Scarabeo Bar

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Am ajuns in Scarabeo Bar intr-o zi de vineri, obositi si indispusi din cauza ploii torentiale de afara. Ne-am adapostit acolo doar cu gandul ca o sa ne tragem sufletele, dupa care ne vom indrepta pasii catre locuri mai cunoscute. Partea trista e ca ne-am dus apoi direct acasa. Partea frumoasa e ca asta s-a intamplat in zorii zilei, caci Scarabeo ne-a cucerit cu atmosfera vietii sale de noapte.

Scarabeo Bar Scarabeo Bar

Pozele sunt graitoare: de multa vreme n-am mai poposit intr-un bar atat de personalizat. Desi, pe multi dintre noi, numele localului ne duce cu gandul doar la un gandac care transporta excremente, semnificatia scarabeului pentru vechii egipteni era mult mai profunda.

Scarabeo Bar Scarabeo Bar

Insecta curata solul de... lucruri urate (daca ne este permis eufemismul), astfel incat era considerata un adevarat simbol al renasterii spirituale. Egiptenii purtau mereu amulete si bijuterii in forma de scarabeu (multe dintre ele cu aripi, identice logo-ului localului).

Scarabeo Bar Scarabeo Bar

Suntem siguri ca si Scarabeo a fost gandit ca un loc al invierii. In noi, de exemplu, a inviat dorinta de a canta la karaoke, deoarece desi era destul de devreme, lumea deja stransa in bar imbia oamenii care stateau pe canapele sa cante si ei. Microfoanele treceau, astfel, pe la toti, iar atmosferei degajate i se adauga acel feeling fain ca esti ca intre prieteni, alaturi de oameni pe care, de fapt, nu i-ai mai intalnit niciodata pana atunci.

Scarabeo Bar Scarabeo Bar

Despre personalul barului avem numai cuvinte de lauda. Servirea a fost prompta, iar chelnerii - mereu pe faza daca aveam nevoie de ceva. Frumos a fost insa ca s-a strans o multime atat de omogena care se simtea bine, incat, la un moment dat, personalul se confunda cu clientii si invers.

Scarabeo Bar Scarabeo Bar

Nici preturile nu sunt atat de mari precum cele practicate in localurile de pe "celalalt Lipscani", din Centrul Vechi. Apa plata e 4,5 lei, cafeaua porneste de la 5 lei, racoritoarele de la 4,5, iar berea de la 6 lei. Cocktailurile nonalcoolice (foarte bune!) costa 12 lei, cele cu alcool sunt 15 lei, iar majoritatea long drinks-urilor 14. Ceva mai scumpe sunt insa vinurile pretentioase, dar noi vi-l recomandam calduros pe cel fiert (9 lei), pe care l-am gustat si e perfect pentru vremea de afara.

Scarabeo Bar Scarabeo Bar

Am mai avut o surpriza placuta cand, in jur de miezul noptii, toata lumea din Scarabeo a fost chemata la bar. Motivul? Am fost cu totii omeniti cu palinca din nordul tarii si mezeluri de casa. Chiar daca oamenii au fost putin reticenti la inceput, personalul barului i-a imbiat pana cand nimeni n-a mai opus rezistenta. Am apreciat gestul si l-am consemnat intocmai.

Scarabeo Bar Scarabeo Bar

Va recomandam Scarabeo Bar daca vreti sa scapati de fitele si preturile (multe nejustificate) din Centrul Vechi, daca doriti sa gasiti o atmosfera calda, destinsa si sa va incercati glasciorul la karaoke. Nu va lasati intimidati de scaunele inalte din centrul barului, pe care daca va asezati vi se pare ca sunteti mereu in centrul atentiei. Va asiguram ca n-o sa apucati sa stati la masa prea mult daca nimeriti acolo seara. :) In plus, Metropotamul a tras cu urechea si a aflat ca Scarabeo va suferi curand un facelift.

Voi ati fost acolo? V-a placut?

2 comentarii

Scarabeo Bar
marius
#1 -

Comentariu nou

Pare interesant însă îmi este neclar unde îl pot găsi căci Lipscani-ul este destul de mare.

Scarabeo Bar
Cristina
#2 -

Comentariu nou

@Marius - am adaugat si harta. E pe partea cealalta a Caii Victoriei, jos, langa Expirat.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera