Tchaikovsky - singurul restaurant cu specific rusesc din Bucuresti, in Centrul Vechi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De pe site-ul restaurantului Tchaikovsky am aflat c-ar fi singurul restaurant cu specific rusesc din Bucuresti. Chiar asa? Dar ce s-a intamplat cu restaurantele Rasputin, Puskin, Troica? Am pus mana pe telefon si da, toate inchise. :(

Pentru mancare ruseasca ne ramane deci Tchaikovsky din Centrul Vechi din Bucuresti, de pe Nicolae Tonitza, deschis de vreun an. Am ajuns la ei cu festinuri boieresti a la Oblomov in minte, deja vedeam munti de coltunasi, blinii, placinte!

 Restaurant Tchaikovsky Restaurant Tchaikovsky

Am luat un loc pe terasa, profitand de vremea frumoasa, dar am aruncat un ochi si inauntru, sa ne facem o idee. Destul de elegant si decorat cu gust, am putea spune (trecem cu vederea televizorul, stim ca e bun pentru meciuri):

Restaurant Tchaikovsky Restaurant Tchaikovsky

Dupa o limonada (0,3 la 12 lei) si un Cafe Latte (la 8 lei), am trecut la lucruri mai serioase: placinta cu branza de vaci si verdeturi (10 lei), lavas cu legume (20 lei), adica lipie la gratar umpluta cu legume coapte, si salata Suba (20 lei), o combinatie de peste marinat cu cartofi, sfecla rosie, morcov, ou si maioneza:

Restaurant Tchaikovsky Placinta cu branza de vaci si verdeturi
Lavas cu legume Salata Suba
 
Lavas-ul cu legume a fost corect, dar nimic special, in salata Suba se simtea cam pregnant gustul de ou, insa placinta mirosea senzational si era crocanta, o "bunaciune"! Ne vom intoarce cu siguranta sa incercam si-o placinta cu cartofi.
 
Dar pana atunci, desert! Venisem chititi pe tortul Medovii (15 lei) sau Medovik, desert traditional rusesc cu miere. Am aflat insa ca acesta este disponibil doar la comanda in prealabil, de pe o zi pe alta. Cu parere de rau am comandat niste coltunasi cu visine si frisca (20 lei), serviti si ei tot cu miere, care s-au dovedit deliciosi!
 
In concluzie, noua ne-a placut in Tchaikovsky si vom reveni cu siguranta. Portiile sunt mari, satioase si bune, iar preturile mai de bun simt decat in multe restaurante din Centrul Vechi din Bucuresti.
 
Ne-a mai placut ca organizeaza seri de karaoke si tot felul de evenimente, despre care puteti afla din timp de pe pagina lor de Facebook: degustari de ceaiuri si delicatese rusesti, petreceri de 2 zile si 2 nopti..
 
Voi ati fost pe-aici? Asteptam pareri! A mancat cineva tort Medovik sau tort Napoleon?

Mai multe poze din Tchaikovsky gasiti in galerie.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera