Terasa: Mica Riviera

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Noi am vazut Mica Riviera, terasa improvizata de pe Splaiul Dambovitei, din autobuz cand se puneau ultimele lemne si inainte sa se agate perdelele albe pe cadru. Daca tot avem un nou spatiu in care ne putem bea cafeaua-bere in Bucuresti, am fost si noi sa incercam inventia de going out din oras: terasa de langa Dambovita, aproape de Biblioteca Nationala.

Aplaudam aparitia acestui loc, dar avem si mici rezerve legate de Mica Riviera. Pe cat de incantati am fost ca in sfarsit folosim si noi Dambovita la ceva, ne-am cam dezumflat cand am vazut ca terasa nu e ponton si ca nu e chiar pe apa. Am revenit la stadiul I, cel de bucurie, pentru ca macar mai schimbam si noi peisajul si ne bem ceva-ul intr-un decor mai de vacanta, unul cu vedere la apa.

Mica Riviera Mica Riviera

Mica Riviera inseamna o terasa cu aspect de foisor din lemn, cu niste masute elegante, o lumina slaba si pe post de ocrotitoare la haosul vizual si acustic de pe bulevard, niste cortine albe. Barul este in mijloc iar mesele sunt rasfirate pe ici pe colo ca sa nu invadezi intimitatea vecinului de pe terasa. La intrare, intre doi copaci, o sa gasesti si un hamac atarnat pentru momente de leneveala.

Pe cat de simpatic arata si pe cat de linistitoare pare atmosfera, exista un bruiaj care distruge senzatia venetiana sau imaginea de loc postat pe canalele din Amsterdam. Bruiajul se numeste muzica, cel putin asa o numesc unii. Singura bila neagra pentru aceasta riviera damboviteana merge catre selectia muzicala: incercari de a pune manele, Connect-R, melodii care suna a manele cu versuri de genul "printeso, esti sexi", Sagapao si alte alegeri de genul.

Mica Riviera Mica Riviera

Din pacate, urechile noastre nu au auzit ceva decent in ora petrecuta la Mica Riviera. Sa ne intoarcem insa la bilele albe si sa-ti spunem cate ceva despre preturi. Mici domle', mici. Berea e 4 lei, sucul tot 4 lei. Oferta din meniu se opreste la aceste clasice: bere la draft (un singur tip), racoritoare, cafea si apa.

Dar pentru o terasa care poposeste in oras doar o luna, noi credem ca e suficient. Cine stie, daca merge bine, poate la anul o vom gasi chiar pe apa si cu un meniu mai stufos. E bine de stiut ca Mica Riviera functioneza cu program scurt, asa ca la primarie- doar ei sunt creatorii acestui spatiu. Astfel, pe terasa poti sa stai doar pana la ora 23:00. Bila alba primeste si personalul, cel putin noi am nimerit o chelnerita foarte amabila, politicoasa si zambareata.

Mica Riviera Mica Riviera

Weekend-ul la Mica Riviera este rezervat unor manifestatii artistice precum concerte, stand-up si alte cantari. Programul il gasesti aici. Desi terasa a venit programata cu trai scurt, daca strange simpatia bucurestenilor e posibil sa avem si la anul loc de going out langa Dambovita, detalii aici.

Mica Riviera e un loc primitor si dragut pentru o iesire pe care l-am mai vizita o data cu drag; speram doar sa nu mai fim atacati auditiv si sa ne putem de bucura de terasa de langa Dambovita in tihna, asa cum sugereaza decorul locului si sloganul: "departe de oras, in centrul Bucurestiului".

Mica Riviera Mica Riviera

Tu ai fost la noua scorneala de going out din oras?


1 comentariu

Terasa: Mica Riviera
Alma
#1 -

Parere

Poate da, cu muzica se poate sa fie o problema. Probabil ar merge ceva soft, jazz, in surdina. Dar sa fie exact pe apa, nu stiu ce sa zic. Si in Paris se amenajeaza in fiecare an Paris Plage si nu sunt amplasate terase pe apa. Doar pe marginea Senei.:)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera