Terasa: American Beer House

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am observat acest loc din autobuz, intr-o seara cand ma intorceam acasa. Multe lumini si o firma luminoasa mare care zicea American Beer House. Imediat am simtit o atractie asemanatoare cu cea a insectelor zburatoare pentru becurile aprinse. "Bere" pe retina unui ochi si "America" pe cealalta. De departe, ai impresia ca e vorba de un casino. Trebuia neaparat sa verific acest loc. Am tinut minte locul si m-am intors intr-o alta zi. Daca cuvantul bere era scris atat de mare m-am gandit ca in acest loc se bea la greu si nu orice fel de bere, ci americana sau ceva de genu' asta.


American Beer House

Cand am venit aici aveam un singur scop - sa beau bere. M-am asezat la o masa si am cerut un meniu. Am descoperit ca American Beer House nu este o simpla terasa unde se bea bere, ci un restaurant vechi de 7 ani. Mi-am amintit ca inainte in acest loc era o cofetarie, unde din cand in cand ma mai aducea mama. Acum cofetariile aproape ca au disparut complet, locul le-a fost luat de banci, farmacii si, in acest caz mai special, de un restaurant. Deci, m-am uitat pe meniu, si daca inainte, in acest loc, as fi luat o savarina, acum am comandat o bere. Singura bere americana din meniu era Budweiser (10,9 RON), in rest Heineken (5,9 RON), Silva (3,9 RON), Gosser (4,1 RON), Tuborg (4,9 RON), Stella (5,9 RON) si alte cateva. Mai exista si draftul care era destul de ieftin, unde mai poti sa bei o halba de Silva cu 2,1 RON? Insa nimic special. Spectacolul de lumini imi crease un anume orizont de asteptare, iar acum ma incerca un sentiment de dezamagire.     

  • Din meniu poti sa iti dai usor seama ca acesta este un loc in care se mananca - preturile la mancare sunt un pic cam piperate, facand lejer concurenta celor din centru. Am comandat un Budweiser si am testat atmosfera de terasa, adica m-am facut comod in scaun, mi-am aprins o tigara si, la intervale de cateva minute, luam cate o inghititura de bere. 

Flancata din trei parti de blocuri de 9 etaje, iar in fata aflandu-se un teren de joaca pentru copii, terasa nu iti da o stare prea placuta. Scartaitul leaganelor si al balansoarelor este deprimant. Starea, aproape de claustrofobie pe care ti-o inspira cele 3 zone zidite, este din nou deprimanta.

American Beer House

Scaunele de plastic (nu cred ca ma poate contrazice cineva) nu sunt prea comode - eu alunec tot timpul din ele si incerc din rasputeri sa gasesc o pozitie care sa impiedice acest lucru. Sper sa nu par prea mofturos, dar prefer o bancuta de lemn.

American Beer House

Daca era muzica inseamna ca eu nu am sesizat-o sau poate ca zgomotul din exterior o acoperea. In fata, o bunicuta isi certa nepotelul care facea tot felul de pozne. Nu, era ingrozitor, nu puteam in nici un fel sa ma simt in largul meu. Chiar incercam, dar pe langa toatea astea mai erau si chelnerii incruntati, cam uraciosi (poate avusesera o zi proasta). M-am tot fatait in scaunul verde-lucios-din-plastic incercand sa nu mai alunec, pana cand am dat cu genunchiul de piciorul mesei si am varsat juma' de bere pe mine. M-am uitat in jurul meu, nu era prea multa lume. Am vrut sa cer un servetel, ceva, unuia dintre chelneri, dar am preferat sa nu, decat sa imi aduca dandu-si ochii peste cap. Am lasat un grigorescu si doi de iorga in berea lasata balta si am plecat.  

American Beer House

American Beer House se vrea un local select, insa, cel putin la sectiunea terasa, nu prea ii iese.

American Beer House

Sos. Drumul Taberei 92
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera