Cafenea: Atelier Cafe

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca exista vreun loc pe care Metropotamul sa-l fi sarit in reflectiile sale asupra Bucurestiului mic, acesta este, cu siguranta, Atelier Cafe, ce inseamna, la prima vedere, doar o tejghea, patru sau cinci scaune si o masa asezata in dreptul geamului care da in strada Selari.

Pe langa toate acestea insa, aici gasiti expuse si multe, multe tablouri, apartinand unor artisti precum Stefan Caltia, Aurel Nedel, Iuliana Valsan sau Mirel Zamfirecu (pe site-ul Atelier Cafe exista o lista mult mai lunga, insa acestia aveau sigur lucrari expuse atunci cand am vizitat noi cafeneaua), si care pot fi cumparate. 

atelier cafe

Pentru ca locul combina ideea de galerie cu aceea de ceainarie ori cafenea, inca de la intrare te intampina o liniste care te face sa te rusinezi de zgomotul linguritei in cana de ceai, de telefonul care iti suna zgomotos si chiar de propria voce. Odata ce ai tras usa de la intrare tot tambalaul de afara inceteaza brusc, poti sa iti savurezi bautura doar in zgomotul propriilor tale ganduri, pe care le vei auzi mai clar ca niciodata. Mai mult decat clar, asurzitor de-a dreptul.

Ok, nici prea multa liniste nu e tocmai buna. Recunosc ca atmosfera din Atelier Cafe mi-a amintit putin de lucrarile de control de la scoala, cand mi se facea foame si aveam impresia ca toti cei douazeci si sapte de colegi ai mei au aflat asta dupa smiorcaielile stomacului meu.

atelier cafe

O alta surpriza placuta in Atelier Cafe au fost preturile. Ceaiul, foarte aromat si servit elegant, costa 7 lei, espresso este 5 lei, moccacino 7,5 lei, iar cafelele speciale (Gingseng, Jamaican, Irish sau French) intre 6 si 12 lei. Un ice tea (cu mai multe variante decat combinatia clasica "lamaie sau piersica?") este 5,5 lei, iar ciocolata calda, cu diverse arome, 7, 5 lei. Iar cine prefera o simpla si nepretentioasa bere o poate gasi aici la un pret cuprins intre 5 si 18 lei.

Din pacate, de maine Atelier Cafe se inchide pana la toamna, in septembrie. Cand vremea se va raci, insa, sunt absolut convinsa ca aceasta micuta cafenea va fi un refugiu extrem de primitor, unul dintre putinele locuri din Bucuresti unde poti purta o conversatie decenta cu tine insuti in fata unei cesti de ceai sau ciocolata calda aburinda.

Atelier Cafe

Str. Selari nr. 7

Tel: 318 28 54, 312 42 04

gabroveni24@ateliercafe.ro
ateliercafe2006@yahoo.com

program: 10:30 - 20.00
1 comentariu

Cafenea: Atelier Cafe
guest
#1 -

BmNPV BEVS
BmNPV BEVS - Creative BioMart offers two kinds of BmBacmid and corresponding expression services to meet different requirements. Click the links below to learn more information or contact us to decide a suitable approach for your protein. If you had already made your own expression plan which is beyond our list, our edge-cutting technology platform is still able to provide assistance for you.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera