Am mancat la Vlahia Inn in Moieciu de Sus: "asta e cel mai luxos restaurant din zona"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Exista o intreaga dezbatere daca e corect Moeciu sau Moieciu, mai ales ca pe net sunt folosite ambele variante, pana si la check-in-uri sunt prezente amandoua.

Ne-am lamurit, am trecut pe la Primaria locala: corect este MOIECIU.

Bon, asadar, aflandu-ne in Moieciu de Sus am vrut sa ne rasfatam cu ceva bun la pranz. Si toata lumea ne-a zis "Daca vreti fita-fitelor, tre sa mergeti la Vlahia Inn, e cel mai luxos din zona, se si mananca cel mai bine."

Asa ca am aterizat la Vlahia si am aruncat un ochi pe meniu.

Atmosfera

Sunt mai multe filme aici:

- gradina, de unde vezi muntele, simti aerul curat, te uiti cu ciuda la umbrelele branduite si te intrebi De ce?, auzi un parau si ai parte de vegetatie

- salonul-restaurant care e clasic, de nunta/botez/cumetrii

- salonul chic de baut cafeaua / cocktailul de toate zilele, decorat frumos, cu papusi la intrare si lemn masiv inauntru.


Ce gasesti in meniu si cat costa

Ciorbele si supele pornesc de la 10 lei, cafeaua de la 9 lei, bulzul e intre 18-20 lei, saramura 25 lei, apa la 0.75 l e 7 lei, berea tot 7 lei.

Ce am comandat si cum a fost

Am cerut urmatoarele: ochiul ciobanului (18 lei), ciorba de legume ( 8 lei), file de somon in crusta (32 lei), cartofi prajiti (5 lei). Separat sa platesc smantana 2 lei si ardeii 2 lei.

Poate pentru ca fix langa avea loc Festivalul celui mai sanatos mic si tot stafful de acolo avea masa la Vlahia Inn, poate pentru ca era o zi mai haotica, am asteptat o groaza sa ajunga mancarea. Ciorba care trebuia sa vina in 7 minute a sosit in vreo 17 si tot asa...

Tipa, in schimb, a fost tare draguta si amabila, isi cerea intruna scuze si era extrem de politicoasa. Oricum aveam de admirat muntii si de povestit, asa ca nu a fost mare drama. Oricum, nu va recomandam sa ajungeti aici morti de foame, ca nu se stie cat veti avea de asteptat. La masa cealalta un tip zicea: " Eu am venit ieri si a mers incredibil de repede tot, nu inteleg ce se intampla."
Pai asta se intampla: Festivalul Micului din Moieciu.

Revenind la mancare si cum a fost

Ciorbele bune, gustoase, cu legume din plin, cantitate normala.

Ochiul Ciobanului: mamaliga, branza, ou prajit. Bun. Cam putina branza. Cam mica portia pentru 18 lei. Adica daca iti e foame si comanzi doar asta, nu te saturi.

File de Somon in crusta de branza si ciuperci cu cartofi prajiti

Asta a fost tare interesant. In primul rand, portia e extrem de mare, greu de parcurs intr-o singura persoana (bine, daca esti flamand...). Foarte interesanta crusta, cam sarata, dar interesant mixul. Bila alba pentru cartofii prajiti, taiati-de-mana (deci nu congelati - moarte pasiunii noastre - de care ne ferim mereu), nu foarte uleiosi - ca la bunica acasa.

Per total, mancarea a fost buna, fara sa ne dea pe spate in vreun fel.

Atmosfera e placuta si servirea ireprosabila, iar daca alegi sa bei o cafea inauntru o sa te cuprinda o stare boema.

Dintre locurile de la Moieciu de Sus este, intr-adevar, cel mai rasarit. Asta nu inseamna ca nu e loc de imbunatatiri precum: portii mai mari si servire mai rapida.

Anyway, daca dati o fuga pe acolo sa ne povestiti cum a fost.

Mai multe poze aici.





Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera