A doua ediție Bucharest Fashion Film Festival || 13-15 aprilie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Între 13 si 15 aprilie, a doua ediție Bucharest Fashion Film Festival explorează zona de interferență dintre modă, film și advertising, prin proiecții, dezbateri și workshopuri.

Combinând cele mai bune fashion films contemporane cu o selecție de filme cult cu o pronunțată latură estetică, festivalul pune în legătură creativi de top din industria filmului și a modei, agenții de branding și studiouri de design, creând o relație simbiotică între aceste domenii și construind noi oportunități de colaborare.

Ediția a doua aduce în formatul festivalului secțiunea de competiție internațională, în cadrul căreia vor fi proiectate fashion films din toate colțurile lumii. 

Still_from_The_Color_of_Pomegranates__1969__by_Sergei_Parajanov.jpg
Still from The Color of Pomegranates,

Documentarele prezentate în cadrul programului sunt o colecție de portrete ale unor personaje care au marcat intens istoria modei și și-au lăsat amprenta în cultura populară, prin acțiuni subversive, considerate câteodată șocante, menite să provoace sistemul în care au activat. Sub semnul subversiunii stă și filmul cult The Color of Pomegranates, restaurat recent, care, deși a fost lansat in 1969, a ajuns în fața publicului european abia în 1982.

Still_from_The_Greatest_Luxury_by_Katryn_Ferguson.jpg
Still from The Greatest Luxury by Katryn Ferguson

Filmul din deschidere, We Margiela (2017), spune povestea celebrei case de modă avant-garde și a designerului acesteia, Martin Margiela, recunoscut pentru discreția extremă și lipsa aparițiilor publice. Documentarul schițează portretul maestrului deconstrucțiilor vestimentare, a proporțiilor răsturnate, a celui care a ocolit brandingul în favoarea unei etichete albe, prinsă in patru cusături, și care a inspirat numeroși designeri ai momentului, printre care Raf Simons și Demna Gvasalia.

Program_Bucharest_Fashion_Film_Festival.jpg

Mai multe informații despre program sunt disponibile pe www.bucharestfashionfilm.ro și pe pagina de Facebook a festivalului.
Biletele sunt în vânzare pe Eventbook: https://bit.ly/2E1JYhc.
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera