Am revizitat Nicoresti, restaurantul ca la mama acasa de pe Toamnei 14

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ce merge mai bine intr-o seara de toamna decat o ciorbita calda si un bulz traditional, aburind si din belsug? Noi va dam o idee unde puteti manca o asemenea masa traditionala, intr-o locatie centrala si la preturi pentru toate buzunarele.

L-am vizitat si in 2011 si am plecat destul de multumiti atunci. Acum, lucrurile s-au mai schimbat in bine, spunem noi.

Se numeste Nicoresti si este un restaurant tipic romanesc situat pe Strada Toamnei 14...frumoasa coincidenta, nu? Mai precis, il gasiti in la intersectia cu strada Armeneasca. E pe colt, intr-o cladire veche.

Nicoresti nu e locul in care iti duci prietena la prima intalnire (pentru asta poti merge la Botanique Bouquet du Cafe); este locul in care te loveste melancolia copilariei, accentuata de melodiile Angelei Similea.

Interiorul seamana cu spatiile unde se fac nunti si botezuri: scaune si mese din lemn, paharele asezate cu dichis pe masa, plante agatatoare din plastic si ospatarii "la patru ace", ca pe vremuri: camasa la dunga, vesta si papion. Intr-un cuvant, un local cu adevarat romanesc.

In meniul de la Nicoresti gasesti in primul rand ciorbe: de burta, fasole, perisoare, de loboda, de gaina de tara sau taraneasca de vacuta, la 10,5 lei. Noi am mancat una de gaina de tara foarte buna, destul de grasa, cu carne putin atoasa, semn ca gaina chiar era de tara.

Trecand mai departe la felul doi, in meniu la Nicoresti gasesti gustari reci pe la 15 lei si gustari calde: cascaval pane la 12,5 lei, ficatei de pui sote la 12 lei, bulz ciobanesc la 18,5 lei sau mamaliguta cu smantana la 15,5 lei. Am inceput ospatul cu o ciorbita de gaina, foarte buna.

Noi am ales un bulz, cu branza si un ou ochi deasupra. Portia a fost mare, satioasa si gustoasa.

Am mai ales si o tochitura taraneasca la 18 lei, la fel de buna. Am asteptat ceva dupa mancare (in jur de 40 de minute), insa am simtit ca ingredientele au fost proaspete si mancarea gatita pe loc.

La capitolul mancaruri traditionale meniul este vast: ai chiftelute cu piure la 18 lei, sarmalute la 17 lei, ardei umpluti la 15 lei, mititei la 4 lei, peste de la 14 la 42 de lei, in functie de mancare. Spre exemplu hamsiile prajite cu mamaliguta si mujdei sunt 14 lei, iar crapul prajit este 22,5 lei.

Au si rata la tava cu varza la 30 de lei, preparate din vita la pret estimativ de 30 de lei. Meniul acopera destul de bine toate zonele gastronomice, inclusiv deserturi (lapte de pasare, clatite, papanasi la intre 8.5 si 12.5 lei), deci ai de unde alege.

De baut ne-am luat cafea turceasca ieftina (6.5 lei) care vine la pachet cu doua plicuri de zahar alb si lapte Aro, deci la banii astia pretentiile nu sunt mari. Racoritoarele sunt 6 lei, cafeaua in jur de 7 lei. Am gasit vinuri si la 20 de lei, dar si 35 de lei.

Servirea este decenta, chelnerii par putin depasiti de situatie, insa se descurca destul de bine atunci cand li se cere o recomandare (nu stiam ce sa alegem intre clatite brasovene si bulz) si sunt mult mai amabili decat acum 4 ani.

Per total, Nicoresti este un restaurant cu specific traditional pentru toate buzunarele, fara fite sau pretentii, cu mancare buna si portii sanatoase.

Mai multe poze puteti vedea in album.





Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera