Aubergine- un restaurant placut, cu specific mediteranean din Centrul Vechi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cochetam deja de ceva timp cu ideea de a vizita Aubergine, un restaurant cu specific mediteranean de pe strada Smardan, dar am fost putin descurajati de preturi.

In weekend-ul acesta, plimbandu-ne prin centru, in cautarea unui loc pentru pranz, luminitele primitoare din geamurile mari ne-au convins si am pasit pragul Aubergine. Nu am stat mult pe ganduri si am mers la etaj, din dorinta unui pranz cu view.

Preparatele sunt semnate de Chef Ronen Meri, iar decorul- cu peste 300 de usi din lemn recuperat,  de Cristian Corvin.

Spatiul arata foarte bine si primitor, tavan inalt, decorat cu usi in culori pastelate, o podea retro chic si mici elemente deosebite care ii dau farmec. Muzica e o combinatie de lounge, jazz, dand locului un feel funky, dar si comod. Exista spatiul de la parter- barul, care e cel mai luminos, salonul mesei ovale (care e cel mai frumos, mai ales langa ferestre, dar poate fi 'prins' doar cu rezervare), salonul copacului si salonul sticlelor de vin.

10991165_397737790407343_2962908210703764776_n.jpg
Sursa foto

2.jpg1.jpg

Meniul este foarte divers, pe tablete, aduse la masa ca meniuri normale. Sunt usor de parcurs, doar ca unele preparate nu au suficiente detalii despre ingrediente si e nevoie de explicatii in plus, dar personalul este foarte amabil si eficient.

Printre aperitivele Aubergine se numara caviar de vinete, cheviche de somon sau falafel in trei culori (in medie 30 de lei un aperitiv), supele sunt intre 14-22 de lei, cea mai interesanta fiind supa in doua culori, pastele si salatele sunt cam 30-35 de lei, felurile principale in medie 50 de lei, iar deserturile 20. 

Bauturile sunt la preturi foarte ok, o apa la 750 ml este 9 lei, o bere la draft (Zaganu) e 9 lei, iar un pahar de vin 17-20 de lei.

Puteti consulta meniul intreg aici, dar nu este cel updatat, unele preparate sunt mai scumpe, iar altele nu sunt trecute.

Noi am incercat  o oala de vinete (33 de lei) cu rosii cherry coapte, vanata coapta, naut, pesto, castravete, ardei, pe un pat de tahina (caci humusul nu era gata inca). A fost o combinatie gustoasa, dar vanata a fost putin prea afumata pentru gustul nostru.

5.jpg

Osso bucco de miel (55 de lei)  pe pat de cous-cous cu anason stelat, rosii uscate, masline si para. Aromele foarte discrete si interesante pentru miel, dar din pacate nu era suficient de moale si cous-cous-ul simplu.

3.jpg

Ne-am luat si o portie de legume rustice cu miere (14 lei)  care au fost delicioase, dulci si aromate.

4.jpg

La Aubergine am descoperit un spatiu interesant, foarte frumos decorat cu o atmosfera foarte placuta in care ne-am simit bine, dar aveam asteptari foarte mari de la mancare si am ramas neutri fata de bucatarie din pacate. In orice caz o sa vrem sa revenim sa incercam si alte preparate si sa ne bucuram de ferestrele superbe si de usile de lemn.

 





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera