Trattoria Sicilia - locul cu servire rapida din Centrul Vechi si pizza gustoasa
Cu pofta de mancare italiana, am pornit pe stradutele din Centrul Vechi si am ajuns la Trattoria Sicilia, pe strada Franceza, numarul 30.
Ce am comandat
Fiind la o trattorie, am zis sa incercam varianta clasica: pizza si paste. Asa ca am comandat o pizza Capriciosa (25 lei) si o portie de paste Carbonara (21 lei).
Citisem, inca de la inceput, pe panou, ca pizza se face in cuptor cu lemne si ca se foloseste doar lemn de fag. Si asa a fost. Am mancat o Capriciosa (pomodoro, mozarella, sunca, ciuperci, masline) gustoasa, cu aluat subtire.
Desi pe panou scrie ca bucatarul este italian, se pare ca este italian doar in ceea ce priveste pizza. Stim, e greu sa gatesti italieneste, cand vine vorba sa folosesti ingrediente romanesti. Si nici nu am fi strambat atat din nas, daca nu am fi mancat la atat la Roma, cat si pe la noi, in diverse locuri cu specific, niste paste carbonara delicioase, preparate cu pancetta. Alte retete spun ca e ok sa folosesti baconul. (in meniul lor era trecut la ingrediente - baconul)
Pastele noastre au fost preparate cu un fel de sunca (banuim de porc), fapt care a atenuat aroma specifica pastelor Carbonara. Aceasta sunca-de-supermarket, a stricat toata aroma, asa ca mancarea a fost fara gust, ca de regim.
Daca ar trebui sa gasim un cuvant care sa le descrie, acela ar fi "comestibile". Portia a fost suficient de mare, insa le-a lipsit savoarea. Si e pacat, pentru ca locul arata dragut, iar servirea ne-a placut. De solutie, va trebui sa se ocupe bucatarul. Si mare atentie la ingredientele folosite.
Pastele costa intre 18-32 lei, iar pizza intre 18-25 lei.
Am avut pofta de Cola cu lamaie si multa gheata (7 lei, 250 ml), insa in meniu am mai gasit limonada(12 lei), cafea (7 lei). frappe (14 lei), vinul casei (24 lei, 0.5l), bere (7 lei).
Cat despre mancare, puteti alege intre supe (15-39 lei), salate (15-25 lei), aperitive (15-35 lei), desert (tiramisu sau inghetata 15 lei).
Servirea
Comanda a ajuns foarte repede, desi mai erau clienti pe terasa. Nici nu am apucat sa luam cateva guri din suc, ca au si sosit felurile de mancare.
Le-am dat o bila alba pentru promptitudine. Iar chelnerii au fost de treaba, simpatici.
Atmosfera
Fete de masa in carouri albastre, cu iz mediteranean, chelneri sociabili, care nu iti invadeaza intimitatea, muzica de pian care alterneaza cu sansotele in limba italiana - toate premisele ne duc cu gandul la Italia si la acea amosfera boema de pe stradute.
Inauntru, supriza a fost si mai mare. Pe un perete se afla pictata harta Siciliei, iar pe ceilalti, se aflau poze reprezentative din cultura italiana: regizorul Federico Fellini pe platou, filmul Nasul sau actorul Marcello Mastroianni mancand paste.
Concluzia
Trattoria Sicilia seamana cu o taverna italieneasca ascunsa intre stradutele unui oras. Ne-au placut servirea, fetele de masa cu model mediteranean si pozele din interior cu Fellini si Mastroianni. Il recomandam pentru pizza si, pana la o schimbare in bucatarie, va sfatuim sa evitati pastele.
Trattoria Sicillia
Intradevar bucatarul era italian dar pentru sunca din spaghetele carbonara nu este vina bucatarului ca patronul nu are bani sa cumpere marfa decenta cum ar fi panceta sau bacon.Ca sa nu mai vorbim de peste cumparat usor alterat.Si piata facuta ca acasa
Deci vina nu este a bucatarului. Vina este a patronului,de altfel bucatarul a si plecat ca nu putea sa lucreze in acele conditi. Deci inainte sa faci critici la adresa bucatarilor si pizzarilor mai sunt si patronii de vina.
Trattoria Sicillia
Eu va recomand sa nu va duceti sa mancati acolo poate decat pizza ca in rest la cum arata in bucatarie nici gratis nu as manca.Sincer ar trebui schimbat patronul si mentalitatea lui nu personalul care trebuie sa faca ce spune el
Comentariu nou
Nu mai mintiti lumea.un restaurant de tot rasul !patronul un tepar ,prost sa fie ala care se angajeaza acolo ,si se lasa dus de nas de un astfel de om .
trattoria sicilia
haha ...ma ia risul...am lucrat acolo cam 3 saptamini...o mare bataie de joc,incepind cu aprovizionarea restaurantului si terminind cu datele de ,,salariu,, patronul intradevar ,mare tepar! iar de conditii igienico-sanitare...nu va mai zic! NU RECOMAND!