- pelimeni a la Russia cu sos (pui/vita/porc) la 15 lei si puisor prajit ruseste la 49 lei;
- soleanca a la Russia (ciorba din mixt de carne afumata) la 15 lei;
- somon a la Moscova (39 lei) si crap (file) prajit cu mujdei la 29 lei;
- parjoala deosebita de curcan (19 lei) si aripioare de pui in sos de miere (15 lei);
- muschiulet de vita copt in vin/cu visine si cognac (59 lei);
- "porcelina" cu sos dulce-acrisor (15 lei);
- chiftelute basarabene in sos, coltunasi a la Bunica, fasole prajita cu ciolan afumat (fiecare la 15 lei);
- hrisca cu sos, taitei de casa cu unt, legume coapte, cartofi prajiti ca acasa (fiecare la 10 lei);
- prune uscate cu nuca (12 lei).
 
Mda, nu prea am putut restrange, asta e lista noastra scurta. Suna bine, nu-i asa?
 
Fiind frig afara, ne-am dorit 2 ciorbe, neaos. Veganul, un bors basarabean (ciorba cu sfecla rosie), fara carne (care se adauga ulterior, la cerere, dintre pui/vita/porc), la 10 lei. Carnivorul, o zeama a la Basarabia (supa de gaina), la 12 lei.
 
Bors basarabean Zeama a la Basarabia
 
Borsul a fost bun, zeama mai putin, dar asta prin comparatie cu restaurantul nostru moldovenesc preferat, si-anume Vatra Neamului. Le iese lor acolo in Balotesti o zeama incomparabila, atat la nivel de supa si carne, cat si de taitei.
 
Mai departe, favorita metropotamului carnivor, salata Shuba (20 lei), cu scrumbie, cartofi, sfecla rosie si maioneza. Iar metropotamului vegan, o placinta la tigaie cu varza proaspata (12 lei), pentru ca nu mai aveau deloc invartite.
 
Salata Shuba Placinta cu varza proaspata
 
Si salata „Şubă” ne-a dezamagit, confruntata cu omoloaga ei de la Vatra Neamului. Scrumbia slab sarata a celor din urma face diferenta. Cat despre placinta, nicio critica, foarte buna, chiar am cerut la pachet restul ramas in farfurie.
 
La desert, tot cu placinte mergem inainte: una cu branza de vaci si stafide si alta cu visine, fiecare la 12 lei.
 
Placinta cu branza de vaci si stafide Placinta cu visine
 
Metropotamul carnivor, cam hater de felul lui, a tinut-o si de data asta una si buna ca placinta cu branza si stafide e mai pufoasa la, ati ghicit, Vatra Neamului, si ca si branza e mai buna acolo. Bietului vegan i-a placut insa cea cu visine..
 
Ca sa tragem niste concluzii din scenariul asta de good cop/bad cop, mancarea are potential la Basarabia Plus si poate fi usor perfectionata, cu mai multa atentie pe alocuri si prin considerarea imbunatatirii unora dintre ingrediente.
 
Preturile sunt oricum asemanatoare celor de la Vatra Neamului, cu avantajul ca Basarabia Plus nu e in Balotesti.
 
Comparativ cu lantul de restaurante La Placinte, au preturi mai mici si ofera un alt gen de experienta, mai intima, de restaurant "pe bune", nu de semi-fast-food in care mancarea dureaza totusi o vesnicie sa ajunga la masa.
 
Ramane sa-i incercati pe cei de la Basarabia Plus si sa ne spuneti si parerea voastra. Noi cu siguranta vom reveni.
 
Alte informatii: au meniul zilei (25 lei cu carne si 20 lei vegetarian), ofera livrare la domiciliu si promotii.
 
Album foto aici




Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera