Terasa: Terasa MNAC

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Nu foarte multi stiu ca de miercuri pana duminica intre orele 10:00 - 18:00 poti bea o bere sau o cafea pe Casa Poporului sau ca iti poti pierde noptile la party-uri pe aceeasi Casa a Poporului. Nu este vorba de intrari prin efractie, pentru ca nu cunoastem nici o bresa in sistemul de protectie a Palatului Parlamentului (din pacate), ci de terasa Muzeului National de Arta Contemporana.

De fiecare data cand vin aici imi amintesc cu nostalgie de aeroporturi si de plecarile in strainatate, asta pentru ca accesul in interiorul muzeului si al terasei se face prin tot felul de detectoare de metale, aparate cu raze X, mai ceva ca intr-un aeroport. Cred ca este singura terasa din lume pe care, daca vrei sa bei o bere, trebuie sa treci de un control riguros care sa dovedeasca ca nu ai intentii criminale sau teroriste.       

Oricum, este un pret mic pentru panorama spectaculoasa peste cartierul Cotroceni de pe terasa.

AVmotional 5 @ MNAC AVmotional 5 @ MNAC

In timpul zilei, daca nu este nici un eveniment/party/lansare, veti gasi terasa aproape pustie din doua motive: 1. pentru ca, asa cum spuneam, nu foarte multi stiu de ea, 2. pentru ca la MNAC, deci si la terasa, se ajunge destul de greu.

La evenimente, insa, se umple pana la refuz de un public format in mare parte din artisti trasformandu-se mai mult in club decat cafenea de muzeu. Aici au avut loc party-uri memorabile cum ar fi Happy Sundays at the Museum, Rokolectiv sau editii ale AVmotional

Preturile sunt acceptabile: berea incepe de la 5 lei un Tuborg mic si ajunge pana la 12 o Corona, o cafea costa 4 lei, iar bauturile racoritoare 5-6 lei.

MNAC MNAC

Interiorul nu este foarte spectaculos, ci mai degraba simplu si minimalist, la fel ca si serviciul apatic si blazat - este vorba de ultima experienta pe care am avut-o aici, in care desi am folosit cuvinte ca "te rog" si "multumesc" nu am primit nici un fel de reactie verbala, mi s-au luat banii, mi s-a trantit berea si atat. In fine, aici depinde de ce barman prindeti si in ce zile il nimeriti.

Singurul decor este peretele din spatele barului pe care sunt lipite toate afisele si pliantele de la evenimentele ce au avut loc aici. Oricum, atractia terasei este privelistea spectaculoasa, fie ca e zi sau noapte.   

De neratat evenimentele de aici sau, daca sunteti intr-o dimineata prin zona, nu ezitati sa va opriti pentru a citi ziarul la o cafea la inaltime. 

MNAC AVmotional 5 @ MNAC

Pe aceeasi tema:
6 comentarii

Terasa: Terasa MNAC
andreea
#1 -

Comentariu nou

adevarat, locul e interesant, dar sincer, privelistea nu e atat de spectaculoasa, ci mai degraba frustranta, mai ales cand ai in fata o mare de pamant nefolosit. nu face decat sa reaminteasca ce minunata e casa poporului si cum ocupa un spatiu imens degeaba.

Terasa: Terasa MNAC
iulia
#2 -

Comentariu nou

da, hai s-o daramam sa facem un mall.

Terasa: Terasa MNAC
andreea
#3 -

Comentariu nou

pai bine, daca tu esti atat de mandra si multumita de monstrul ala, asta este. dar sa stii, nu toata lumea o adora.

Terasa: Terasa MNAC
ciprian
#4 -

cas(a) pentru popor

Asta e ca povestea constructiei colosului: nu toata lumea are nevoie de cartierul Uranus, unul din putinele cartiere din tara cu arhitectura civila de secol 19, de inspiratie franceza. :-)

Terasa: Terasa MNAC
teompa
#5 -

terrasa

caut locuri de iesit din fire

Terasa: Terasa MNAC
Jeaninne
#6 -

locatie

daca ar putea cineva sa explice cum se ajunge mai exact , poate terasa ar avea mai multi clienti :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera