Terasa - bar: La Conac

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Terasele ieftine, curate si nepretentioase sunt atat de rare in Bucuresti, incat cand mai dai de cate una iti vine s-o pastrezi in portofel ca pe poza unui vechi prieten.

La Conac este o astfel de carciumioara, valoroasa vara prin faptul ca are o terasa mare, pe jumatate acoperita. Un alt avantaj al Conacului, nobil doar cu numele si amintirea casei ce a fost, este faptul ca e asezata in buricul nevazut al targului, adica in spatele spitalului Coltea, imediat dupa hotelul KK (scuzati expresia).

conac

Conacul n-are aproape niciodata ce vrei, nici sa bei, nici sa mananci. Daca vrei vin rosu, au alb. Daca vrei vin sec, au demisec. La fel si la mancare. La Conac este un fel de ruleta ruseasca, in care te arunci cu placerea celui care n-are nimic de pierdut. Te uiti de forma in meniu (destul de bine garnisit de altfel) si iti spui... "ce nu vreau sa mananc?" Asta sa comandam atunci! In mare parte din cazuri functioneaza.

Mancarea este complet nepretentioasa. S-ar putea sa fie singura bucatarie pe usa careia sa fi iesit vreodata pe farfurie ciulama la plic, instant. Viteza este si ea parte din aceeasi ruleta. Poate veni imediat sau poti astepta pret de o bere (3-4 lei), o vodka (cam tot atat), o sticla de vin (20 lei).

Cum spuneam, unul din atuurile locului este ca e foarte ieftin. Snitel, aripioare, ciuperci gratinate, carnati, pui shanghai sunt toate 2-3 lei/100g, pizza e vreo 10 lei, garniturile 2-3 lei (cartofii taranesti sunt foarte buni).

Atmosfera nu e prea prietenoasa. Deasupra capetelor clientilor asezati pe banci de lemn stau cam amenintator niste grinzi, care suprapuse peste fundalul darapanat al Conacului dau un aer cam subred constructiei. Muzica e destul de lipsita de personalitate, dar nici nu deranjeaza.

conac

Conacul este un loc unde te duci cu drag doar daca ai prins gustul lui, daca o stii pe chelnerita si nu te deranjeaza ca astepti cam mult dupa... tot, daca ai prins placerea ruletei bucatarului si daca nu conteaza ca te-ai dus sa bei un vin si trebuie sa te multumesti cu o bere (nu neaparat din cea de care ai fi vrut tu). Conacul e pe strada Slanic, la vreo 2 minute de Universitate.1 comentariu

Terasa - bar: La Conac
Bat Pateman
#1 -

So..

Deci e bun au ba?:)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera