Top: cluburi, baruri si cafenele aparute in 2008

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Anul trecut a fost foarte prolific pentru rubrica noastra "Unde iesim". Cluburile, barurile si cafenelele au aparut ca ciupercile dupa ploaie, iar noi ne-am grabit sa le... culegem :)

Din toata pleiada de aparitii noi, unele dintre ele si-au mentinut o atitudine pasiva, altele s-au adaugat imediat in traseul pasarii de noapte bucurestene si chiar au fost votate printre primele locuri la niste categorii in recentul nostru Metropofest.

Ce am luat noi in calcul in listele de mai jos:
- feedback-ul publicului
- calitatea serviciilor si a muzicii, atmosfera
- nu in ultimul rand designul interior
- pro-activitatea (frecventa cu care organizeaza evenimente: concerte, petreceri, alte activitati)

Baruri

Interbelic - votat drept locul cu cele mai bune cocktailuri, micutul bar din stramtoarea Selari a devenit unul din favoritele amatorilor de mixologie alcoolica si de muzica buna, cu o atmosfera lejera si placuta si un bar ultra-dotat.

interbelic

La Scînteia - o combinatie reusita intre bar, restaurant si cafenea... rock. Preturi mici, serviciu bun, mancare romaneasca si... rock. Il recomandam cu caldura, e unul dintre cele mai decente si curate spatii nou-venite, care a reusit sa isi faca deja renume prin calitate si pe filiera recomandarilor intre prieteni.

La Scînteia

La Pirati - desi nu intruneste multe din criteriile mentionate, am vrea sa mentionam si Piratii, pentru ca nu se intampla des sa se aduca spiritul Vamii la oras printr-un bar cu mobila zebrata :). Muzica rulz, in schimb, pentru amatorii de headbanging... si de canapele.

La Pirati

La Birou - apropo de spirit de Vama, aici ia bulina alba La Birou. Cu un decor si mobilier total nonconformist si opus oricarui trend, La Birou, in ciuda asezarii waaaay off-center, intr-un colt de Tei, aduna din ce in ce mai multi oameni la concerte de blues sau folk, comedy shows, spectacole de teatru si petreceri punk sau rock. Multivalent, boem si cu atitudine.


Cluburi

Silver Church - pe primul loc sta biserica. Silver Church, lansat relativ recent, arata beton, e mare, aerisit, are preturi mici, atmosfera faina si organizeaza de la concerte punk la cafenele literare.

Silver Church

Upload - s-a ridicat singurel pe picioare, fara ajutor PR-istic agresiv si chiar fara sa organizeze evenimente (...deocamdata) a ajuns in top, facandu-si deja clienti fideli, desi exista doar de vreo 3 luni. Marile plusuri sunt barmanii, muzica excelenta si faptul ca e aerist.

Club Upload

Excomandant - un alt barulet din categoria "beci", simplu realizat, mai curat si mai aerisit ca altele. Se asculta muzica de toate felurile, dar mai mult inspre rock, oldies, pop.

exc

El Comandante 3 - fara sa aiba nevoie de o prezentare prea detaliata, al treilea El Comandante, de pe Stavropoleos, reproduce atmosfera cunoscuta si apreciata din celelalte doua.

El Comandante 3

Control - ex- Mansarda lui Jumbo, mutata in buricul targului, in pasajul Victoria, a devenit unul dintre cele mai trendy cluburi unde se asculta muzica alternativa, un loc preferat de asa zisii "urbani".
 
100 Crossroads - un club nepretentios, cu preturi mici si cu o selectie foarte variata de muzica, atat la concertele organizate (cu o inclinatie evidenta spre folk), cat si la petreceri.

100 Crossroads

Gaia Boutique Club e genul de loc pretentios, cu un mare accent pus de design. Totusi, e de laudat initiativa lor de a crea un "alter ego" prin evenimente cool, pentru oameni "normali", care nu se duc de obicei acolo in weekend sa bea sampanie scumpa.

gaia


Cafenele

Ramayana Cafe - lounge cafe-ul oriental exotic a reusit sa urce in cateva luni de existenta pe o pozitie solida in topul cafenelelor, atat pentru decorul pretentios si atent, cat si pentru balurile mascate glam pe care le organizeaza. In plus, e deschis non stop.

Ramayana Cafe

Lente - nu stim cum sunteti voi, dar noi abia asteptam vara, sa ne plantam radacinile pe terasa Lente, sub vita de vie. Cu serviciu atent, cu un meniu garnisit cu multe bunatati de baut si de mancat, e in adevaratul cuvant o oaza reconfortanta. Si trebuie sa mentionam la plusuri si toaleta (pentru cunoscatori ;-)

Lente

Verde Cafe
- un nume asociat proiectului Copacul de hartie, cafeneaua Verde are preturi accesibile, un decor prietenos, un colt de creatie si o atmosfera generala relaxanta.

Verde Cafe

Museo - cu avantajul unui spatiu extrem de generos, cafeneaua de la parterul Muzeului de Geologie s-a erijat o perioada in mic centru cultural, organizand lecturi publice, proiectii, conferinte, concerte, piese de teatru, expozitii. Ne miram totusi ca de o vreme e cam inactiva... social.

Museo

In topul vostru cine ar mai fi?
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera