Terasa Ristretto - locul linistit din Centrul Vechi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am scris motive pentru care sa mergi sau sa nu mergi in Centrul Vechi. L-am laudat pentru diversitate si l-am acuzat de prea multa aglomeratie.

Pe atunci, nu ne gandeam ca am putea sa scriem despre un loc linistit, unde sa stai sa iti bei cafeaua si, eventual, sa citesti o carte.

Ei bine, s-a intamplat pe strada Franceza nr 24. Am gasit terasa Ristretto, un bar-cafenea-unde poti sa si mananci, care ne-a facut sa ne simtim ca si cand am fi fost in vizita la o prietena.

Am stat relaxati pe canapele confortabile, ne-am baut freshurile, ne-am bucurat de o servire amabila si am uitat, pret de cateva minute, ca ne aflam in Centrul Vechi.

Ristretto Ristretto

Ce am comandat

Am nimerit cea mai caniculara zi din luna, asa ca am comandat un fresh de portocale si unul de grapefruit (12 lei).

In meniu gasesti de toate, de la cafea (6 lei) sau frappe-uri (Banana, Amaretto - 12 lei, Clasic - 10 lei), la cocktailuri (long drinks - 16-20 lei) sau bauturi racoritoare (Cola - 7 lei, limonada 10 lei)

Daca iti e foame, poti alege intre mai multe feluri de bruschete (rosii-10 lei, ton-12 lei), salate (ton, pui 18 lei), sandwichuri (12-18 lei).

Pe facebook, este trecut ca fiind Coffee Shop, insa daca ne luam dupa meniu, l-am incadra mai degraba in zona "terasa-cu-de-toate".

Ristretto Ristretto

Servirea

Tipa care ne-a servit a fost amabila, simpatica, fara sa intre in intimitatea noastra.

Comanda a venit repede, cu numarul potrivit de cuburi de gheata.

Nu au lipsit nici peripetiile, la un moment dat, a inceput ca cada apa de sus, din umbrela, pe noi si pe canapea. Domnisoara a venit imediat, s-a scuzat, s-a oferit sa ne ajute. Totul s-a incheiat cu bine, ii dam o bila alba pentru atitudine.

Ristretto Ristretto

Atmosfera

Ca majoritatea pub-urilor din Centrul Vechi, Ristretto nu are un specific-anume in ceea ce priveste meniul.

Noua ne-a placut ca e izolat de celelalte terase si speram ca si decorul sa se imbunatateasca.

Pe partea dreapta se afla un teren neingrijit cu iarba, iar pe stanga este Biserica Sfantul Dumitru Posta. Ristretto se afla chiar pe colt. Locul are potential de oaza linistita, insa, ca atmosfera sa fie completa, ar fi nevoie de vegetatie si flori sau de alte elemente care sa delimiteze terasa si sa iti ofere mai multa intimitate.

Ristretto Ristretto

Canapelele confortabile sunt un plus. Nu de putine ori am plecat din Centrul Vechi cu dureri de spate de la scaune incomode. Aici nu a fost cazul. Terasa are 3 zone cu canapele, in rest sunt scaune si mese.

Daca va vine sa credeti...nu s-a auzit niciun fel de muzica. Acesta ar putea deveni un specific al locului. Se aud doar zgomotele stradale.

Cum ziceam la inceput, locul pare ideal pentru citit carti, rasfoit reviste, lucrat la proiecte - in timpul zilei. Spatiul iti permite sa vii si cu o gasca mai mare de prieteni, cele 3 canapele pot primi 9 oameni la o masa.

 Ristretto Ristretto

Concluzia

Ristretto este un loc cu potential in Centrul Vechi. Il recomandam pentru zilele in care doriti sa scapati de agitatie si de haos, fara sa fiti nevoiti sa cautati un loc departe de centru. Speram sa apara imbunatatiri pe terasa care momentan pare improvizata. Si, cel mai important, servirea o sa va faca sa va simtiti ca si cand sunteti in vizita la o prietena. Cum ar veni, Ristretto e pe relaxare.

 

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera