The Artist, gastronomie moleculara in Centrul Vechi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Recunoastem, iar am pandit fara rusine restaurante pe Facebook. Ca atare, ne-am indreptat pasii catre The Artist, noul restaurant din Centrul Vechi din Bucuresti pe care-l zariseram in incursiunile noastre repetate de pe strada Tonitza, la Tchaikovsky si Meze. Am plecat placut impresionati, convinsi ca The Artist este unul dintre cele mai bune restaurante deschise in ultima vreme in centrul Capitalei.

In primul rand, am ramas surprinsi de interiorul simplu si cochet, decorat cu bun gust. Hexagoanele ale caror dungi se aprind la lasarea intunericului sunt de mare efect si tare mult ne-au placut cum arata si pe viu, nu numai in poze. Nu ne putem plange nici de muzica relaxanta, de lounge, care desi parca era data putin cam tare, tot reusea sa ne faca sa ne simtim rupti de lume.

The Artist The Artist
The Artist The Artist

Nu va lasati impresionati de pompa aparenta, noi ne-am dus la The Artist imbracati casual si incaltati in tenisi, dar nimeni nu s-a uitat lung sau urat la noi; chiar din contra. De multa vreme n-am mai intalnit ospatari atat de prietenosi si calzi. Am simtit ca nu suntem serviti doar din obligatie si nici vorba de mutrele acre sau suspicioase din alte localuri din mereu surprinzatorul Centru Vechi.

Asta nu inseamna ca The Artist nu e un loc rafinat. Pana la urma ce e, dom'le, cu aceasta gastronomie moleculara atat de in voga? Pai este vorba, pur si simplu, de procesul de gatire al preparatelor, care e putin diferit si despre care va lasam sa cititi mai multe aici, pentru ca noi nu suntem fizicieni, ci simpli clienti care au dorit sa stie daca mancarea de la un restaurant e buna.

The Artist The Artist

Ei bine, este! :) Nimerind la restaurant intre orele 11 si 17, ne-am bucurat de oferta meniului zilei, la 22 de lei. Am putut alege intre o salata, o supa si doua feluri principale mai consistente, asa ca am ales puiul scaloppine in sos de vin alb, cu mamaliguta prajita in forma de cartofi pai, rucola si o floare de castravete - perfect comestibila, de altfel. Ne-a fost servit cu o chifla delicioasa si calda. Vi-l recomandam calduros, tine de foame si aproape se topeste in gura.

Nici salata cu rucola, crutoane, rosii, cascaval si samburi de floarea soarelui nu a fost rea, desi parca ar fi "inghitit" vreo doua-trei crutoane in plus. Nu putem insa sa ne plangem de gust, care a fost excelent. Totusi, "marea vedeta" a pranzului nostru a fost desertul, un sorbet de castraveti preparat inedit (23 de lei).

The Artist The Artist
The Artist The Artist

Ni s-au adus intr-un mojar cu pistil toate cele necesare (petale de trandafir, coji de portocala, busuioc si menta), apoi a venit insusi bucatarul si patronul restaurantului, "artistul" Paul Oppenkamp, sa toarne azot lichid peste ele - proces foarte spectaculos, ies aburi si pare un soi de truc de magie. Devenite astfel casante, ne-a revenit onoarea de a le zdrobi si a le servi alaturi de sorbetul propriu-zis. Aroma e nemaipomenita, a fost unul dintre cele mai delicioase deserturi pe care le-am gustat vreodata si va recomandam sa-l incercati neaparat!

Preturile sunt, ce-i drept, un pic pretentioase, dar din ce-am gustat noi, mancarea de la The Artist din Centrul Vechi din Bucuresti merita incercata si savurata. Gasiti aici un meniu mai detaliat. Ce-ar mai fi de zis? Va incurajam sa le treceti pragul, noi am facut-o si ne mai intoarcem, categoric. Voi ce ati mai gustat de-acolo, ne recomandati ceva?

Mai multe fotografii de la The Artist puteti vedea in galerie.





Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera