Zapata Cafe, cafea si meniu mexican pentru popor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Revolutionarii Americii Latine isi tot fac de lucru prin Bucuresti. Guevara are 3 cluburi, Bolivar are statuie, acum Zapata are cafenea. Zapata Cafe s-a deschis saptamana trecuta pe bd. Ion Mihalache (fost 1 Mai, cum inca il stie toata lumea), alaturi de sora ei mai mare, fast foodaria mexicana La Tortilla, pe locul unde au existat mai intai Coffee Cabinet (mutat doua statii mai sus pe acelasi bulevard) si cafeneaua Mash.

Te invita populist sa intri inauntru cu niste copertine rosii lucioase pe care scrie "cafe para el pueblo". Pe langa cafea pentru popor, mai au si un bogat meniu mexican (nu degeaba e alaturi La Tortilla), cu tortille, quesadille, burritos si alte bunatati, in variante de meniu pentru una, doua sau trei persoane (desi mesele micute si rotunde de cafenea nu-s facute chiar pentru a incapea pe ele trei farfurii intinse).

Mai au si multe tipuri de cafele (pe cateva se mandresc ca le prajesc chiar acolo si poti si cumpara, vrac, pentru acasa), si multe cocktailuri pe baza de tequila.

Zapata cafe Zapata cafe

Preturile pentru mancare sunt discret mai mari decat la Tortilla, dar e normal, acolo vii si iei pachetul, aici stai la masa sa mananci. Noi n-am mancat (decat o prajitura) si nici n-am baut cafea (era destul de tarziu spre seara), dar, cum ei se lauda ca sunt deschisi non stop, o sa le mai facem si o vizita matinala, sa ne bem cafeaua acolo, sub privirile mustacioase ale lui Emiliano.

Emiliano, care priveste de peste tot. Din tablouri, din caricaturi, din fotografii, din pictura murala cat tot peretele, predicand de peste vremuri ca "pamantul e al celor care il muncesc". Il regasim chiar si in meniu (frumos legat, in piele), printre cafele si sosuri mexicane.

Zapata cafe Zapata cafe

Ambienta e placuta. Se aude incetisor muzica populara mexicana (sau din zona), dar pe ecranul mare de televizor ruleaza mut Hits TV, chiar sub nasul lui Zapata, care se uita cam irritado la tineretul decadent.

Daca tavanul era mai jos (casa e batrana, cu camere inalte), daca peretii nu straluceau a nou si daca erau mai multe accesorii de-ale zonei (un sombrero, un cactus, o chupacabra sau vreun coiot), ar fi aratat si mai mult a locanta mexicana.

Sa nu uitam, au si wi-fi, ca vremurile se schimba si azi nu poti fi revolutionar fara internet.

Ne-a placut deci la Zapata Cafe, v-o recomandam daca mergeti in zona Pietei Victoriei, e la 3 minute de MTzR.

Zapata cafe Zapata cafe
Prajitura cu zmeura si iaurt (16 lei), sangria de casa (facuta de ei), 10 lei

 

1 comentariu

Zapata Cafe, cafea si meniu mexican pentru popor
marius
#1 -

Comentariu nou

Mi-ar place un astfel de restaurant in Centrul Vechi

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera