Vecchio 1812 - restaurant in Centrul Vechi din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Vecchio e un restaurant nou in Centrul Vechi din Bucuresti, un loc absolut superb si o pata de eleganta in balciul din buricul istoric al Bucurestiului. Vecchio 1812 e locul ideal pentru cine romantice, pentru iesiri fandosite intr-un spatiu decorat la patru ace.

Aflat pe Covaci, cale care ne e tare draga pentru simplul motiv ca arata a strada europeana si pentru ca aici se gasesc multe alte locuri cu staif, Vecchio e un restaurant pe care clar vi-l recomandam. E destul de scump, nu e genul de loc in care sa servesti pranzul in fiecare zi, dar la ocazii nu ezitati sa mergeti aici.

Vecchio 1812 - restaurant Vecchio 1812 - restaurant 
Vecchio 1812 - restaurant Vecchio 1812 - restaurant Vecchio 1812 - restaurant

Restaurant calduros imbaiat in nuante de alb murdar cu scaune in acelasi ton cromatic, un spatiu invadat de lumina si cu un tavan care iti cere sa stai cu privirea-n sus, Vecchio e o dovada ca decorul chiar iti poate influenta starea. Cand am ajuns noi nici macar nu era muzica, aspect putin ciudat, dar toate elementele de design au reusit sa ne faca sa ne simtim ca-ntr-un adevarat restaurant mediteranean.

Vecchio are si alt motiv de lauda: a aparut mai falnic si mai frumos pe locul Cafenelei Vechi din Bucurestiul de odinioara, o urma de trecut aparuta in 1812 si o mostra a unei arhitecturi impresionante si a conceptului ca istoria e in orice zid din acest oras (vedeti aici cum arata Cafeneaua Veche inainte). Noul restaurant pastreaza din elementele trecutului atat alegerea cromatica, albul, cat si medalioanele renascentiste in relief, plafoanele si semnul de la intrare in care s-a inlocuit doar numele locului modelat in fierul forjat.

Vecchio 1812 - restaurant Vecchio 1812 - restaurant
Vecchio 1812 - restaurant Vecchio 1812 - restaurant

Pe langa decor si semnificatie istorica, Vecchio are si niste preparate mediteraneene foarte bune. Noi am testat salata Caesar cu anchois si pui, foarte buna, (in jur de 20 si un pic de lei), cartoful in crusta de sare - un aperitiv inedit, rapanellele cu carne tocata (in jur de 22 lei), pizza prosciutto e funghi, supa minestrone plina de legume si foarte gustoasa. Cam tot ce a trecut prin procesul de degustare a fost delicios, pana si focaccia cu usturoi (10 lei), dar si aperitivele din partea casei, painea cu unt cu mirodenii si masline cu diverse arome si condimente.

Ce-i drept, preturile sunt un pic cam mari (am pierdut bonul si nu va putem spune cu exactitate, dar revenim cu cifre specifice), undeva la medii spre mari, dar portiile sunt generoase si foarte bune astfel incat putem spune ca sumele sunt justificate. 

Vecchio 1812 - restaurant Vecchio 1812 - restaurant Vecchio 1812 - restaurant
Vecchio 1812 - restaurant Vecchio 1812 - restaurant Vecchio 1812 - restaurant

Chelnerul nostru a fost destul de apatic, aproape ca nici nu l-am simtit pe domnul-2-vorbe-rostite-cu-greu, deci la capitolul servire nu putem spune ca am fost in delir. Dar dupa ce am mancat, la siesta, cand a inceput si o muzica fix pe starea noastra de relaxare, in decorul linistitor, Vechhio ne-a amintit ca e the place to be. Nu tot timpul, ca ce e mult strica buzunarului, dar macar din cand in cand tot trebuie sa-i calci pragul acestui restaurant.

Asadar, daca aveti vreo ocazie speciala in viitorul apropiat, fuga la Vecchio din Centrul Vechi din Bucuresti, e frumos tare.

2 comentarii

Vecchio 1812 - restaurant
dunedenisip
#1 -

Comentariu nou
Cladirea a fost restaurata odata cu Hanul lui Manuc si Palatul Voievodal - pastreaza si astazi obloanele si usile din fier specifice acelei epoci, amintind prin numele sau de cea de-a doua cafenea din atestata documentar la Bucuresti, deschisa de „bas alai ceaus“-ul Stefan Altentop la 7 august 1781 la Curtea Veche. Dupa moartea sa, la 1797, cafeneaua intra în posesia sotiei sale, care, cincsprezece ani mai târziu, o va vinde lui Hagi Tudose Gabrovolin, de la care va trece, mai târziu, în anul 1825, în posesia lui Hristi Emanuel Papazoglu. via http://www.bucurestiulintrozi.ro/harta/locatie/CafeneauaVeche-75.html
Vecchio 1812 - restaurant
gusteau
#2 -

Am fost acolo!!!!

Am fost acolo acum vreo 2 saptamani. Restaurantul si mancarea plus atmosfera fac din acest loc unul pe care il pot recomanda. Pizza originala fara fantezii si adaosuri romanesti. Pastele cu fructe de mare, erau chiar cu fructe de mare proaspete si nu congelate, ceea ce e mare lucru pentru Bucuresti. Servirea ireprosabila si stafful foarte amabil si saritor. Recomand 100%.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera