Street-art-ul readuce Expiratul in underground - povestea din spatele desenelor din club

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Clubul Expirat s-a redeschis in Bucuresti pe 13 septembrie si s-a transformat in atelier de arta urbana, in cadrul unui proiect semnat de Cristian Corvin.

Sweet Damage Crew, Kitra si Ortaku sunt cei care au reusit sa transforme peretii clubului intr-un spatiu creativ si destinat underground-ului.

Practic, aceasta a fost si ideea din spatele acestui proiect de reinventare, dar si prin noul logo creat de specialistul in branding Andrei Robu - clubul se reintoarce la originile sale underground. Acest filon a fost și principala sursa de inspiratie pentru Corvin Cristian.

"Expirat este, la propriu, underground. Nu cred ca intr-un asemenea club este loc pentru design in sensul in care suntem obisnuiti de la alt tip de localuri. De aceea nici nu prea am intervenit eu altfel decat invitand street artisti sa exprime viziunea lor. Am vrut ca diferenta fata de o interventie in spatiul public sa fie cat mai mica", a spus arhitectul.

Seyr, Recis si Cage, trei writeri din grupul Sweet Damage Crew, au lucrat intr-unul dintre separeuri mai bine de doua saptamani, "cu mici dificultati tehnice puse in cale de peretii neascultatori ai clubului, care se exfoliau cu tot cu desen".

"Noi, Sweet Damage Crew, venim din lumea graffitiului, venim direct de pe strada, acolo unde s-a nascut acest fenomen si unde nu ai timp sa-ti detaliezi lucrarea, dat fiind aspectul ilegal al acestei exprimari artistice" , a povestit Cage, unul dintre writeri.

"Expiratul este unul dintre cluburile cu care am crescut. M-am bucurat cand am fost contactat si mi-am dorit sa fac cea mai buna lucrare de pana acum. Ultima luna am pierdut-o exclusiv cu acest proiect" , a zis Cornel Cristea aka Ortaku, artistul care a realizat lucrarile din zona scenei.

"Acest proiect facut in colaborare cu Leeroy, un alt stencilist bucurestean cu vechime, m-a facut sa ies din barierele pe care mi le-am impus si sa vad street art-ul dintr-o perspectiva putin diferita. De obicei ma axez pe portrete, insa, in acest caz, am facut o compozitie de personaje din civilizatii antice, expirate" , a mai completat Ortaku.

Culoarul de trecere către OtherSide este marcat cu stickere semnate de un alt ilustrator cu vechime, Dutu, ce pun personaje de desene animate in posturi inconfortabile, sau chiar sadice, iar cele doua bai contin un colaj amplu de fotografii cu tenta subversiv-erotica, realizat de Andreea Mogosanu.

De asemenea, un cabinet Arcade vintage, functional s-a alaturat mesei de fusbal si asteapta jucatorii nostalgici.

"Acesta a fost si scopul demersului, sa nu mai fie proiectul meu ci sa devina cel al artistilor invitati. Sa zicem ca fondul negru este aportul meu minimalist auster. Mi s-a parut important sa ramana o doza de improvizatie, iar la asta ajuta si mobilierul facut exclusiv din placaj tehnic", a explicat Corvin.

Libertatea de improvizatie a fost bine primita de artisti. "Pe parcurs am deviat de la planul initial, ne-am lasat dusi de val si am creat această lume cu personaje fotorealiste, extrem de atent lucrate, ce se completează cu elemente geometrice minimaliste, totul in nuante de gri. Pentru cursivitatea intregului desen, dar și pentru o pata de culoare, am folosit patru linii asemanatoare cu cele pe care le regasim in harta metroului bucurestean. Tehnicile sunt cele utilizate in graffiti, ne-am folosit de spray-uri", a mai povestit Cage.

"O lucrare facuta pe strada presupune un timp foarte scurt de executie iar complexitatea lucrarii este drastic redusa. Imi place sa desenez relaxat, fara teama ca cineva ar putea sa fie ofensat de activitatea mea. Imi place la proiectele ample sa aduc zilnic modificari, astfel surpriza ramane si pentru mine pana in ziua in care lucrarea este finalizata”, a conchis Ortaku.

Vezi mai multe poze aici

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera