Barurile anului 2014 - retrospectiva

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Anul 2014 l-am inceput cu inchiderea unui bar foarte original si popular din Centrul Vechi: Atelierul Mecanic.

Insa, 2014 s-a recompensat fata de bucuresteni prin deschiderea de locuri noi si la fel de cool, dar si prin dezvoltarea altora localuri care au devenit deja un punct de reper in ceea ce priveste "iesitul la bere" in Bucuresti.

Mai jos o sa le trecem in revista doar pe cele mai importante si care ne-au ramas in minte. Este si cazul Berariei H, care promitea inca de la inceputul anului, prin tot felul de comunicate de presa, sa fie cea mai cea berarie din Bucuresti. Cu siguranta este cea mai mare (chiar din Europa de Est), dar a reprezentat si o dezamagire la fel de mare pentru noi.

O alta berarie laudata de multi in 2014 a fost Beraria Siegfried... din pacate, si aceasta a fost un fail total. Concluzia noastra a fost ca s-a facut mult zgomot pentru nimic.

In schimb, bere buna, intr-o atmosfera placuta, am baut la Weiss Beer Garden, singura berarie din cartierul Militari - o terasa destul de incapatoare si acoperita atunci cand ploua. De asemenea, in noptile mai racoroase, este si incalzita. Pentru ca este vorba despre o berarie, puteti lua in considerare acest loc atunci cand vreti sa vedeti cu prietenii un meci - exista numeroase televizoare, dar si un perete mare pe care in unele seri sunt proiectate evenimente sportive importante.

De tinut minte si pentru vara lui 2015, mai ales de cei care locuiesc in zona.


sursa foto

Daca tot am trecut subtil de la berarii la terase, iata si cateva dintre cele mai cool terase deschise in 2014:
Plastilina - surioara Acuarelei,
Monteoru - gradina de vara din spatele casei bantuite,
Backyard Garden - oaza de liniste si verdeata,
Daiazic - o terasa perfecta pentru zilele calduroase,
Lokal - un nou hot spot pe Eminescu.

De asemenea, alte terase din Bucuresti fie s-au extins, fie au facut modificari majore. Doua astfel de exemple sunt Eden si Control.

Eden s-a extins atat de mult, incat a devenit cea mai mare terasa din Bucuresti. In acelasi timp, pe timpul iernii, aici functioneaza si o frumoasa terasa acoperita si incalzita, pe care noi am botezat-o acavariu.

Controlul si-a facut un "face lifting" la terasa, devenind si mai cool, la propriu, multumita celor peste "un milion de de frunze" care imbraca intreaga terasa pe timp de vara.

Control a deschis in aceasta toamna si un Alt Shift, care este exact ce spune numele: un alt Shift. Se afla la etajul cladirii care gazduieste Controlul si a devenit in scurt timp un loc foarte popular si in care te simti un pic ca in Berlin - orasul, nu fostul restaurant care se afla aici cu cativa zeci de ani in urma.

In 2014, Ludic s-a mutat in casa noua si mult mai incapatoare, in apropiere de Armeneasca. Un pic mai sus de Armeneasca, pe Pache Protopopescu s-a deschis si un nou Lente (Sotron), imens si cu foarte multe jocuri pentru toate gusturile.


sursa foto

Tot in 2014 ne-am lasat un pic prada nostalgiei si am revizitat terasele MNAC si Baricade - doua locuri care au facut istorie in Bucuresti si pe care am ajuns sa le indragim mult pentru toate amintirile care ne leaga de ele.

In Centrul Vechi am vizitat barurile: Janis Pub (care intre timp s-a inchis), Brown Pub, Beraria Nenea Iancu, wine barul Dionysos - niciunul nu ne-a dat peste cap, poate si pentru ca Centrul Vechi a ajuns sa arate ca o ghena infecta... motivele aici.

In schimb, ne-a placut tare mult la Salon Golescu, un alt loc care s-a deschis in 2014, pe langa Piata Romana, si care te face sa te simti ca intr-o croaziera in timp si prin locuri exotice.

Lista completa cu locurile prin care am fost in 2014 o gasiti aici.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera