Silk sky bar, noul restaurant la inaltime al Bucurestiului
Silk sky bar & tapas restaurant este "noul" restaurant la inaltime al Bucurestiului, situat chiar in buricul targului si avand vedere panoramica asupra pietei Universitatii. De ce ghilimelele? Desi Silk sky bar a fost inaugurat abia pe 1 august, este totusi vorba de mai vechiul The Sky Lounge by "Z" care a trecut printr-o reorganizare completa. Sa le facem deci o vizita..
Adresa este Ion Nistor 4, adica straduta care adaposteste si Bernschutz & Co Universitate. Intrarea catre Silk este de altfel chiar langa magazinul de ceaiuri, prin Z Hotel. Poate parea luxos, mai ales la receptie (care adaposteste si-un boutique stralucitor cu praline si ciocolata Leonidas), dar ignorati orice impresii voi care intrati si luati linistiti liftul pana la etajul 9. Merita!
Cum iesiti din lift veti da cu ochii de bar si de-o serie de mese asezate langa geam, precum cea mare de 12 persoane de mai sus. Sub nicio forma nu va opriti aici ci cautati scarile care urca spre terasa, unde atmosfera devine si mai placuta.
Ei, asa mai zicem si noi priveliste. Cu putin noroc adie si-un vanticel placut ca-n sambata linistita (= trafic fluid, no claxoane) in care-am ajuns noi. Exista buton de chemat ospatarul pe fiecare masa, deci timp cat vreti sa consultati meniul si sa faceti poze:
Pana la urma ne pica fisa c-am uitat sa apasam butonul. Apare chelnerul, laudam privelistea, aflam ca din toamna restaurantul va fi mutat la etajul 11 si vederea va fi si mai spectaculoasa. Comandam de baut limonada cu menta (240 ml, 13 lei) pentru ca Sunny (suc de portocale, suc de lamaie, curacao, apa minerala si zahar brun) nu mai aveau. Ne holbam pe tavan / privim cerul.
Limonada este foarte buna si intre timp studiem oferta de mancare. Descoperind o sectiune intreaga destinata vegetarienilor in meniu, ii punem o gramada de intrebari ospatarului, care nu este inca familiarizat cu noile feluri si trebuie sa dea un telefon la bucatarie ca sa ne raspunda. Bucatarie care este jos si trimite mancarea sus cu liftul! Hai ca deja ne sunt simpatici :)
Pana la urma ne hotaram pentru niste tofu la gratar asezonat cu otet balsamic (22 lei) alaturi de rulouri de vinete (23 lei) pentru metropotamul vegetarian si calamar a la Z cu sos "taztiki" (28 lei) + garnitura de sote de legume flambate (14 lei) pentru metropotamul carnivor. Ni se pare ce-i drept ca dureaza cam mult pana este gata mancarea, dar nu ne grabim nicaieri.
Tofu-ul la gratar se dovedeste cam inecacios chiar si pentru gustul nostru de mari mancatori de tofu - mergea un pic marinat inainte de a fi pus pe gratar, pentru fragezire. In schimb, foarte bune rulourile de vinete cu legume, precum si sote-ul de legume flambate. Inelele de calamar apar prajite, desi am fost asigurati ca vor fi la gratar. Cam uleioase si ne pica greu.
Cerem cate-un cappuccino (9 lei) si ne aventuram la desert. Inspirati, intrebam daca este facut de ei si primim raspunsul ezitant, dar sincer, ca nu. Luam totusi o tarta in stil italian cu lamaie (16 lei) si un "cheese cake" (18 lei), ignorand inghetata Ben & Jerry's (7 lei cupa) si delicatesele Leonidas (18 lei) pe care le putem cumpara pentru acasa din magazinul de pe Doamnei.
Tarta, in caz de razboi, ar face un desert cinstit. Sau ca prima incercare culinara a unui prescolar, asa ar fi de inteles si apreciat. Ca sa enuntam evidentul, ne asteptam la mai mult si am fost dezamagiti. Cat despre cheesecake, a fost bunicel, cam de nota 7. In orice caz, pralinele belgiene ar trebui sa se rasuceasca in meniu pentru asemenea alaturare jignitoare.
Ca sa tragem niste concluzii, ne-am simtit foarte bine pe terasa Silk si cu siguranta atmosfera este si mai placuta seara. Mancarea nu a fost rea, unele feluri au fost mai reusite, altele mai putin; mai au de lucrat, dar potential exista - combinatiile din meniu sunt chiar interesante. Recomandam insa sa evitati deserturile, pana cand se schimba ceva in aceasta privinta.
Ca sa fim carcotasi pana la capat, am putea sa trasam si-o comparatie vizavi de 18 Lounge. Desi la 18 preturile sunt mai mari si meniul este mai banal, mancarea are un plus de savoare, iar deserturile sunt net superioare (pralinele excluse). Se cheama deci ca 18 se afla la de 2 ori inaltimea Silk si la propriu si la figurat. Momentan. Ca poate se supara si ne arata ei noua :)
Ce-ar mai fi de mentionat e ca Silk sky bar organizeaza si concerte de jazz. Bravo lor. Asteptam si-un meniu de pranz pentru ca de ce nu, suntem totusi in centrul vechi. Sau un bufet all you can eat pe modelul 18, ar fi o treaba. Totul pana la karaoke..
Asteptam impresii. Aveti de gand sa "bifati" Silk? Pentru mai multe poze si o privire in meniu accesati cu incredere galeria foto.
PAREREA MEA
Locatia este superba si impecabila...Personalul atent, servire ireprosabila. Mancarea foarte gustoasa...cam putina pe farfurie,avand in vedere preturile.
Comentariu nou
Singurul lucru pt care merita sa mergi o data (insa doar o singura data) este privelistea.
Mancarea lasa mult de dorit-calamari pane uleiosi, sos greu, portia f mica. In plus, jumatate din ce era in meniu si am vrut sa comandam, nu era. Chelnerul nu stia la niciun fel de mancare daca este sau nu disponibil si pt fiecare intreba la bucatarie. Limonada f acra - parea cu suc de lamaie conservat la cat de acra era.
Probabil ca anuntul de pe usa hotelului "inchide-ti usa" trebuia sa ne faca sa ne intoarcem. Nu o sa mai revenim-pt sky bar preferam 18 sau pe cel din dorobanti.
PORCARIE
Sa nu va plictisesc prea tare, voi trece la subiect:
Plusuri:
-privelistea de la etajul 10, desi parca mai frumos se vede Bucurestiul de la 18 Lounge;
-butonul prin care se poate chema chelnerul, fie pentru comanda, fie pentru nota;
-scaunele Ghost by Philippe Starck.
Minusuri:
-amicul cu care urma sa cinez a sosit inaintea mea si a fost intampinat nu tocmai politicos de catre dl. Zsolt Csergo (mi s-a parut ca el era) si condus la masa;
-fata de masa cam patata;
-tavanul este "pictat" de un amator, astfel incat sa semene cu cerul senin, aiurea, arata mai degraba a igrasie;
-mancarea a fost banala; cu 28 de lei eram capabila sa imi gatesc si singura un pui cu sos de portocale mult mai gustos (desi abia daca intru in bucatarie sa spal vasele...), ca sa nu mai spun ca pe marginea farfuriei "tronau" drept decor 4-5 feliute subtiri de CARTOF CRUD. Inadmisibil;
-desertul a constat intr-o felie de tort banal;
-grupurile sanitare nu se deosebesc:femei/barbati, deci intri unde vrei, si capeti putina intimitate cu o usa rabatabila, ca la un sifonier vechi (solutie pentru lipsa de spatiu);
-nu au tigari de vanzare, desi au loc amenajat pentru fumatori.
Concluzia este ca nu as reveni in acest "restaurant", sunt o gramada de alte locatii mult superioare in Bucuresti, cu preturi un pic mai mari, ce-i drept, dar care sa completeze o seara reusita.
silk- mare teapa!
Mancarea e de toata jena!!!!!!!
Italianul ala care se da drept ‘chef’ gateste ca o cizma si totul e facut la mare bataie de joc!
Iepurele la cuptor n-are gust, e tare si, in plus, cu samburi de masline gata curatati – oare lasati in farfurie de precedentul client ?
Piureul parca e gatit peste drum, la Coltea, iar asa-numita focaccia esteo chestie neapetisanta, la ‘numai’ 14ron!!!).
Pt salata n-au avut decat salata verde, de rucola, radicchio etc nici nu poate fi vorba!
Nici la cantina firmei nu am mananca atat de prost ca la Silk!
Mai bine cumparati un sandvis de la coltul strazii, e mai gustos si de 20 de ori mai ieftin!
O experienta total neplacuta, singurul lucru in regula a fost servirea.
scump si prost
in afara de pliveliste totul este oribil. mancarea, servirea...restaurantul in sine. plus ca la 10 lei o apa plata ... te astepti la ma mult de la ei ... portii mici ...si la fel de scumpe ... deci nu, nu mai calc pe aici!
O experienta inedita
Ce ne-a facut sa ajungem aici a fost curiozitatea de a vedea privelistea din restaurantul cocotat la etajul 10 al Hotelului Z. Si nu am fost dezamagiti. Ne-am bucurat de o seara frumoasa intre prieteni, intr-o ambianta intima si cool.
Bucataria italiana pe care o ofera nu este pretentioasa dar gustoasa iar portiile sunt mai mult decat suficiente. Mi-au placut pastele cu fructe de mare, birra Moretti si desertul Tricolad – fin si delicios. Vom mai incerca si alte feluri. Focaccia nu e deloc cea mai reusita, nu seamana cu ce cunosteam noi iar gustul de destul de fad. Dar da, vom reveni cu placere, pentru ca nu ne face pe noi o focaccia.