Terasa: Biker's

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De cand asteptam sezonul teraselor, sa zacem la soare si sa pierdem vremea cu ceva (pick your poison) pe masa. Dar metropotamul este un animal muncitor, nu-si permite sa stea tot timpul la terase; dar si cand scapa din lesa, fuge cat mai departe ca sa nu-l mai gaseasca nimeni si sa se bucure in liniste si pace de clipele relaxante afara, in natura.

De data asta, a evadat si a fugit pana la o terasa de pe Matei Voievod, una in care se strang motociclistii din Bucuresti la o vorba, o atentie, o maslina. Locul pasionatilor moto se numeste Biker's si metropotamul a incercat sa-si faca loc printre purtatori de geci de piele si pantaloni din piele si a incercat o camuflare de la alb la negru.

Bikers Bikers

Chiar daca nu i-a iesit deghizarea din animal prietenos in motociclist suparat (asa cum este conceptia populara), metropotamul nu a fost primit cu priviri crancene sau ucigatoare de clientii casei. S-a asezat la o masa unde inca mai palpaia o farama de soare, si-a comandat o bere si a ascultat simfonia motoarelor, compozitie proprie a tuturor vizitatorilor din Biker's.

Parada motocicletelor l-a facut pe metropotam sa caste ochii la masinariile care torc frumos si sa ignore peisajul inconjurator. Ironia face ca acest bar de rockeri-moto sa fie intr-un cartier unde oamenii nu sunt tocmai primitori, aproape de Matasari, zona faimoasa pentru acvarii cu pesti de specii ilegale care nu au nicio legatura cu pestii sanitari.

La Biker's am stat la masute de lemn, mai departe de asfalt, pe un fel de ponton, tot din lemn. De obicei, au si bar inauntrau, dar acum era in renovari. La bunul sfat al chelneritei, cand am intrebat unde vom sta daca ni se face frig, tanara simpatica ne-a spus: "luati o vodka si uitati de frig". Vremea a tinut cu ficatul nostru, asa ca am ramas afara in compania unor melodii rock, furnizate de City FM.

Bikers Bikers

Un adevarat club al motociclistilor trebuia sa aiba, pe langa terasa si bar, un magazin si un fel de showroom pentru pretioasele motoare. La sosire, am intrat din greseala direct in magazinul cu accesorii moto (deh, nu suntem obisnuiti ai casei). Acolo am vazut casti (acum era promotie, orice casca- 300 lei), semnale pentru motor (100 lei), parbriz motor (140 euro), rucsac moto care ne-a amintit cu nostalgie de Terminator (750 lei), aripa din fibra (128 euro) si scutere (900 euro).

Spre final am aflat ca, pe langa obiectele si accesoriile expuse, se mai aduc produse la comanda, chiar si motociclete. Au un catalog din care inraitii vitezei pot sa-si aleaga. Si pentru ca motociclistii sunt cei care calca pragul terasei cel mai des, la Biker's e si service auto; asa ca, fie ca aterizezi aici din placere sau din nevoie ca te-a lasat masinaria pe 2 roti, tot vei gasi ce sa faci. Ah, cica se schimba si uleiul aici.

Asa cum poti banui, Biker's nu e tocmai un loc linistit in care vii sa meditezi. Nu, aici se vorbeste tare, e rumoare multa, zgomotrul motoarelor te trimite cu gandul direct pe autostrada intr-un drum spre mare cu prietenii. Poti sa joci Darts sau Foosball si, cand te lasa puterile, sa devii din nou voinic cu un mic (2,5 lei bucata), un carnat picant (6 lei) sau o ceafa de porc (13 lei).

Bikers Bikers

Sa nu te astepti la fandoseli in Biker's. Nu au meniu pentru ca nu e nevoie, chelnerita stie toate produsele pe de rost si ti le spune fara graba. La micile gustari, insotitoare sunt chiflele si mustarul, nu salata sau alte aperitive. Un bar fara ifose nu putea sa se arunce la preturi mari, astfel ca o bere e 5 lei si un suc (la 0,5 l) e tot atat.

In Biker's ne-a placut pentru ca este un loc cu personalitate in care puteam sa juram ca nu poti sa intri daca nu ai un animal fioros cu 2 roti; noroc ca am fost cu metropotamul, cel mai tare animal cu motor, perfect pentru vitezomani.

Acum serios, nu trebuie sa arati carnetul (auto) la intrare si nu patrunzi intr-un club exclusivist; poti sa te asezi linistit la masa si sa absorbi spiritul liberatii promovat de motociclisti prin simpla lor prezenta acolo. Ah, si trebuie sa revenim maine ca am vazut o placuta din lemn pe care scria "Free beer tomorrow".

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera