The London Street Bistro, obligatoriu de bifat de catre gurmanzi
The London Street Bistro s-a nascut in luna iulie pe strada Putul lui Zamfir, la numarul 15. Daca va suna cunoscut, aveti dreptate: e fratele mai mic al The London Street Atelier-ului de pe strada Londra si tot englezoaica Rachel Sargent e mama.
Ca sa construim o scurta biografie pentru cei nefamiliarizati, se ia Rachel, nascuta la Londra de mama profesor de bucatari, si se trimite sa lucreze in finante prin Europa de Est. Prin '94 ajunge in Romania, prin '95 deja se muta aici si se ocupa cu auditul international. Insa hobby-urile de sertar tot ies la suprafata si pun stapanire - e vorba de mancarea buna si vinurile bune.
Astfel ca prin 2012 auzim prima data de The London Street Bakery, brutarie-restaurant prin Baneasa, la parterul GreenLake Residences. Salivam stalk-uind adunaturile de food bloggeri care se-mbuiba pe-acolo, dar nu apucam sa mergem si noi ca se si muta pe strada Londra si se transforma in atelier de private dining, cookery classes, wine tasting si social gatherings.
Deci ne-am bucurat maxim cand am aflat ca au deschis din nou in regim de restaurant, chiar daca pe nefericita strada Putul lui Zamfir, pe care-o uram din toata inima pentru ca e practic imposibil sa gasesti pe-acolo parcare in timpul saptamanii de lucru.
Daca stiti salonul rusesc de-nfrumusetare Oksana, ei bine, de la ei a inchiriat Rachel terasa. Salonul functioneaza inca, nicio grija, va puteti face si-o impletitura ruseasca daca tot ajungeti la ei. Singura "buba" pe care-am vazut-o noi in toata treaba asta este faptul ca restaurantul nu are momentan decat terasa, iar in sezonul rece vor muta mobilierul de-afara inauntru.
Pan-atunci insa, terasa este foarte simpatica si populata de straini (cu sensul de expati) prietenosi care zambesc in stanga si-n dreapta si abia asteapta sa se-ntinda la discutii. Pe scurt, foarte misto atmosfera, cum in putine locuri intalnesti in Bucuresti.
Atmosfera care-n mare parte i se datoreaza lui Rachel - cand nu e-n bucatarie si gateste, e pe terasa vorbind cu toata lumea. A venit si pe la noi, ne-a spus ce putem manca vegan si ne-a raspuns la alte o mie de intrebari, ne-a cucerit cu romgleza ei :)
Stiam deja ca ii place sa mearga in piata, sa foloseasca ingrediente locale, sa "fure" retete de la tarani si sa gateasca romaneste with a twist, asa ca eram curiosi de meniu. Am aflat ca cel saptamanal este scris pe tablita de la intrare si publicat pe Facebook, dar si ca actualul meniu a la carte se va schimba in 2 saptamani. Totusi noua nu ne-a parut rau de cunostinta!
Am vrut neaparat sa-ncercam supa de rosii coapte & paprika afumat si crutoane cu dukkah (15 lei) din meniul saptamanii si un wrap cu hummus, legume coapte si quinoa (20 lei) din meniul a la carte. 2 alegeri care s-au dovedit foarte inspirate:
Vom spune din start, ca s-avem lucrurile clare, ca n-am mai mancat atat de bine de mult timp. Intr-adevar, ochiul nostru de vultur a descoperit si in supa asta ceva coji de rosii, pentru ca ne stiti obsedati de-acest aspect, si-am vrut chiar sa facem poza de-aproape micilor pielite pentru a avea dovada acestei conspiratii mondiale, dar pur si simplu nu ne-am putut opri din mancat.
Cu fiecare lingura de supa am incercat sa ne dam seama ce ne place mai mult - aroma de paprika afumata sau crutoanele cu dukkah, excelente. Un singur lucru vom mai spune, este o reteta musai de-ncercat de catre orice foodie care se respecta.
Fun fact: vazandu-ne asa vegetarieni convinsi si estimandu-ne la 50 de kilograme, Rachel ne-a transmis alaturi de supa si-o bucata de paine cu seminte, coapta tot de ea. Cu explicatia ca vegetarienii au nevoie de extra vitamine si aminoacizi! :)
Sorbetul era homemade, prajitura avea si ea gust de prajitura de casa, frageda si cinstita, din ingrediente de calitate. Ce-i drept, nu ne-a dat pe spate, dar a fost buna si ne-a amintit de copilarie.
Daca va-ntrebati si ce-am baut, am baut o limonada cu fructoza si un suc carbogazos dar natural de soc, ambele bune, 12 lei fiecare.
Concluzii: ne-am simtit si-am mancat foarte bine la The London Street Bistro. Le dorim viata lunga in peisajul culinar bucurestean pentru ca stim ca, indiferent ce va aduce noul meniu, Rachel Sargent nu va da gres. Revenim sigur, recomandam, asteptam impresii!
Ce-ar mai fi de stiut: exista oferta de pranz (L-V, 12-16) pentru 2 feluri din meniul saptamanii la 20 lei impreuna sau 3 feluri la 30 lei + un pahar din vinul casei sau prosecco pentru inca 10 lei.
Atentie, duminica este inchis, desi se preconizeaza Sunday Brunch-uri tipic englezesti.
De asemenea, pentru evenimente private The London Street Atelier de pe Londra merge inainte.
Tu ce parere ai?
Pentru a posta trebuie sa fii logat.