Terasa: Historia

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Si afara ploua, ploua in fiecare seara si rasar terasele ca dupa furtuna. Cel putin in Centrul Vechi unde, sunt sigura, si daca scoti doua mese de plastic afara si pui o umbrela ai un succes nebun. Peisajul se schimba incontinuu, nu mai stii care masa de unde-i.

Una dintre noile aparitii e Historia, o terasa maricica, fix peste drum de Teatrul de Comedie. Peste drum e de fapt impropriu spus, toate terasele de acolo sunt pe drum.

historia historia
 

Avem bere, avem suc, avem si ceva cocktailuri si tarie, inghetata, avem si mese si scaune. Preturile sunt... de zona sau poate un pic peste medie, desi nimic nu justifica asta. Berea e 7 (Ciuc, Silva) - 8 lei (Heineken, Gosser), cocktailurile 17-18 alcoolice si 16 non, cafeaua 7-8 lei, shot-urile 15-20.
 

Terasa are practic doua parti, una pe straduta cu Teatrul de Comedie, una intr-o curte ingradita, tot acolo. In interior nu e mult spatiu si, oricum, e gol vara. Serviciul e ok, prompt in primul rand. Muzica mai mult nu e decat e, in sensul ca nu-i remarci prezenta - am fost de doua ori, fie era foarte incet, fie oprita. De remarcat bradutii de pe terasa care inverzesc locul, desi nu inteleg de ce nu s-a optat pentru niste copacei mai prietenosi.
 

Ce nu-mi mai place la valul asta nou de terase e ca nu au personalitate. Poate si pentru ca se intrepatrund si formeaza o masa amorfa din care e greu sa mai intelegi ceva. Asa e si Historia. E o terasa absolut ok, dar cu nimic diferita de celelalte.





5 comentarii

Terasa: Historia
marius
#1 -

inca o terasa

sunt frumoase si terasele astea prin centrul vechi dar parca prea multe ii ia din stralucire ; nici nu mai ai pe unde sa te plimbi. Sincer uneori parca abia astept frigul sa se mai restranga cu spatiu si sa te poti plimba in voie.

Terasa: Historia
Cristina
#2 -

Comentariu nou

am descoperit terasa in noaptea muzeelor si mi s-a parut o comoara. printre zecile de terase la fel, "de fitze", aceasta era calda. avea doar 5 mese scoase afara, nici o masa inauntru si era perfect goala cand toate cele "de fitze" erau pline. eram cu inca doi prieteni, ora 3, si voiam o cafea. doar o cafea. si ni s-a adus chiar foarte repede. o servire ireprosabila. intre timp, numarul meselor a crescut si decorul relativ simplist este elegant. am revenit si am nimerit la happy hour. nu stiu exact la ce ora incepe dar tine pana la 5 si la o limonada primesti una in plus. din nou cel ce ne-a servit a dat dovada de multa solicitudine si chiar caldura. asta-seara am incercat si bucatele: frigarui. recunosc, nu este ca la intercontinental, dar totul a fost bine pregatit si servirea justifica preturile. recomand terasa, mai ales in serile racoroase. privelistea este incredibila. in centrul bucurestiului poti sa te bucuri de armonie arhitecturala. ce poti sa ceri mai mult? cateodata valorile mari se ascund printre o armata de dezamagiri (vezi toate terasele rasarite intradevar parca dupa furtuna)

Terasa: Historia
cristi
#3 -

la fel..

la fel..cum am mai spus si despre altele, o terasa care este aruncata asa,in mijlocul drumului, doar sa incurce,doar sa mai fie o terasa, cu preturi mari si cu un personal slab..mie unul nu-mi place!

Terasa: Historia
H.
#4 -

.

da… am fost si noi in weekendul asta… la fel .. mancarea dupa 2h fix dupa ceas si sleita.
bulzul muntenesc din meniu .. era o lingura de mamaliga cu un ou oki deasupra, legumele erau congelate iar cartofii mei prajiti erau sleiti si musteau a ulei.
ce sa mai comandam inca un rand de bautura.. ne-a parut rau ca ne-am asezat acolo.
si fugisem defapt de Malagamba de vis a vis unde avusesem o experienta asemanatoare cu un weekend in urma.

La historia, la o masa vecina era un cuplu de straini care au asteptat mai mult decat noi , deci mai mult de 2h , la 2 salate si cand le-au venit i-a pufnit rasul si au facut niste poze cu salata…..

la final … la fel nota de plata scrisa cu pixul insa am reusit s-o enervam pe kelnarita cand am cerut bon fiscal pe motiv ca vreau sa-l decontez.

Pacat ca lumea nu face scandal acolo … eu cand le-am zis ca e mancarea sleita mi-au zis ca “da, e un singur bucatar” ca si cum ar fi fost ceva normal.

Deasemenea , pacat ca , chiar daca eu n-o sa mai merg mereu o sa fie altul sa se tepuiasca pt ca lumea mereu se va duce in marea fitza de centru istoric care il avem si nu vor duce lipsa de clienti in ciuda serviciilor infecte !

Terasa: Historia
andutzu
#5 -

cum sa mananci prost pe bani multi

Nu stiu daca am nimerit in seara in care faimosul bucatar isi luase liber sau demisionase din cauza incompetentei de care era inconjurat, dar ceea ce ne-a fost servit la masa nu avea nicio legatura cu gastronomia, nici macar cu varianta ei rudimentara. Salata de pui pe care am avut neinspiratia sa o comand continea cartofi prajiti de la Star (din cei pai, 2,5Ron/punga), Dressing-ul probabil ca e o notiune mult prea pretentioasa, din moment ce nici oliviera nu ni s-a adus...La masa s-a mai comandat un muschi de vita la gratar - carbonizat si un piept de pui ce se voia a fi cu sos de gorgonzola, dar care plutea in smantana acrita si o zeama ciudata plina de vegeta. Servirea? Execrabila!!! A durat 50min sa ni se aduca felurile de mancare si inca50 min sa ni se aduca nota. Da a meritat asteptarea, am descoperit ca poti manca prost si scump, ceea ce este totusi o performanta.. Paharul de vin este 20Ron, pt ca provine probabil din pivnitele faimosului Che, nu e un amarat de Murfatlar, salata de pui care poate hrani un copil de 2 ani deja satul este tot 20Ron, in timp ce minunata friptura mai sus mentionata valoareaza modica suma de 35Ron. E greu de imagit ca ceva mai rau de atat se poate..

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera