Ssam, restaurantul coreean de pe Pipera-Tunari
Mergand pe soseaua Pipera-Tunari inspre Erou Iancu Nicolae, ne-a atras atentia un restaurant pe partea stanga - Ssam, Healthy Food & Grill. Ce alaturare frumoasa! Pai daca-i vorba de mancare sanatoasa si gratare, Metropotamul apare imediat in peisaj.
Insa inainte sa dam o fuga pe la ei, ne-am facut temele si-am aflat ca Ssam este de fapt si de drept restaurant coreean. Dupa experienta de trista amintire avuta la Dami, coreeanul de pe Ficusului, am vrut sa vedem daca se mananca mai bine in Pipera:
Terasa nu este inca amenajata, dar auzim ca va fi data in folosinta incepand cu 27 mai. Ne-asezam astfel inauntru si-aruncam un ochi prin meniu: prima pagina anunta ca toate legumele folosite sunt bio, provenind din culturile lor din judetul Prahova.
Metropotamul vegetarian este incantat si se decide pentru ramyeon (paste iuti) cu legume prajite si orez la 20 lei, lasand pentru data viitoare taiteii udon. Atentie: ambii se prepara in mod normal cu sos de peste, noi am cerut anume sa fie vegani.
Carnivorul alege un antricot de vita la gratar feliat cu legume proaspete si sos dulce de soia (45 lei), care vine insotit de ridichi murate, ceapa murata dulce-acrisoara si varza coreeana murata picanta (kimchi). Mai vrea si-un orez cu legume la 8 lei:
Distractia mesei a fost jardiniera cu legume proaspete pe care-am primit-o: nu se putea numi nici bol, nici castron, ci ghiveci in care-au fost indesate pana la refuz frunze uriase de salata de mai multe feluri. Crude, nepreparate, nici macar stropite cu ulei. Pozele nu-i reveleaza maretia, insa credeti-ne cand spunem ca pana si vegetarianul s-a simtit tratat ca un iepure :)
Aveam oricum prea multa mancare pe masa ca sa ne sinchisim de niste salata cruda. Kimchi-ul putea fi mai bun, ceapa dulce-acrisoara n-avea nimic special, ridichea murata era in schimb foarte buna; multumiti am fost si de orez, destul de sticky pentru a putea fi mancat cu betisoarele. Carnea insa a fost uscata si statatoare in gat, ca sa zicem asa, exact cum am patit la Dami.
Si combinatia de paste iuti cu orez s-a dovedit destul de grea si relativ lipsita de savoare, asa ca am mizat totul pe desert: clatite de casa umplute cu zahar brun, miere, alune si scortisoara (10 lei). Uleioase, inecacioase, dezamagitoare.
Ce ne-a mai oripilat prin meniu? Ruloul din ou si legume servit cu ketchup (18 lei) si supa traditionala coreeana picanta cu bacon, sunca, carne de porc maruntita, fasole, kimchi si legume (45 lei).
Ce ne-a placut? Sectiunea de alcool traditional coreean - soju (bautura din orez, cea mai populara din Coreea de Sud) la 8 lei shot-ul si 40 sticla, makguli (vin traditional produs dintr-un mix de grau si orez) la 45 lei sticla si baekseju ("vinul de o suta de ani", bautura alcoolica fermentata, pe baza de orez, innobilata cu o varietate de arome dintre care primeaza ginseng-ul) la 60 lei. Noi am baut ca niste soferi tristi cate-un ceai verde la 7 lei.
Tinem sa subliniem serviciul prietenos si impecabil. Macar atat. Iar ca sa tragem niste concluzii, deja ne e cam frica sa mergem la urmatorul restaurant coreean de pe lista. Asteptam insa impresiile voastre, ati mancat ceva coreean chiar bun, vreodata?
Sunt uimita!
In primul rand gusturile nu se discuta. Fiecare bucatarie are specificul ei. NU toti pot manca sau aprecia delicatesele altor bucatarii decat cele cu care sunt invatati.
Personal pe mine bucataria chinezeasca ma ingrozeste. In schimb bucataria coreeana ma fascinat inca de la inceput. Intradevar unele mancaruri sunt mult prea picante pentru gustul meu dar se pare ca pentru ei e ceva firesc si natural cum e sarea pentru noi.
Am fost de multe ori la SSAM si sunt foarte multumita. Sunt deacord cu Oana ca servirea este deosebita, dar nu numai atat. Apropo sa deschis terara care este superba.
Indiferent ce reţete veţi încerca, aveţi garanţia unei mâncări gustoase şi sănătoase. Toate ingredientele folosite în bucătăria coreeană sunt combinate în aşa fel încât să ajute la combaterea, ameliorarea sau chiar eliminarea unei boli. Dar mai important, toate preparatele au gusturi şi savori unice.Iar pe langa toate astea, acele frunze de salata sunt de-a dreptul mirifice. Nu vad Oana de ce ai vrea sa strici sanatate curata cu ulei?
Intradevar desertul nu este prea prezent în bucătăria coreeană,dar aceea clatita pe mine chear ma uimit, nu e nici prea dulce si nici nu are ulei, este doar cam mica.
Pentru cei care vor sa incerce ceva nou, interesant si foarte sanatos (pentru cei care sunt satului de mancarea fast food servita in toate restaurantele din romania), eu recomand cu drag restaurantul SSAM.
Comentariu nou
nu am fost la Ssam pana acum desi cunosc multe persoane, chiar coreeni, care au mancat acolo. va pot insa recomanda un alt restaurant coreean deschis recent care mi-a placut - Seoul. au si site. eu sunt obisnuita cu bucataria coreeana si pot spune ca merita o vizita.
Comentariu nou
si eu as recomanda seoul. am mancat de doua ori bibimbap si mandu, si sunt absolut delicioase. am inteles ca preturile sunt mai mici comparativ cu dami. intr-adevar, gusturile nu se discuta.
@ crina & pogany
multumim, incercam si noi cat de curand.
@GYA
De unde dracu' ai tras tu concluzia ca cei de la metropotam sunt experti in arta culinara si se duc acolo ca sa analizeze "delicatesele" bucatarului din perspectiva unor experti. Bine ca stii tu sa apreciezi mancarea coreeana. Pacat ca nu stii sa apreciezi si gramatica limbii romane. Cei de la metropotam s-au dus acolo ca simpli oameni, sa vada daca mancarea e buna, iar mancarea a fost proasta pentru ca desertul era uleios si carnea uscata. Deci nu e nicio chestiune de gust si sa nu-mi spui ca asa e reteta.
Crezi ca daca faceau review-uri bazate pe gust, mai urmarea cineva articolele astea !? de exemplu : "Mdeah, am fost la Ssam si n-a fost pe gustul meu. Nu mi-a placut deloc. Nu va recomandat sa puneti piciorul p-acolo vreodata !"
Eu unul n-o sa calc in vreun restaurant coreean din Bucuresti pana nu se pun la punct. Sunt prea multi bani la ce ofera. Si da, am convingerea asta dupa ce am citit articolele de pe Metropotam, intrucat de fiecare data cand am le-am urmat sfaturile am fost multumit, iar in caz contrar am regretat.
Thanks metropotam ;)
DESTUL DE BUN
Recoman cu placere restaurantul SSAM. Mie mi-a placut foarte mult mancarea, ambianta si servirea. Într-adevăr, nu ma duc in fiecare zi, dar cand am pofta de alceva, mai deosebit, ma duc cu placere.
Comentariu nou
Pot recomanda Ssam. Din fericire am mancat si am gatit mancare coreeana. Si sincer, ce am mancat la Ssam a fost ok. Am fost cu un voucher si mancarea a fost destula pentru a ne satura. Mandu a fost foarte bun, carnea de porc nu era uscata; bolul acela cu varza cu frunze de susan este traditional si nu se pune nici sare, nici ulei, nimic altceva pe ele, pentru ca se consuma cu carne si cu kimchi, ridiche murata, orez si ce se mai aduce ca aperitiv. Mandu a fost foarte bun. Am facut si eu acasa hotteok, insa mi-a iesit mai bun. Servirea a fost ireprosabila.
Ssam
Eu recomand restaurantul ssam . Sugerez PATRONULUI sa imbunatateasca meniul .adica mai multe oferte ,deserturi ,fructe diversificarea.Locatia absolut superba aer curat conifere multe .asigurata parcarea. MAI MULTĂ PUBLICITATE