Studio Hermes din Centrul Vechi, restaurant-club fancy cu design semnat de Cristian Corvin

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Studio Hermes de pe Selari s-a adaugat din septembrie pe lista locurilor fancy-cool din Centrul Vechi. Club (musical establishment for connoiseurs) si restaurant, poarta semnatura arhitectului Cristian Corvin la capitolul design interior:

Studio Hermes Ground floor
 
Format din P+1+2, studio-ul are scena la parter, parter care comunica insa convenabil in caz de concert/eveniment cu etajul 1. In acelasi timp, etajul al doilea ramane celor care vor sa manance sau sa bea linistiti un pahar, departe de agitatia de jos.
 
1st floor 1st floor
1st floor 1st floor
 
La ultimul etaj ne-am oprit si noi, pentru a avea cea mai inalta perspectiva (chiar daca nu prea spectaculoasa) asupra strazii.
 
2nd floor 2nd floor

Stiind ca pentru bucatarie au importat un chef englez (James Hatswell), ne asteptam la meniul urban fusion pe care l-am gasit la ei. Multe fructe de mare, accente frantuzesti si asiatice, 10 aperitive, 10 feluri principale si 8 deserturi. Fix atat.

Aperitivele variaza intre 20 lei pentru supa zilei servita cu paine proaspata (omg, chiar proaspata? probabil la banii astia meritam paine veche, dar sunt niste generosi..) si 150 lei pentru salata de homar cu sos de ananas, ardei si legume la gratar.

Chiar aveam pofta de o supa (painea proaspata nu ne-a infuentat cu nimic decizia), asa c-am vrut sa incercam supa zilei, respectiv de dovlecei, plus niste legume tempura cu sos dulce de ardei, sos de soia, ulei de masline si otet balsamic (22 lei):

Supa zilei Tempura vegetables

Supa a fost bunicica, dar comuna. In schimb, legumele tempura fragede, deloc uleioase, iar sosurile o simfonie de arome (si nu incercam sa fim poeti, exact asta a fost senzatia); chiar isi merita banii, mai ales ca tempura prin Bucuresti mai rar.

Trecand la felul principal, acesta variaza intre 25 lei pentru o portie de spaghetti cu dovlecei, pesto si parmezan si 135 lei pentru un T-bone cu piure de morcov, spanac si sos de Madeira. Noi am ales un muschi de vita cu acelasi piure de morcov si blabla, la 80 lei.

Nu am fost incantati, carnea era un pic cam uscata - nota 7/10, hai 8 cu ingaduinta. In orice caz, suntem in continuare in cautarea fripturii care sa bata steak-ul de la Osho.

Nici la capitolul deserturi nu am cazut in extaz consultand meniul - clasica panna cotta (28 lei), vesnicul tort de ciocolata (29 lei), un biet sorbet (10 lei), niste glorioase fructe proaspete (probabil tot din categoria paine calda, aer curat si apa potabila, la 25 lei) si un plictisitor merengue de vara cu fructe de padure, inghetata de vanilie si mere (28 lei).

Singurele optiuni ceva mai interesante erau cheesecake-ul newyorkez cu compot de fructe de padure si dulceata de zmeura (29 lei) si creme brulee-ul cu ciocolata, cafea si fulgi de ciocolata (26 lei). Evident ca am ales "mai originalul" dintre cele 2, creme brulee cu cafea:

Chocolate & coffee creme brulee Creme Brulee close-up

Ca sa facem o mica analiza pe fotografie, le sugeram celor de la Studio Hermes sa mai calce ocazional fetele de masa si sa nu mai serveasca asa-zise deserturi fine pe servetele de 1 leu suta de bucati - nu prea se "preteaza" astfel de detalii unui restaurant in care o banala supa-crema de legume costa 20 lei, fie ea servita sau nu alaturi de paine proaspata.

La fel de nefericita a fost si combinatia de "creme brulee" cu chocolate chip cookies stropiti cu sos de caramel. La cata cafea, cata ciocolata si cat caramel sa faca fata o biata jumatate de capsuna, si-aia taiata dizgratios in doua? Am mancat mai mult din plictiseala bolul cu crema de ciocolata-cafea (poza din lateral aici) care parca n-avea niciun Dumnezeu. Total nespectaculos.

Concluzii: mancarea nu e rea, dar e cam scumpa; unele feluri merita, altele nu prea. Restul tine de buzunar si de gusturi.

La capitolul bauturi, un pahar de vin romanesc e intre 20 si 30 lei, iar vinul frantuzesc sare intre 30 si 80 lei paharul. Noi am ochit un Zinfandel si-un Chardonnay de California (35 lei paharul), precum si-un cupaj de Cabernet Sauvignon cu Shiraz din Africa de Sud (30 lei paharul). In rest, un espresso e 10 lei, un ceai 12, o Cola (0,25) 11, o limonada cu menta 13 lei.

Berile variaza intre 13 lei pentru un Peroni sau Ursus si 18 lei pentru o Corona, iar cocktailurile intre 18 si 25 lei. Preturi OK pentru bauturi in Centrul Vechi zicem noi, asa ca le vom face cat de curand o vizita sa vedem si atmosfera de club.

Mai multe poze din Studio Hermes in galeria noastra de fotografii. Asteptam impresii.

Bonus: pentru a fi la curent cu concertele pe care le organizeaza, vizitati-le pagina de Facebook.





1 comentariu vrei sa comentezi?

Studio Hermes din Centrul Vechi, restaurant-club fancy cu design semnat de Cristian Corvin
OSR
#1 -

:))

Preturi OK?? Ce parte din Ursus 13 lei si un pahar de vin 20 lei este OK? :)))) O supa 20 !?
Poate preturi de prost gust, mai ales ca spuneti ca nu v-a impresioant in mod deosebit ceva.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera