Top: Baruri rock in Bucuresti (update 2012)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
The Jack - l-am pus pe primul loc din respect pentru marele disparut: ni se sopteste din culise ca de cateva zile pe usa Jack-ului scrie "inchis". Nu stim daca e temporar sau nu, dar ii vom pastra pe veci o amintire respectuoasa pentru legendara carciuma rock ce a fost. Asta ziceam in vara 2009, dar de atunci The Jack s-a mutat, o data in Cotroceni (toamna 2009), alta data in Militari (2011).

Update din 2010 mai jos
Update din 2011 si mai jos, plus updates de diverse modificari
Update din 2012

The Jack

H&H - daca nu mai e Jack, la cateva minute de el, in casuta darapanata (cum de mai sta in picioare e un mister) de pe Occidentului colt cu Buzesti, duduie inca decibelii. Preturi mici, deschis pana cand se trezeste ultimul vajnic beutor, muzica buna cu posibilitatea de a ti se pune din cand in cand si vreo piesa anume, daca insisti, are si marele avantaj de a fi aproape de un McDonalds (berea din pacate trage la fastfood) si de a avea ferestre. Mare plus la aerisire.

Update: In ultima vreme mare minus la sonorizare - e imposibil sa vorbesti cu vecinul de masa, credem ca li s-a stricat volumul la max.


Revenge - unul din locurile faine de rockoteca si betivaneala, din pacate cu aerisire tare proasta si cu un spatiu insuficient pentru toata rockerimea care se scufunda in adancurile Curtii Sticlarilor (ex-). Altfel, un loc misto de ascultat rock si chiar de ceva headbanging. Nu e tocmai locul unde auzi old-school rock, cum se intampla in cele doua de pe pozitiile anterioare, dar playlist bun, in general.

Update: In ultima vreme, am cam taia Revenge-ul de pe lista locurilor rock.

Seara rock in Fire H&H Revenge The Jack

Fire - nu neaparat un club rock prin definitie, Fire gazduieste fel de fel de tipuri de muzica live, inclusiv seri de folk. Afumat bine la subsol si cu fluxul sonor cam intrerupt de coloane, dar spatios si cu marele avantaj al garderobei seara si al spatiului mare "pentru nefumatori" de sus, Fire ramane in general o alegere buna pentru o seara rock.

Live Metal Club - clubul de metale grele si foarte grele prin excelenta. Spatios, dar cam jegos, ieftin si odinioara deschis non-stop, a implinit recent 2 ani de rockereala, in care s-a putut lauda cu nenumarate show-uri live cu o pleiada de trupe remarcabile din metalul romanesc.

Update: intre timp s-a inchis, dar s-a deschis in primavara 2011 Music Hall

La Pirati - un bar mai non-conformist in parada de crasme intunecate, prafuite si cu banci de lemn, La Pirati e de-a dreptul sic. Muzica ne-a placut tare mult, mai ales ca atunci cand am fost noi, am profitat de seara mai libera de clientela si am abuzat de amabilitatea barmanului cerand ce muzica ne-a poftit sufletul. Si-am primit :)

La Scinteia - nu e tocmai bar, dar e clar rock. Ba chiar e -am putea spune cu mana pe inima- singurul restaurant rock din Bucuresti, foarte curat, decorat cu laitmotive comuniste, in meniu cu mancarica buna (romaneasca) si ieftina, cu pisica, mansarda si ... ruoc!

Update: intre timp s-a inchis in forma comunista si s-a deschis in varianta rugbista, dar muzica a ramas in mare la fel.


La Scînteia Concert Romeo Must Die, Fire, 22 ianuarie 2008 Hard Rock Cafe Napalm Death

Am pune cam pe acelasi nivel Freedom - Mes Amis [acum ii zice Harley] - Hazard pentru ca nu-s prea mari, nici tocmai pretentioase (OK, asta a fost un eufemism .....), pentru ca-s genul de carciumi care ti se pot lipi de suflet, mai ales daca iti faci din primul metru de bere prieteni pe acolo.

Lista nu e completa fara Upload [intre timp s-a inchis] si Que Pasa, doua baruri unde asculti oricand muzica de calitate, intr-o atmosfera foarte placuta, cu rock mai vechi si mai nou, fara a fi niciunul "bar de metale".

Ultimele, dar nu cele din urma, Hard Rock Cafe si Becker Brau Live Music [care acum e Jukebox Club]. Le-am lasat la sfarsit pentru ca HRC nu e bar si in ciuda aspectului americana - rock star - road 66, nu inspira in cultura noastra de est-europeni decat o idee indepartata de 60's glam. In plus, rockul si hamburgerul nu se asorteaza atat de bine, iar preturile sunt mari. Becker Brau are o sala buna de concerte, mare-mare bonus pentru etaj, au frecvent muzica live (pop-rock), dar sunt cam scumpi, e atmosfera mai degraba de berarie decat de bar rock (oarecum normal, dat fiind ca asta e profilul... :-) si lumea se plange frecvent de serviciu.

The Jack La Pirati The Jack Hard Rock Cafe Napalm Death

UPDATE 2010:


De cand am facut topul de mai sus au aparut inca trei locuri care trebuie mentionate, dar nu le mai strecuram prin top, ca ni-l dau peste cap. In ordinea aparitiei de la sfarsitul anului 2009, avem:

Roadhouse [intre timp s-a inchis] - bar rock deschis prin octombrie in zona pietei Matache. Preturi mici, muzica buna si variata (desi se intampla sa mai auzi aceeasi piesa de 2-3 ori intr-o seara), oameni faini si prietenosi, atat in spatele barului, cat si la mese. Ne place.
Str. Luncani nr. 2A, (harta aici)

The Jack. Da, Zee Jack. S-a mutat din hruba cea intunecoasa dar atat de familiara de pe Calea Grivitei intr-un subsol in Cotroceni. Cand am fost noi, la doua seri dupa deschidere, in decembrie, nu era nici dracu, dar azi cu greu gasesti un locsor. E fum rau de tot, ca sa ajungi la bar trebuie sa sari peste mese, muzica e ori prea tare, ori prea infundata, dar e rock si berea-i ieftina. The Jack lives on.

Update: Intre timp s-a inchis si acolo, si s-a deschis in Militari. Noi am fost vara, nu stim daca e deschis si in timpul iernii.

The Legend - ultima descoperire (multumim pentru pont, Axelanti), ne-a placut teribil. Pictat super fain pe pereti cu portrete de rock stars, printre care sunt presarate maruntel versuri, are bar sus si club jos, muzica oscileaza intre rock clasic si alternativ. Preturi medii, atmosfera misto. Recomandam.
Str. Coltei 50 (harta aici)

The Legend Roadhouse The Jack, la noua adresa The Legend

UPDATE 2011:


Zappa, Rock & More - Preturi mici, muzica buna (rock & more, cu accent pe rock) si plasat, in centru, la Romana, langa ASE. Ce poti sa vrei mai mult?

Rock'n Regie - Cu un nume foarte descriptiv, barul e rock si e in Regie. Muzica e variata, preturile studentesti, locul e curat si lumea pe-acolo e amabila.

Zappa Rock & More Rock'n Regie

Jack-ul s-a redeschis in Militari, intr-o gradinita de vara cu verdeata, dar ne-au scris ca au si varianta acoperita, de iarna. Detalii aici.

UPDATE 2012


Nu-i nou, dar acum ne-am urnit sa ajungem la el - Fri Kultur Bar pe Vasile Lascar, un locsor prietenos, cu muzica buna si preturi foarte decente, dar cam afumat. E din aceeasi liga cu E... varza, un bar-terasa pe care, cu scuzele de rigoare, il amintim abia acum, ca ne-a scapat.

Cine mai stie vreun bar rock deschis recent in Bucuresti?29 comentarii vrei sa comentezi?

1 - 10 din 29 comentarii

Top: Baruri rock in Bucuresti (update 2012)
oe
#1 -

mai e

mai este si Iron City un loc cu multi rockeri si vodca buna.

Top: Baruri rock in Bucuresti (update 2012)
Dienusha
#2 -

Mare păcat!

Ce seri cu prieteni şi muzică bună am petrecut în Jack!...
Mare păcat.

http://rockonhome.wordpress.com/2009/04/25/se-inchide-jackul-in-21-de-zile-revin-cu-detalii/

Top: Baruri rock in Bucuresti (update 2012)
Ioana
#3 -

Upload, clar :D

Ieftin, muzică diversă și bună, atmosferă ca lumea, aglomerația e o bilă neagră, însă pentru maratoniști e numai bine după ora 2. :)
Upload, Upload, Upload!

Top: Baruri rock in Bucuresti (update 2012)
alex
#4 -

The Jack

I-am prins pe baieti cand plecau spre vama sambata trecuta. Din pacate pana in toamna Jackul ramane inchis urmand sa fie redeschis intr-o alta locatie abia prin septembrie...

Pacat imi placea terasa de acolo :(

Top: Baruri rock in Bucuresti (update 2012)
plm
#5 -

Comentariu nou

iron city e plin de cocalari

Top: Baruri rock in Bucuresti (update 2012)
Morrison
#6 -

Friday Rocks si in Suburbia

Mai nou de vinerea viitoare din 22 mai in Suburbia ne mutam in fiecare vineri cu catel si purcel. Asa ca puteti trece si FRIDAY ROCKS pe lista. Rockoteca METALHEAD adica. A da la deschidere avem si concert cu IMPLANT PENTRU REFUZ si DWARF PLANET. Morrison | METALHEAD.ro

Top: Baruri rock in Bucuresti (update 2012)
Ana
#7 -

Avast

locul piratiolor din bucurest. Avast este locul potrivit. metale, rock vechi, folk, muzica romaneasca, bere ieftina, atmosfera.. :)

Top: Baruri rock in Bucuresti (update 2012)
Cristina
#8 -

Comentariu nou

@Ana - Avast n-a inchis recent pravalia?

Top: Baruri rock in Bucuresti (update 2012)
Bogdan
#9 -

Loc de rock pe timpul saptamanii

Salut!
Ce bar de rock se poate gasi ca lumea cu metal old school prin zona Militari/Gara de Nord? Am fost ieri in LMC si mi s-a parut de doi bani ...nu de altceva dar eram singur, iar barmanu se uita la wrestling de parca il durea fix in beep de mine. Nu sunt pretentios, dar cand sunt singurul chelner sa asculti muzica cu introduceri de wretsling si sa stau 1 minut pana imi dai o bere mi se pare.... cam ciudat. Dar cel mai mult nu mi-a placut ca nu gaseam sa vad si eu rockeri ...
Am o varsta mai inaintata decat pleiada de rock actual, dar am rockul in sange si ma bucur cand vad altii cum se distreaza, eventual o discutie si o bere cu cate un grup este super tare.

Din pacate pot doar in timpul saptamanii:((, in weekend fiind plecat din bucuresti

PS: dau de baut!

Top: Baruri rock in Bucuresti (update 2012)
blondu'
#10 -

Comentariu nou

1 - 10 din 29 comentarii

d'ale zilei...

Credeti in Dumnezeu?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera