Se redeschide Beraria Gambrinus din Hotel Cismigiu, vezi cum va arata

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Vezi si poze si impresii din Beraria Gambrinus dupa deschidere

In urma cu 6 ani ne plangeam ca Beraria Gambrinus se scufanda incet, dar sigur, in praf. Astazi aflam ca ne-am inselat (ce bine!) si ca Beraria Gambrinus se va redeschide pe 1 martie. Si, daca e sa ne luam dupa pozele care circula pe net, se pare ca va arata foarte bine.

Redeschiderea Berariei Gambrinus este o initiativa care ne bucura tare mult, mai ales dupa ce si Hotelul Cismigiu a fost renovat si redeschis anul trecut, iar cladirea istorica gazduieste acum Institutul Cultural Spaniol Cervantes si libraria Humanitas.

Investitia in amenajarea spatiului se ridica la 150.000 de euro, iar numarul de locuri la mese si bar este de 150. Amenajarea berariei reuseste sa recreeze atmosfera interbelica prin culori si elemente decorative, iar design-ul este strict legat de istoria berariilor Gambrinus si de legatura lor cu familia Caragiale (chiar daca Gambrinus a lui Caragiale de la inceput de veac nu era la coltul Brezoianu, ci vis a vis de Teatrul National de atunci).

Beraria Gambrinus a aparut la intersectia Bd. Regina Elisabeta cu Str. Ion Brezoianu in august 1941, cand un anume Naumescu a reinviat numele celebrei berarii deschizand un restaurant luxos pe care l-a numit tot Gambrinus. In 1948 localul a fost nationalizat, dar numele nu i-a fost schimbat. Iar in 1995, restaurantul impreuna cu Hotelul Cismigiu, au fost scoase din uz din cauza degradarii avansate. Situatie care, din fericire, s-a schimbat astazi.

Reprezentantii noii berarii Gambrinus au spus ca preturile vor fi comparabile cu cele ale berariilor din centrul vechi, iar berea va fi furnizata de Heineken, dar nu va lipsi si berea Gambrinus.  Meniul va contine si preparate traditionale, care se serveau si in vechea berarie, printre care si faimosii patricieni (carnat preparat din carne tocata de vita si fript la gratar). In meniu se vor mai gasi si: jigo de berbec, cocosel la frigare sau snitelul vienez pentru care era cunoscuta locatia.

Incet incet, bulevardul Elisabeta se transforma si speram ca in curand vom putea sa nu-l mai consideram un antiloc.
4 comentarii

Se redeschide Beraria Gambrinus din Hotel Cismigiu, vezi cum va arata
io
#1 -

Hmm

Clar vreau sa merg, sper sa nu ma sperie cu 15 lei berea la halba ca ne luam la revedere pe vecie...Vom vedea.

Se redeschide Beraria Gambrinus din Hotel Cismigiu, vezi cum va arata
Victor101
#2 -

s-a deschis deja

au preturi ok, 8 lei heineken 400 ml, 7 lei silva sau ciuc de 500 ml, au inca de pus la punct detalii pentru ca servirea e cam inceata. La baie inca nu erau marcate toaletele de barbati femei, mai erau cabluri la vedere.

arata foarte bine, exact ca in poze, dar momentan nu mi s-a parut sa fie o atmosfera deosebita

Se redeschide Beraria Gambrinus din Hotel Cismigiu, vezi cum va arata
brancelmare
#3 -

S-a deschis

Astazi 11-03-2013 am trecut prin fata restautantului si era deschis. Nu am intrat dar am avut cativa musterii care serveau bere din halbe de un litru.

Se redeschide Beraria Gambrinus din Hotel Cismigiu, vezi cum va arata
John Doe
#4 -

Nu e cine stie ce

Muzica prea tare; am comandat niste crochete cu cascaval - 20 de lei. Mi-au adus 4 "degete" si o bucatica ovala, la fel de mica. Crochetele nu prea mi-au placut, pot spune ca au fost doar comestibile (mi-era si foame).
N-am sa mai trec pe la ei.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera