Am fost la Kilikia, singurul restaurant cu specific armenesc din Romania, si am mancat pe saturate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Intotdeauna ne-au placut restaurantele cu specific, asta datorita gusturilor noi pe care le descoperim. Pana acum, am mancat paste ca-n Italia, somon afumat ca-n Franta, un desert libanez delicios, dar si un bulz traditional ca la mama acasa.

Asa ca tare bucurosi am fost atunci cand am descoperit primul restaurant cu specific armenesc din Romania. Se numeste Kilikia, se afla pe Soseaua Colentina numarul 306, iar cel mai usor ajungeti la el cu tramvaiul 21.

Desi se afla intr-o zona plina de vulcanizari, magazine unde iti poti repara televizorul sau de unde iti poti mobila casa, Kilikia compenseaza prin experienta culinara pe care ti-o ofera bucataria armeneasca.

Interiorul nu impresioneaza cu nimic, la prima vedere ai putea spune ca este un restaurant obisnuit de cartier, insa cum spuneam mai sus, nu pentru asta vii aici.

In primul rand, trebuie sa stiti ca restaurantul are un cuptor special, Tonir, in care se pregateste mancarea ca in Armenia. Tonirul este un cuptor construit in pamant, exact ca in vechile sate armenesti.

In meniu, exista o sectiune speciala a preparatelor gatite in acest cuptor, asa ca va puteti comanda Pui in cuptorul Tonir (55 lei), miel intreg in cuptorul Tonir (1000 lei, pentru aproximativ 15 persoane), frigarui de pui (20 lei), cotlete de berbecut (35 lei), aripioare de pui (20 lei).

Cand am fost noi, nu erau foarte multe persoane in restaurant, atmosfera fiind una foarte linistita. Pozitionarea este una destul de proasta, restaurantul fiind destul de departe de centru, ca sa nu mai spunem de alte zone din Bucuresti, insa cartierul Colentina este cunoscut pentru faptul ca are multi locuitori provenind din Balcani: armeni, machedoni, bulgari, sarbi.

Pentru ca am vorbit mai sus despre meniu, sa va spunem ce puteti degusta. Au ciorbe (de linte, de pui) la 10 lei, salate orientale (Mutabal, Baba Ganoush,Tabouleh) la 9 lei, Kebab de pui (25 lei), Piept de pui la gratar (20 lei), cartofi armenesti la cuptor (7 lei) delicatese, cum ar fi Ichli Kofte, niste chiftele de vita si bulgur (un fel de couscous), umplute cu carne de vita, la 10 lei

La desert, puteti incerca prajitura Kilikia (o negresa cu crema din lapte de pasare), la 10 lei) sau prajitura armeneasca (cu miere si nuci), tot la 10 lei. 

Noi am incercat un Kebab Durum, care e pregatit in lipie, are sos de rosii, bulgur, rosii si ardei iute la gratar si salata de varza. A fost delicios, mai ales ca portia este consistenta (600g). Nu stim cum fac armenii sosul de rosii, dar a fost cel mai racoritor pe care l-am mancat pana acum. Foarte crocant, bine condimentat, iar garnitura de cartofi taranesti - o nebunie.

Am incercat si desertul zilei (10 lei), o prajitura cu zmeura, delicioasa.

Servirea a fost ireprosabila, chelnerii au fost foarte amabili si mereu ne intrebau daca avem nevoie de ceva. Trebuie sa stiti faptul ca restaurantul are si un serviciu de catering, iar un meniu pentru o persoana costa 25, 48 sau 65 de lei, si il puteti personaliza dupa preferinte.

Concluzionand, Kilikia este un restaurant unde vii pentru experienta culinara. Ne-ar fi placut sa vedem mai multe elemente care sa aduca aminte de cultura armeneasca, de obiceiurile si traditiile de acolo, insa meniul a compensat toate aceste lipsuri. Mergeti, chiar daca este departe.

Mancare extraordinara si servire foarte buna. Mai venim!





Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera