Violeta's Vintage Kitchen 2.0 - the bistro

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Violeta's bistro este fostul Violeta's Vintage Kitchen de pe Batiste colt cu Calderon, mutat pe strada Ionescu Gion, zona Udriste.

Proprietarii sunt aceiasi, povestea o stiti - am mai scris despre Violeta's in 2008 si 2009, nu mai repetam. Pe scurt, bistro de familie cu mancare romaneasca reinventata si sanatoasa (acum cu oua ecologice si legume bio de la Cosul de legume).

Curiosi sa vedem cum s-au instalat, am avut o tentativa de a-i vizita acum vreo luna, dar n-am gasit niciun loc de parcare in zona, ne-am enervat si-am plecat. Cu parcarea pe Ionescu Gion e chiar mai rau decat pe Calderon, desi pare greu de crezut. Am revenit cu hotararea de a lasa masina chiar si-n drum, pentru a le calca pragul cu orice pret, si-am gasit parcare chiar in fata:

Violeta's bistro Violeta's bistro
Violeta's bistro Violeta's bistro

Comparand cu vechea bucatarie vintage, terasa este acum mai mare, precum si interiorul cu 2 saloane. Scaunele, fetele de masa, tablourile, umbrelele ne intereseaza prea putin daca mancarea se dovedeste buna, asa ca ne vedem de treaba.

Meniul zilei poate fi consultat in fiecare zi pe site-ul lor, astfel c-am mers in cunostinta de ce putem manca. Zacusca de hribi pe mamaliga (20 lei) si supa crema de dovleac cu alune, ghimbir si nucsoara (15 lei) clar, apoi mai vedem, discutam, negociem.

Zacusca de hribi pe mamaliga Supa crema de dovleac cu alune, ghimbir si nucsoara

Primim din partea casei 3 chifle pufoase si bune de paine cu faina integrala de secara si seminte si o farfurioara cu pepene rosu si branza. Vazusem deja pe Facebook ca Violeta arunca cu bunatati in stanga si-n dreapta, ba o ciocolata calda si-o negresa pentru primii 5 clienti, ba o supa sau o placinta pentru cei care-si ridica de la ea cosurile de legume. Foarte simpatic(a)!

Am apreciat portia echilibrata de zacusca cu mamaliga - ne doare sufletul de-obicei cand primim ditamai castronul de zacusca din care nu poti manca decat un sfert - si stim si ca hribii sunt cam scumpi, asa ca n-o sa comentam nimic vizavi de pret. Supa crema am fi preferat-o mai consistenta si mai aromata de ghimbir si nucsoara, dar n-a fost suparare. Ambele corecte, cinstite.

La felul al doilea ne-am dorit omleta cu hribi, mamaliga, marar, mozarella si smantana (25 lei), dar Violeta a venit personal din bucatarie la masa noastra sa ne-anunte ca hribii proaspeti inca nu au ajuns si ca ne poate face in schimb o omleta cu mix de legume. No hribi, no thanks! Luam o varza calita cu mamaliga (25 lei) si o conopida cu masline, cartofi si sos de rosii (25 lei):

Varza calita cu mamaliga Conopida cu masline, cartofi si sos de rosii

Bune, deloc grase/uleioase, pregatite cu ingrediente proaspete in portii echilibrate, la preturi medii spre maricele. Asta-i concluzia pana aici. La desert, placinta cu prune, alune si scortisoara (15 lei) si tort de ciocolata cu alune si cafea (20 lei):

Placinta cu prune, alune si scortisoara Tort de ciocolata cu alune si cafea

Placinta pe care noi am numi-o mai degraba crumble a fost chiar buna si-am mancat-o cu drag pe toata. Tortul de cioco a fost mai ciudatel, desi pufos si relativ gustos - cafeaua se simtea in el ca un praf si ne-a dat senzatia ca mancam tort cu nisip care crantane in dinti. Tot incercand sa ne dam seama daca ne deranjeaza sau nu treaba asta, am mancat aproape toata felia.

Concluzii: la Violeta's bistro nu v-asteapta nimic mindblowing, strigator la cer a reinventare gastronomica romaneasca. Ci papa bun, de casa, de calitate si in combinatii simpatice, care-ti lasa o stare de placut si tihnit. E drept ca un pranz de 2 vegetarieni ajunge la 150 lei, deci 150+ pentru carnivori, cam mult pentru pranzul de zi cu zi, insa daca-ti permiti e value for money.

Ce-ar mai fi de spus: la Violeta e foarte kid friendly (ea are 3 copii maricei care-s mai mereu prin zona mancand, facand cuminti lectii sau jucandu-se), take away-ul e incurajat, iar Dragos Roua tine din cand in cand cursuri de tango in bistro.

Tip: incercati limonada cu ghimbir, miere si extract de baobab de la Laboratoarele Merlin, daca n-o mai au pe-a lor homemade cu orz verde si lime (ambele la 15 lei). Daca nu sunteti cu masina, puteti profita de campania Degusta Moldova via vinul.ro.

Insert some impresii below & gasiti mai multe fotografii in album.





Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera