Art Safari revine cu a patra editie!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Editia din 2017 a Pavilionului de arta Bucuresti – Art Safari se va desfasura in perioada 19 mai – 18 iunie 2017, la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei 45), sub patronajul Primariei Municipiului Bucuresti, CNR UNESCO si Federatia Europeana a Cluburilor UNESCO, Centrelor si Asociatiilor.

art-safari-650x400.jpg

Ca in fiecare an, Art Safari Bucuresti reintroduce in circuitul urban spatii uitate. In 2016 Palatul Dacia – Romania, in anul 2015 Garajul Ciclop, iar anul acesta este randul Galeriilor Kretzulescu sa intre in atentia publicului bucurestean. Construite dupa planurile arhitectului interbelic G. M. Cantacuzino, Galeriile Kretzulescu vor gazdui cea de-a patra editie Art Safari.

Ce aduce nou Art Safari Bucuresti 2017?

Pavilionul Muzeal este dedicat expozitiei Luchian si independentii, prilejuite de Centenarul Luchian (1916-2016) si va cuprinde opere ale artistului din peste 20 de institutii muzeale, dar si din cele mai importante colectii private. Cea mai mare expozitie Luchian din ultimii 50 de ani va oferi o privire de ansamblu asupra creatiei “innoitorului picturii romanesti”, facand referire si la gruparea de secesiune artistica ce s-a conturat in jurul personalitatii sale, la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Expozitia Centrala a Pavilionului de Arta Contemporana, intitulata Notes on a Landscape, curatoriata de Wim Waelput (n. 1978, Ghent, Belgia), adreseaza diversele tipuri de mesaj si de rol social ale artistului roman, din vremea picturii noastre clasice si pana in contemporaneitate. Expozitia propune o explorare a tipurilor de preocupare artistica reprezentative pentru istoria locala a artei romanesti, punand accent pe factorii identitari si geopolitici. Wim Waelput este directorul si fondatorul platformei pentru arta contemporana din Ghent.

Image1-3-1024x683.jpg
Rina Eide Løvaasen
Detail of the work “Run Other Errands Than Usual, In The Glitches And Erroneous Connections”
Oil on canvas
2017

Pavilionul Galeriilor va fi anul acesta un spatiu dinamic, in care vor expune, prin rotatie, galerii din Romania si din strainatate, publicul avand posibilitatea sa viziteze noi expozitii in fiecare saptamana. Printre galeriile care vor expune in acest an se numara: Mobius Gallery (Bucuresti, RO), Galleri CC (Stockholm, SE), Galeria 9 (Cluj, RO), Galeria 3:e Vaningen (Goteborg, SE), Galeria Pilat (Bucuresti, RO), Atelier 030202 (Bucuresti, RO), Kunstart Galerie (Bochum, DE) etc.

Programul Art Safari Kids 2017, dedicat in special copiilor, vine si el cu noutati: tururi ghidate sustinute de elevii scolii Lauder; ateliere inedite pentru cei mici, dar si pentru intreaga familie, in cadrul carora copii, parintii sau bunicii isi pot manifesta creativitatea impreuna. De notat in calendar: in data de 19 mai artistul Hanoch Piven (n. 1963, Montevideo, Uruguay) va traversa continentele pentru a sustine doua workshopuri dedicate familiilor.

Art Dialogue va continua printr-un amplu program de conferinte, lansari de carte, performance-uri si proiectii video la care vor participa specialisti din lumea artei din toata Europa.

Pavilionul Art Safari este un eveniment anual destinat deopotriva artei romanesti si regionale. Un eveniment unic ca amploare in Romania, care prezinta publicului o Expozitie Centrala curatoriata de un expert international si o zona expozitionala la care sunt invitate sa expuna importante galerii de arta moderna si contemporana din Romania si regiune. Art Safari asaza Bucurestiul pe harta marilor evenimente culturale europene.

main.jpg

Program de vizitare:

Pavilionul galeriilor de arta
joi – vineri, duminica (12:00-21:00)
sambata, (12:00-24:00)

Centenar Luchian | Luchian si independentii; Expozitia Centrala, curatoriata de Wim Waelput; Art Safari Kids; Art Safari Dialogue; The Space
luni – vineri, duminica (12:00-21:00)
sambata (12:00-24:00)

Website: www.artsafari.ro
Email: info@artsafari.ro
Rezerva-ti un loc la Art Safari cu bilete early bird (- 50%): https://www.artsafari.ro/ro/art-safari-2017/.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera