Terasa: Pe Baricade

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
La razboi, totul incepe cu un plan bine pus la punct si cu un scop clar. In cazul nostru, scopul se traducea prin cucerirea berii si ingenncherea halbei. Lupte grele deci, tinand cont ca berea are un geniu razboinic greu de combatut, se insinueaza subtil pana la prabusirea finala a adversarului. Sub masa.

Apoi, trebuie sa ai o harta, un traseu clar. Fara o buna pregatire, s-ar putea sa te ratacesti. Dusmanul se ascunde bine. Mai intai, iti oporesti armatele pentru un popas la Unirea. Astepti si ultimele batalioane ce au ca scuza "a intarziat metroul" sau, daca sunt mai inventive, "a aterizat un ozn in statie, de aia am intarziat" si mergeti in pas vioi pe marginea Dambovitei, pe langa centrul Sitraco, in aval. Prima la dreapta, urmatoarea la stanga si nu va lasati furati de peisaj. Se ascunde pe undeva pe acolo. Pe dreapta mai exact, in spatele unui gard de stuf.

Lupta incepe, trebuie sa rezistati eroic Pe Baricade. Locul aduce putin cu luptele de la Vama Veche, mese din lemn, pietris pe jos, bancute instabile, muzica faina (fix cand am intrat era Kasabian), atmosfera de dolce farniente. Umbra este data fie de umbrele sau, daca i noroc sa prinzi o masa pe margine, de vita de vie. Strugurii sunt inca verzi, dar promitem sa revenim mai pe la toamna pentru o noua confruntare.

Locul are trei aliati de nadejde. Doua pisici, una portocalie, una gri si un boxer simpatic care nu face decat sa priveasca ingaduitor pisicile. In special cea gri-tarcat dadea semne evidente de pace, venea si se urca pe bancuta ta sa beti o bere impreuna sau ti se culca la picioare. Apropos de picioare, scopul ascuns al prezentei pisicilor era ca domnisoarele in fuste scurte sa vina sa le mangaie.

Pe Baricade costurile de razboi sunt scazute. Noi am luptat cu Salitos-uri la 7 ron, limonade la 4, 5 ron, ape minerale la 3,5 ron. O bere "normala" era 3-4 ron, in timp ce Leffe era 8,5, la fel si Cuve de Trolls, Guiness si Hoegaarden, in timp ce Scaldis si Duvel sunt 9,5 ron (observati echipamentul sofisticat). Armata de acolo e prietenoasa si prompta cu berea rece.

Desi am stat pe terasa, am aruncat un ochi si in interior, in refugiile antiaeriene, mai ales cand aerul este insuportabil de cald sau de rece. Un subsol racoros, cu foarte multe fotografii pe pereti. Explicatia este ca acolo vin multi fotografi si, din cate am inteles, acolo este si un studio foto.

In final, trebuie sa recunoastem ca desi am rezistat considerabil de mult Pe Baricade, am cedat in final in lupta cu berea si cu atmosfera foarte tare de acolo. Pisicile au jucat si ele un rol considerabil in capitularea nostra.
8 comentarii

Terasa: Pe Baricade
Piticu21
#1 -

sper

Sper ca in urma articolului astuia sa nu apara acolo pe terasa tot soiul de ciudati. E un loc mult prea select.

N-ai scris ca are internet wireless si mai ales ca il putem intalni acolo pe Nihasa, sau pe mine :) Dar ... astea`s mici detalii

Terasa: Pe Baricade
popescu
#2 -

NU UITa-ti

Daca totusi reusiti sa gasiti terasa:) recomand 2 tipuri de bere WARSTEINER si KONIG LUDWIG(bere alba,nefiltrata)

Terasa: Pe Baricade
Amedeah
#3 -

rezista in mijlocul orasului..

totusi, trecand peste atmosfera, pisici, maya (cainele), faptul ca e la o aruncatura de bat (subiectiv, bineinteles), Pe Baricade are alt punct forte... deschideti o discutie cu tatal patronilor (nu aveti cum sa nu va dati seama care e... e prea obvious...) ... merita.... face mai mult ca wirelessu si Hoegaarden-ul... ;))

Terasa: Pe Baricade
Cos
#4 -

Numar de Telefon :)

Salut dragilor,

ma bucur ca ati facut un articol despre carciuma asta, ca mie tare imi e draga! (il citesc cam tarziu, sorry).

Just one question... Aveti vr'un numar de telefon, sa pot sa-i sun sa vad ce locuri or avea libere diseara?

Tare multumesc!

Terasa: Pe Baricade
ada
#5 -

lucruri bune

si cum de nu aminteste nimeni..cea mai buna pizza din cate exista in bucuresti!!!

Terasa: Pe Baricade
Imparatul Utopic al Balcaniei
#6 -

Comentariu nou

@Ada, pe vremea cind s-a scris articolasul nu aveau pizza pe Baricade!

Terasa: Pe Baricade
jhonson
#7 -

braicade

eu cind am parcat si am iesit din masina am calcat intr -un cacat
e plin de iei in parcarea de linga terasa
si mi se parea ca miroase a cacat de la ei si in terasa
probabil ca sunt de la "lumea buna de la terasa"

Terasa: Pe Baricade
irina
#8 -

nr de telefon pentru rezervari

Buna,
mie imi place mult la baricade, doar ca in sezonul asta e destul de ocupat dupa-amiaza... As vrea sa fac o rezervare, dar singurul numar de telefon pe care il gasesc pe toate site-urile - 0722 526 305 - nu mai e alocat :(( Are cineva un numar functional de acolo? Merci mult!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera