Terasa: Green Hours

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pentru multi Green Hours nu mai are nevoie de nici o prezentare, este un bar, o terasa, un teatru, un loc pentru concertele de jazz, un brand fara de care nu ne putem imagina Bucurestiul. Sigur ca o sa existe multe comentarii cu nemultumiri si multi care o sa strambe din nas, la fel ca si la terasa La Motoare, dar asta nu schimba cu nimic faptul ca fara Green orasul nostru ar fi mai sarac.

Prin definitie, Green Hours este unul dintre cele mai cunoscute si mai celebre jazz-cafe-uri bucurestene, fiind de fapt si printre primele: a aparut in 1994 pe Calea Victoriei, flancat de sediul Grupului pentru Dialog Social, sediul Revistei 22 si de Libraria Humanitas din fundul curtii. De acest loc sunt legate numele cele mai reprezentative ale muzicii jazz: Johnny Raducanu, Harry Tavitian, A.G. Weinberger, Lucian Ban, Ada Milea, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, iORDACHE, Marius Popp, Cristian Soleanu, Ion Baciu jr, Vlaicu Golcea, Electric Brother,  Jazz Unit, Urma, Aievea, Kumm (Cluj), Slang, Blazzaj (Timisoara), East Village, Maria Raducanu etc.

Pe langa serile si concertele de jazz, Green Hours mai este renumit si pentru Teatrul de Luni - primul "cafeatru" din tara noastra, cel care a dat startul acestui gen de teatru neconventional, dar si unul dintre cele mai longevive teatre independente din Romania. Pe scena (foarte mica) de aici au jucat nume sonore precum: Maia Morgenstern, Florin Piersic jr, Dorina Chiriac, Dragos Bucur etc., dar s-au si lansat nume noi de actori si regizori. Toate astea prin vehementa lui Voicu Radescu.

Green Hours Green Hours Green Hours Green Hours
Green Hours Green Hours

Green Hours este clar un loc in care dai nas in nas cu cultura, chiar si in fata unei beri, iar din acest motiv si-a pastrat un aer underground, pentru ca, sa fim seriosi, nu toti bucurestenii ies la terasa ca sa se culturalizeze, ci mai mult ca sa se alcoolizeze (si nu e nimic rau nici in intr-una, nici in intr-alta :) ).

Pe terasa atmosfera este intotdeauna foarte ok si chill, chiar daca se afla la cateva secunde de claxoanele si traficul de pe Victoriei. Serviciul este si el ok, iar pe terasa mai circula si un "personaj" simpatic: Otto, un terrier celebru si talentat, caruia i-a fost scrisa chiar o piesa de teatru de catre Lia Bugnar, "Oase pentru Otto", cu Otto, bineinteles, in distributie.

Exista si minusuri ale locului, mai ales cand vine vorba de buda, care este foarte inghesuita si incomoda. Celelalte minusuri ar putea fi rezolvate printr-o renovare a terasei, caci varsta de 15 ani incepe sa-si cam spuna cuvantul asupra mobilierului de pe terasa.

Green Hours Green Hours

Preturile sunt obisnuite pentru centru: preturile la bere incep de la 5,5 lei Silva si ajung pana la 14 lei Corona. Un espresso costa 6 lei, bauturile racoritoate 5 lei, frappe-urile costa 9 lei. Daca vi se face frig exista si bauturi calde mai speciale: Hot HMN, Disaronno Orange, Cubano Coffee 11 lei, American Grog 10 lei, Dreamy Winter Night 13 lei etc. Cocktailurile clasice incep de la 15 lei si ajung pana la 19 lei, iar cele non-alcolice sunt toate 9 lei. Bauturile cu absinth incep de la 12 lei (absinthul simplu) pana la 19 lei Absinth Hours sau The Green Eye.

Intre 08:00 si 18:00 sunt happy hours la Green Hours si aveti o reducere de 20%, dar trebuie sa specificati acest lucru la bar, ceea ce ni s-a parut un pic curios.  

Mai multe poze pe 100eyes

2 comentarii

Terasa: Green Hours
Teodora Gheorghiu
#1 -

asa e!

Terasa: Green Hours
badea constantin
#2 -

Comentariu nou

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera