Vinoteca Opera, concept restaurant inspirat de winebar-urile din Europa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Vinoteca Opera a rasarit pe strada Doctor Joseph Lister la numarul 1, adica vizavi de Opera, unde pana mai ieri era Trattoria Roma. Se lauda c-ar fi mai mult decat un simplu restaurant si-anume un adevarat concept importat din tari ca Spania, Italia si Anglia, unde winebar-urile sunt deja traditie. Deci vinuri bune in compania unor "preparate culinare ridicate la rang de arta"?

Pai rasar imediat si niste Metropotami la ei pe terasa, daca-i vorba de-asa ceva. E terasa lor asezata fix in drum, pe mijlocul trotuarului si cam la strada, dar macar e aerisita si nu risti sa te plictisesti privind traficul din jur. Las' ca merge vara..

Terasa Vinoteca Opera Terasa Vinoteca Opera

Interiorul este amenajat cu gust si credem ca atmosfera va fi chiar placuta inauntru pe niste temperaturi ceva mai scazute:

Interior Vinoteca Opera Interior Vinoteca Opera

Pan-atunci ne-asezam pe terasa si comandam un espresso (8 lei), o limonada cu menta (15 lei) si-un Pinot Gris Castelvecchio (75 lei). Vin la care-ar merge-o caracatita la gratar cu sos alb (35 lei) si-un piure de cartofi cu trufe negre (15 lei), miam!

Caracatita la gratar cu sos alb Piure de cartofi cu trufe negre

Metropotamul vegetarian opteaza pentru meniul de pranz la 23 lei, valabil intre orele 11-16. Supa zilei este crema de rosii servita cu crutoane, iar felul al doilea la alegere intre paste (spaghete primavera/spaghete cu rosii si busuioc/spaghete aglio, olio e peperoncino/tagliatelle boscaiola) si salata (greceasca/de paste cu peste/de pui/de ton). Spaghete primavera sa fie:

Supa crema de rosii cu crutoane Spaghete primavera

Caracatita a fost neasteptat de buna, am cum s-ar zice lins-prelins farfuria de orice urma de sos sau cefalopode - nota 8/10.

Piureul a fost bun, supa crema de rosii buna si ea (bune si crutoanele stropite cu ulei de masline). Mai putin bune au fost pastele, lipsite de orice fel de sos si astfel cam statatoare in gat - am aflat abia ulterior ca a fost exclus sosul alb care le acompania de obicei pentru a fi adaptate cerintelor noastre de vegetarieni. Mergea totusi un sos rosu improvizat, zicem noi.

La desert, alegem bineinteles tarta cu lamaie si merengue (17 lei), pe care o vanam prin tot orasul. Varianta Vinoteca Opera se dovedeste interesanta, insa nu extraordinara - se putea si mai frageda si mai cremoasa.

Ca s-ajungem la o concluzie, se mananca bine la ei si vrem sa revenim pentru o portie de maltagliate cu anghinare, masline si capere (22 lei), facute cum trebuie cu sos, niste creveti black tiger gratinati (45 lei) si un souffle de ciocolata cu inghetata de vanilie (22 lei). Udate de-un prosecco!

Ce-ar mai fi de mentionat despre Vinoteca Opera?

Meniul de vinuri poate fi studiat aici si este in continua crestere, desi contine deja cateva zeci de etichete situate printre primele din lume.

Meniul de mancare si selectia de vinuri la pahar sunt si ele in continua schimbare, iar vinurile pot fi luate si la pachet sau comandate online. De asemenea, Vinoteca Opera ofera si private dining. Ce poti sa le mai ceri? Asteptam impresii.

Mai multe fotografii aici





Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera