Sfantul Tus - bar si laborator de arta

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe la Sfantul Tus am mai trecut, dar atunci cand era salon de tatuaje si galerie de arta. Intre timp si-a schimbat un pic profilul si a devenit bar si laborator de arta. Cei care au trecut macar o data pe strada Doamnei din Centrul Vechi din Bucuresti au observat cu siguranta locul sau, cel putin, pisica patrata care pazeste intrarea, cu un singur ochi si pe al carei cap se odihneste in echilibru sigla barului. Nu stim despre voi, dar pe noi ne-a fascinat intotdeauna acest "personaj" urban, pe care-l numeam ciclopul sau pitonul.

Inauntru veti descoperi si mai multe desene agatate pe pereti sau un perete plin de piscoturi, dar acestea (atat piscoturile, cat si desenele) vor varia in functie de artistul ale carui opere sunt expuse aici.

Sfantul Tus - Saint Ink Sfantul Tus - Saint Ink

Locul in sine nu este prea mare, in jur de 10 mese si cateva locuri pe scaunele inalte ale barului. Acest lucru contribuie si la o atmosfera mai intima, dar, atunci cand locul se aglomereaza, si la o fumaraie mai mare (barul nu este dotat cu prea multe ferestre si nici aerisirea nu este prea grozava). 

Preturile sunt destul de mici: bauturile racoritoare 5 - 7 lei, berea 6 - 9 lei, cafeaua 6 - 13 lei, coctelurile 12 - 20 lei, longdrinks 10 - 15 lei. De asemenea, mai exista si nachos 11 lei, alune 9 lei, sandviciuri 15 lei, pentru cei infometati.

Sfantul Tus - Saint Ink Sfantul Tus - Saint Ink Sfantul Tus - Saint Ink Sfantul Tus - Saint Ink

Daca aveti chef de joaca, exista si cateva board games si un Pegas, pe care e posibil sa-l puteti lua la o tura daca va intelegeti cu barmanul.

Si, ca tot veni vorba de oamenii locului, acestia sunt foarte prietenosi si amabili, asa ca nu va temeti sa-i luati la un pic de socializare sau la povesti, doar asa puteti afla ca paginile de carte care acopera neoanele, pentru a mai imblanzi lumina rece a acestora, sunt din Kafka - un detaliu care noua ne-a placut. 

Sfantul Tus - Saint Ink Sfantul Tus - Saint Ink

Daca vreti sa incercati un loc nou din Centrul Vechi, in care arta contemporana e la ea acasa, alaturi de cocteiluri bune si o atmosfera placuta, incercati la Sfantul Tus, pana nu il descopera toata lumea si se aglomereaza si acesta pana la refuz.

Vezi mai multe poze din Sfantul Tus in galeria foto

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera